Лудогорец ще инвестира 16 милиона лева в стадиона иска още 4

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

iliyan

Re: Лудогорец ще инвестира 16 милиона лева в стадиона иска още 4

Мнениеот iliyan » 14 окт 2013 21:59

mozart написа:Илианчо, достатъчно е сам да спреш да ръсиш простотии. Няма нужда от банан ...

Първо не се казвам Илианчо , а Илиян и за теб г-н Илиян !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2013 22:01

iliyan написа:
Кашчей написа:
iliyan написа:
mozart написа: Само да те светна, че на евромачовете този сезон нямаше места за паркиране от русенски коли! Нормалните хора от региона оценяват и се радват на случващото се. Това че ти си късоглед и теногръд вече е ясно на всички!

И аз да светна от средата на 80-те Русенци ви мразят толкова много , че никой който е роден в Русе не би стъпил в тренирочъното ви игрище !
Все пак не забравяй , че има много русенски номера които се карат от скапани капанци !!! И се пише тесногръд ! Пич нямали малко злобата !
И много правилно си се изразил региона , а не Русе ;)

Илияне, може ли да не говориш от името на русенци, след като нямаш нищо общо с града и хората в него?

Е тук не позна ! Живял съм 10г в Русе ! Много добре знам що за стока са Русенците !

И що за стока са в сравнение с видинчани и софиянци?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 14 окт 2013 22:07

iliyan написа:
tsonpen написа:
iliyan написа:Нищо друго не ти остава в този случай, освен да отлетиш в неизвестна посока. Хващай първия редовен полет от Vidin International Airport.
Разград има четири международни летища ;) Три с редовни полети, на по-малко от час и половина път - Варна и две в Букурещ. Едно международно за чартъри на по-малко от час път - Горна Оряховица.
А ти летиш от София, ако не излетиш преди това на някой завой на Петрохан :mrgreen:

Та не схванах къде се намират тези летища къде намират ?! Щото видинското летище е на 5 мин о Видин ;)
Ти защо си мислиш че някой след като е летял ще кара още час и половина до вашето тренировачно игрище :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Летище Видин:
Изображение

Колкото Разград има летище, толкова има и Видин. Пак си отваряш устата без да знаеш. Навремето летище Търговище обслужваше трите града - Разград, Шумен и Търговище и се намира между тях. Летял съм оттам до София навремето. Имаше бюро на Балкан в Разград, където продаваха билети. Имаше си автобусче и за 25 мин. си на летището. Летеше се основно с Ан 24. Обикновено пускаха по два. Имаше сутрешни и вечерни полети. Ако имаш късмет, летиш с Ту-134.
Русе също има летище, колкото има Видин - т.е. вече не работи. То е може би на 50-55 км. от Разград, защото е в същата посока.
[center]Изображение[/center]

iliyan

Мнениеот iliyan » 14 окт 2013 22:12

mozart написа:
iliyan написа:
Viv.Brooke написа:Тук според мен не си прав. Имам контакт с изключително много русенци. Никой, повтарям никой от тях не мрази града ни. Това са отживелици. Не знам от колко време не си по тези земи, но времената се менят. Доста често съм в Русе за да знам и да не се притеснявам, че съм в друг град.

На срещата между Дунав и Лудогорец бях поканен и не бях в сектор гости. С всичките ми приятели коментирахме съвсем спокойно срещата. Нито един непознат дори не ме изгледа накриво за това, че показвам клубни пристрастия. Разбира се всичко бе умерено. Подочух разговори за пътуване към Разград за интересните срещи.

Нямам какво да коментирам повече по тази тема.

Относно твоя въпрос към мен - да, общината може да инвестира в работна ръка, но за да ийвестира, трябва да има и продукт. Борим се с безработицата постоянно. Изграждането на стадиона би било такъв продукт за много фирми - окабеляване, дограма, стореж и какво ли още не... Така че не мисля, че от строеж на стадион би загубил градът. Дори напротив - тези пари ще бъдат похарчени в неговото изграждане, а не хвърлени на вятъра.

:lol: :lol: :lol: Явно не познаваш русенците въобще ! Те са изключително възпитани и изключителни лицемери ! Много време трябва за да го разбереше ;) ;) ;)

Я ми кажи какво означава подчертаното? Явно не си от безгрешните, както се изтъкваш! :)
Я кажи сега какви полети има от Аерогара Видин, че само разбрахме, че е на 5 минути от центъра ви?

Да не си объркал темата ! Нали говорехме за летището което никога няма да имате в Разград а ;)
А такова имате ли си ?!
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
nedko
Контакти:

Мнениеот nedko » 14 окт 2013 22:12

Гледам, че темата се "поуспокои". В един момент ми заприлича донякъде на социологическо проучване дали си заслужава евентуална общинска инвестиция в "Лудогорец Арена" или не и редно ли е или не. Всеки има право на собствено мнение, всеки може да погледне от различен ъгъл и гледна точка и да твърди, че е прав. Ще кажа нещо, което няма много общо с парите и което може да го каже само разградчанин, израстнал, учил и работил тук и в същото време видял и много извън Разград. Много от мненията, неодобряващи проекта за ремонт на стадиона, бяха в посока колко западнал район сме, как нямаме нищо в нашето "село", как нямало смисъл да се прави нищо в този тъй далеч и тъй различен от София град. Да, ама се пропуска най-важното - ние имаме нещо много голямо, нещо което ни направи известни и заради което се заговори за нашия град дори и в Европа. Само допреди две-три години много хора не знаеха дори къде се намира Разград, а сега 80 % от хората в България отъждествяват Разград с Лудогорец. Именно за това Лудогорец означава много за Разград и хората в него! Един стадион - бижу, такъв какъвто ще има едва няколко в страната(с всички хубави неща, които ще се направят около него), на който могат да се играят големи мачове, това е шанс за Разград, който убеден съм, че властимащите много добре осъзнават и едва ли ще го пропуснат

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 14 окт 2013 22:19

mozart написа:
iliyan написа: :lol: :lol: :lol: Явно не познаваш русенците въобще ! Те са изключително възпитани и изключителни лицемери ! Много време трябва за да го разбереше ;) ;) ;)

Я ми кажи какво означава подчертаното? Явно не си от безгрешните, както се изтъкваш! :)
Я кажи сега какви полети има от Аерогара Видин, че само разбрахме, че е на 5 минути от центъра ви?

:mrgreen: Всъщност, iliyan си е сложил spell check в баузъра и затова е толкова наперен на тема провопис. Обаче спелчекът не лови думи, които са верни, но неправилно употребени. И не слага запетайки ;)

Колкото до омразата на русенци към разградчани - такова нещо не съществува. Никой никога не е приемал насериозно "предимството" на Разград, когато стана областен град и Русе беше подчинен. Това беше едно от безумията на БКП. На всеки нормален човек му трябват 20 минути за да се разходи в единия и другия град и да разбере, че тези градове няма как да се сравняват и противопоставят.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 14 окт 2013 22:49

iliyan написа:
tsonpen написа: :mrgreen: Всъщност, iliyan си е сложил spell check в баузъра и затова е толкова наперен на тема провопис. Обаче спелчекът не лови думи, които са верни, но неправилно употребени. И не слага запетайки ;)

Колкото до омразата на русенци към разградчани - такова нещо не съществува. Никой никога не е приемал насериозно "предимството" на Разград, когато стана областен град и Русе беше подчинен. Това беше едно от безумията на БКП. На всеки нормален човек му трябват 20 минути за да се разходи в единия и другия град и да разбере, че тези градове няма как да се сравняват и противопоставят.

[offtopic]Какво е баузер ?! Ми сложи си и ти ! Някой да те е спрял а ?! Ама не знаеш как нали :lol: Искаш ли да ти кажа а ?! На лични може и да ти кажа :P
По живей няколко години с русенци , които са родени преди 1975 и тогава ще си говорим кой какво мрази ![/offtopic]

Точно с такива съм живял - 5 години. Русенската ми приятелката ми беше '75.
Колкото до спелчека - имам си, но за друг език. Там ми е нужен. Тук засега не виждам необходимост. Ще потърпиш някоя моя грешка, няма как. А дали мога да си сложа сам спелчек - прецени сам, като имаш предвид, че няколко години съм работил в италианска фирма за УЕБ дизайн.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 14 окт 2013 22:55

sneludik написа:Стискам палци,да се отпуснат тия пари за стадиона...
Добре,ще е не само за феновете,но и за града.Имаме нужда от нещо което да съживи и без това замиращото градче.
Нека сега правителството покаже,че мисли по-надалече от носа си!

honda написа:Изчетох мненията по темата. Към хората от Разград- поздравления след като в община Разград няма по-важни и обществено значими проекти от модернизирането на стадиона. Блазя ви ,че живеете в такава община. Между другото ,колко апарата за MRI ( ядренно- магитен резонанс) има в разградската болница. Или разбирам ,че всички училища в Разград са ремонтирани, санирани, разполагат с най-модерните компютърни зали,с най-добрите учители по информационни технологии и чужди езици, всяко училище разполага с функциониращ покрит басейн и модерно оборудвани зала за физкултура и спортни площадки . Дипломата от училищата в Разград е най-малкото със същия престиж като НПМГ. Всекидневно в града може да бъдат забелязани представители на най-елитните университети в света да предлагат стипендии на ученици от разградските гимназии. Питейната вода в Разград е с най-добрите възможни качества . Всички улици са асфалтирани и в идеално състояние в сравнение с тях I-95, е като черен междуселски път в Сомалия. Градския транспорт е поне на нивото на Бризбейн. Общо взето средно по около 200 човека на ден идват от други общини да търсят препитания в община Разград. Ако това е така- напълно сериозно благородно ви завиждам и напълно разбирам Общински съвет да гласува участие в строежа на нов стадион.
Тук не коментирам Домусчиеви и приветствам желението им да инвестират в спорта. Нямам и никакво желание да коментирам бизнеса им и криминалната приватизация на ПБМФ и всичко ,което последва след това(как над 6000 български граждани бяха съкратени от същите тези велики "меценати)(не е тук мястото - все пак е спортен форум). Според мен ,ако искат да строят стадион- да го строят със собствени средства ,аз лично бих ги поздравил за една такава постъпка.
Ако бях на мястото на ОС на Община Разград бих разговарял за въпросния проект ,едва след всички други наистина сериозни с реално обществено значение са решени. Не искам да бъда неправилно разбран- аз съм спортен човек и със сигурност съм прекарал по стадиони и спортни обекти повече от 90% от членовете на форума, но подпомагането на професионалния спорт , според мен би трябвало да бъде на доста заден план в списъка с приоритети на една Община, със сигурност има много други несравнимо по-важни задачи за решаване. Някой беше писал ,че един такъв проект е много изгоден за Общината- бих бил благодарен ,ако сподели с какво точно е изгоден за Общината. все пак една Община има да решава доста задачи,които се съмнявам ,че са решени в Разград.
За премиера- явно нещо съм пропуснал и не съм разрбал, кога въпроса с отпускането на средства за строеж на един футболен клуб е станал въпрос от национално значение. вно съм пропуснал момента когато България се наредила между Люксембург и Катар и образно казано ръководните тела се чудят къде да инвестират излишъка от средства. преди време в Сингапур ,бях видял една кутия с послание на кмета на града в което се обясняваше,че в града има достатъчно средства и се молеха гражданите ако има някакви предложения за подобрения да ги изложат. При реализация на проекта ,автора на идеята ще получи награда. явн о съм пропуснал момента ,когатао България се е изравнила със Сингапур

Мога да каже,че не съм много интелигентен,но по-тъпо мнение не бях чел и то умиращо от завист.
Достатъчно мозък имам в главата си,че да оценя това което Домусчиев се мъчи да направи.
След непрестаното крадене вече 24 години,когато от града ни останаха само селски каручки и беднотия до шия,най-накрая се намери някой,които да мисли и малко по мащабно...
Всичките тези нещо които си изброил,може пък да се случат,след изграждането на стадиона,да не говорим какви приходи ще донесе след построяването си за общината.
Като си толкова еродиран,защо не ми кажеш колко ЯМР има в БГ и къде в БГ ги има всичките тия чудесии дето си ги изброил,да не би в София... :o че само там се играят евро мачове!?
Вярно е,че има по-належащи проблеми в обищината,като например безработицата,но такъв мащабен проект би създал на първо място нови работни места.В град ,в който почти всяко семейство се издържа от роднини в чужбина или пенсионери,това е като мана.Не е ли по-добре да се дадат тези пари за стадиона,вместо да се наливат в общината под формата на социални помощи.Не е ли по рентабилно,да се осигури работа за хората вместо да им се подхвърлят пари за един-два месеца,а после...
После отново на конвейера за следващите 4мил помощи...
Само аз ли виждам,че тези пари ще се инвестират в бъдещето на града или вие не може да видете по-далеч от злобата и завистта!?
Какво ЯРМ,какви пет лева,хората в града нямат пари аспирин да си купят ти за чудесии говориш. :lol:
И да,смятам,че държавата трябва да помага,след като ние й пълним джобовете от данъците,които плащаме,тя е длъжна да е майка,а не мащеха!

Най-искрено се надявам ( и ти го пожелавам) да не се налга на теб или на твой близък да се прави MRI и тогава да разбереш кое по-важно. Точно за това съм написал , образованието и здравеопазването. Повярвай ми много по-важни са от професионалния спорт. Ако хората от разградския регион бяха по-добре образовани(не искам да обиждам никого) дали нямаше да има нужда от по-малко пари за помощи. Аз предпочитам България да прилича на Израел, а не Бразилия. Колко и какви успехи на израелския спорт може да споменеш(изключвам мъжкия клубен баскетбол),но за сметка на това имат най-много нобелови лауреати и се счита ,че имат най-добрата образователна система ,отделно всеки израелски гражданин минава специално обучение след завършването на което уменията му в бойните изкуства се равняват на 1-ви дан(черен колан),което значи и никак не лоша физическа подготовка. Във всяка една голяма многонационална компания е пълно с евреи ,които са доказали качествата си и добрата си подготовка,Има един принцип"Ако не знаеш какво да правиш, прави това ,което правят евреите" На другия полюс е Бразилия - страна с невероятни успехи в спорта, но едва ли някой може да посочи Бразилия като модел за подражание. Страна дала на света невероятни спортисти - особено във футбола и във смесените бойни изкуства, отделно бразилките се славят като едни от най-красивите жени(моето лично мнение е малко по-различно по въпроса ;) ) .Общо взето зрелища- спорт , танци, фиеста, празненства- не звучи ли прекалено познато ;) .
Да се върнем по темата. Ако аз бях кмет на Разград бих организирал допитване до гражданите на Общината- какво искат , нов стадион или инвестиции в други области. Все пак гражданите имат право сами да решат какво е по-важно за тях. Както се казва- "Глас народен, глас Божий"
Относно Домусчиеви- смея да твърдя ,че познавам работата им по-добре отколкото бих желал ;) Виж,кой е първия човек в този форум споменал името Кирил Домусчиев. Задава ли сте си въпроса защо избраха като място на инвестиците си във футбола Разград, а не Варна,след като основните им инвестициив бизнеса са във Варна,когато станаха собственици на ПБМФ в параходството работеха над 7000 човека в огромната си част варненци.Както примерно Мики Айрисън спонсорира Маями Хийтс, HAL спонсорира сиатълските отбори. Най-искрено ви пожелавам ФК Лудогорец да има по-различна съдба от ПБМФ.

Потребителски аватар
1Neutralen
Контакти:

Мнениеот 1Neutralen » 14 окт 2013 22:56

iliyan написа:
tsonpen написа:
iliyan написа:
tsonpen написа: :mrgreen: Всъщност, iliyan си е сложил spell check в баузъра и затова е толкова наперен на тема провопис. Обаче спелчекът не лови думи, които са верни, но неправилно употребени. И не слага запетайки ;)

[offtopic]Какво е баузер ?! Ми сложи си и ти ! Някой да те е спрял а ?! Ама не знаеш как нали :lol: Искаш ли да ти кажа а ?! На лични може и да ти кажа :P
По живей няколко години с русенци , които са родени преди 1975 и тогава ще си говорим кой какво мрази ![/offtopic]

Точно с такива съм живял - 5 години. Русенската ми приятелката ми беше '75.
Колкото до спелчека - имам си, но за друг език. Там ми е нужен. Тук засега не виждам необходимост. Ще потърпиш някоя моя грешка, няма как. А дали мога да си сложа сам спелчек - прецени сам, като имаш предвид, че няколко години съм работил в италианска фирма за УЕБ дизайн.

Явно не можеш за повече от един :P :P Някои можем :P :P И голям праз като си работил за евромангали !!!

Дано да ти сложат БАН час по скоро...

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 14 окт 2013 23:06

iliyan написа:Явно не можеш за повече от един :P :P Някои можем :P :P И голям праз като си работил за евромангали !!!

Нека е както си го мислиш ;) Приятна вечер :)
п.с. И си проверявай по-често личните съобщения, може изведнъж да започна неистово да ти се моля да ми кажеш как става ;)

Върни се в “Лудогорец”