Отново млади: 4 далновидни съвета за застаряващите люде!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Отново млади: 4 далновидни съвета за застаряващите люде!

Мнениеот shumkar_44 » 14 окт 2013 15:52

Привет, мили приятели. Както много от вас знаят, населението на България в днешни дни е съставено в немалката си част от възрастни люде, което е притеснителна демографска тенденция, въпреки доказаната умствена и селскостопанска полезност на сенилното общество. При все това, целта на настоящата публикация не е свързана с демографския срив, колкото с това да насочи този голям процент от българското население към по-здравословен начин на живот. За целта, моя милост ( на 69г.) ще предложи няколко изпитани съвета за подмладяване на всеки над шестдесет години, тъй като смятам, че повечето от тези люде нямат необходимите познания, за да изживеят втора си младост, на която аз лично се наслаждавам от както съм на петдесет. Мисля, че съм доста компетентен на тази тема, пък дори и личният ми лечител твърди, че притежавам тялото на петдесетгодишен, па макар и с физиологията на пеленаче (по наследствени причини, не от неразумност). Също така съм уверен, че мозъчният ми капацитет на тази възраст е ако не с много, то поне с двуцифрено число процента повече от този на средностатистическия пенсионер, заради режимите, които спазвам. Също така не ползувам изкуствено чене, бастун, нямам косопад, не ръмжа в градския транспорт и фалическите ми функции са на адекватно ниво. Мисля, че това е достатъчно, за да предоставя следните четири здравословни и мотивационни съвети:

1. Себеосъзнаване - Ако четете това, Вие навярно вече сте старик. Да, може да не искате да го признаете, ала само се огледайте около Вас. Докато четете това, навярно на една ръка от Вас е подпрян Вашия бастун или проходилка. Все още не сте убеден в старостта си? Е, тогава вдигнете ръка и опипайте темето си. Много вероятно е да напипате грубия плат на каскет, или пък да усетите допира на плешивия участък, от където допреди няколко декади са се веели буйните Ви коси. Ако и това не е достатъчно да Ви убеди, то тогава направете следния експеримент: изречете нещо, каквото и да е, на глас пред себе си. Както и предположих - сам не чухте какво сте казали и инстинктивно го повторихте. Това е нормално и в никакъв случай не е причина за тревога. Колкото по-скоро осъзнаете и признаете пред себе си, че сте доста възрастен и младежките години са зад гърба Ви, толкова по-бързо ще се приспособите към правилния начин на живот в този напреднал етап от възрастта Ви. За целите на тази статия, това трябва да стане незабавно, тъй като в противен случай няма да можете да вникнете в следващите ключови съвети. Пък и какво, като вече не можете да танцувате чарлстон или да крадете ябълки от двора на съседа, та вижте докъде Ви докара всичко това.

2. Себепознание - Е, здравейте отново, другарю пенсионер. Имам новина за Вас - Вие се намирате в златната си възраст! Да, прочетохте добре - Вашите прелестни моменти тепърва предстоят. Ако досега сте водели сиво и монотонно ежедневие, то това е на път да се промени сега! Изхвърлете незабавно всичките си вестници за възрастни люде! Сега изгорете всичките си пуловери, панталони, бельо и каскети и ги заменете с нови, по-пъстри одежди! (бел. ред. оставете си поне по един чифт от всичко, докато не си закупите новите дрехи). А сега се облечете в ярко жълто и строшете вехтия си шахматен комплект, на който играете по цял ден в парка, или пък го подарете на внука си! Ако сте изпълнили всичко дотук, значи засега сте изгубили немалка част от вашата пенсия за нови дрехи и вестници, ала всичко това е напълно целенасочено. Разберете, че трябва да се откъснете напълно от предишното си ежедневие, а за това се изискват някои саможертви от Ваша страна. Купете младежки вестник, пуснете радиоприемника си на младежка честота и се пригответе за още една новина: Вие сте спортист! (Прочетете по-надолу)

3. Себеспортуване - Ако тази дума Ви е непозната, то знайте, че тя означава да спортувате единствено за себе си, т.е. да практикувате физкултура не заради наложената от обществото норма за человеческата красота, а защото наистина желаете да изглеждате и да се чувствате добре! Не разбрахте нищо от това, което прочетохте току-що? Няма значение, понеже сте на възраст и това е нормално. Важното е да запомните, че спортното ходене е отличен начин да поддържате форма, с която да добиете вид на петдесетгодишен бивш атлет или парен машинист (те също са с изваяни тела). Би било добре да се запомни едно - винаги загрявайте преди физкултурата, защото можете да се контузите жестоко, а и без това шансовете това да стане не са за подценяване.Тичайте колкото си искате, без да се преуморявате и накрая не забравяйте да си вземете душ. Не се притеснявайте, ако сте забравили, това е нормално и никой не ви съди за това, ала все пак го направете. Сега се пригответе за последната и най-важна точка от тази статия.

4. Себепризнание - Това значи да признавате Вашите постижения, колкото и незначителни да Ви се струват те. Това, което правите има значение! Хайде, облечете се и идете в парка. Направете си малка разходка, купете си захарно петле или пакет тиквени семки и се след това се приберете вкъщи. Честито! Току-що направихте повече движения за един ден, отколкото средностатистическият български младеж прави за една година! И сега остава да си зададете риторичния въпрос: Кой е всъщност младежа? Точно така - Вие! До следващото захарно петле, приятелю и на добър час!

[center]Изображение[/center]
[center](бел.ред. Проверете дали сте си взели душ, ако сте спортували днес. Ако не сте, не се тревожете, няма нищо!)[/center]
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
КНДР

Re: Отново млади: 4 далновидни съвета за застаряващите люде!

Мнениеот КНДР » 14 окт 2013 15:59

Прекрасна тема другарю Шумкар! Аз съм доста по-млад от Вас, на 45 години. Въпреки това се чувствам, като 20 годишен, защото никога не съм се изкушавал, да ям от западняшките боклуци, още по-малко хамбургери и подобните им американски бълвочи. Тайната на младостта е в здравословния начин на живот.
Виждаме в днешно време деца на по 15 години имат киселини и получават инфаркти, поради подражаването на западняците, ядем отпадъчната им храна, а изчезна хубавото българско производство. Все пак който иска, намира начини, да живее здравословно!
Най-великите държави в света - Русия, КНДР, Китай, Куба, Виетнам.
Най-великия вожд - Ким Чен Ун
Велики личности - Карл Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Ким Чен Ир, Ким Чен Ун и др.

Еврейският съюз (ЕС) и капитализма най-големия бич на общество!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 14 окт 2013 16:01

Луд както винаги. Евала за темата, колега - цепиш :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 14 окт 2013 16:37

КНДР написа:Виждаме в днешно време деца на по 15 години имат киселини и получават инфаркти, поради подражаването на западняците, ядем отпадъчната им храна, а изчезна хубавото българско производство.

Кажете им, на младежите, че в "лошото" минало на социализЪма нямаше инфаркти и инсулти на 18-20 годишни деца !
Днес има 4 годишни с по няколко кариеса на зъбите ... Да не говорим, че на 10-12 години изглеждат като лелки на 60 години заради наднорменото си тегло.
Нацията се изроди и вдебили. ФАКТ !
Нима не ви се е случвало по улицата да вървят майка и дъщеря, а майката да изглежда по-секси и по-елегантна от дъщерята ?! Убеден съм, че и вие сте виждали подобни гледки.
Има и друго. Не е важно на колко години е човек, а на колко се чувства. Познавам 20 годишни с разбирания на бабички и 80 годишни с дух на младежи.
Иначе годините не прощават на никого. Няма какво да се заблуждаваме, че на 70 може да изглеждаме като на 20. Няма как !
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 14 окт 2013 16:45

Авторе на темата, писна ти да пишеш от регуларния ти профил и реши пак да шумкариш ли?
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 14 окт 2013 16:52

viali69 написа:Да не говорим, че на 10-12 години изглеждат като лелки на 60 години заради наднорменото си тегло.
Нима не ви се е случвало по улицата да вървят майка и дъщеря, а майката да изглежда по-секси и по-елегантна от дъщерята ?!

В случай че, майката, не ви изглежда по-секси от невръстната си дъщеря...

Уикипедия: Педофилията е психично разстройство (хронофилия, вид парафилия), при което възрастен индивид или младеж проявява сексуално предпочитание към деца в предпубертетна възраст (обичайно 11-годишни или по-малки).

:mrgreen:

Потребителски аватар
m.unaited forever
Контакти:

Мнениеот m.unaited forever » 14 окт 2013 16:59

Е ВА ЛА :!:
[rimg]http://33.media.tumblr.com/1b7000e73e593eb4359e2120e518a1e8/tumblr_n3zonb8ahn1tvlp0no3_250.gif[/rimg]

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 14 окт 2013 17:16

Другарю, Шумкар. Понеже сте винаги откровен с нас и сте отворен за разговори и въпроси, бих се осмелил да попитам няколко неща, относно живота след 60+. Вие, като представител на тази възрастова група, би трябвало да може да ми отговорите без проблем на въпросите. Тези въпроси не са отправени точно към вас, да би нещо да ми се обидите.

1. Губи ли се сексуалното желание и увлечението към противоположния пол, след определена възраст?
2. Може ли след 60+ годишна възраст, да се надига без употребата на стимуланти?
3. Безопасен ли е половият акт за здравето на тази възраст?
4. Наистина ли, възрастните хора, имат проблем с отделителната система (ходенето по голяма нужда)? Трудно ли се изхвърля, сухият бисквит от отвора на ануса и боли ли?
5. Губи ли се интерес към всичко, което някога ви е вълнувало и интересувало. Например, има ли все още тръпка при гледането на мачове, получаването на подаръци, любов и др. ?
6. Изпада ли се в депресия, за отминалите младини?
7. Губят ли се/ Избледняват ли спомените от детството ?
8. Предлагате се на баби на по 60-70 години, защото ви привличат сексуално, понеже сексуалните желания се изменят с годините, или просто защото знаете, че вече нямате шансове за младите жени/момичета ?

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 14 окт 2013 17:32

Е,добре се събрахме в тая тема дъртаците,само се чудя младите какво правят в нея?

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 14 окт 2013 17:34

Себеспортуване :) .Днес научих нова дума . ;)

Върни се в “Свободна зона”