Прокуратурата разследва Плевналиев за пране на пари

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Прокуратурата разследва Плевналиев за пране на пари

Мнениеот джони » 14 окт 2013 14:51

Президентът Росен Плевнелиев е забъркан в престъпления, изискващи наказателна отговорност, обяви Николай Бареков на извънредна пресконференция във Варна и извади документи като доказателство. Внесъл съм сигнал до Главна прокуратура срещу държавния глава. Очаквам да бъда подкрепен от останалите политически сили и в следващите часове Плевнелиев да си подаде оставката.
ПЪЛНИЯ ДОГОВОР МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Пред медиите Бареков представи документи, които според някои от текстовете в Наказателния кодекс уличават президента в търговия с влияние и пране на пари.

През 2000 г. фирмата, която той представлява - "Линднер Ирис" АД, е подписала договор с фирма "Симекс" ООД, представлявана от Павлин Койнов и Милко Талев.

Споразумението е на стойност близо 600 000 лева и в него има клауза за 9% норма на печалба. Изпълнител на строително-монтажните работи е "Линднер". Срокът за изпълнение е от 300 дни, а всички плащания е предвидено да стават по банков път.

В началото на действието на този договор обаче Росен Плевнелиев, тогава бизнесмен, отива на касата на "Симекс", за да получи 20 бона комисионна. Сумата е отчетена с касов ордер. В края на действието на този договор – 24 септември Плевнелиев отива, за да си прибере останалите 50 000 лева отново с касов ордер.

"Ако аз отида и се разпиша - какво е това? Рушветчийство! Според чл.304 т.Б това се квалифицира като търговия с влияние, а според чл. 253 това е пране на пари", обяви Бареков.

Той показа двата касови ордера с подписа на Плевнелиев и каза, че те са в основата на неговия сигнал до прокуратурата.

"След като Певнелиев не отговори нищо за офшорките и имота си в Гърция, сега трябва да отговори откъде са тези пари!, добави Бареков. - С тези документи аз сигнализирам Главна прокуратура, но започвам да говоря и политически, ако той в рамките на няколко часа не си подаде оставката. Само да припомня, че неговият колега в Германия го направи заради заем, а тук става дума за престъпление. Призовавам ВМРО, ЕНП на Мария Капон, обръщам се към СДС и г-н Божидар Лукарски, дори към ГЕРБ и Реформаторския блок да окажат натиск върху Плевнелиев да си подаде оставката. Надявам се да има и граждански натиск върху институциите, защото хора с такъв статус е недопустимо да бъдат на най-висшите държавни постове. Надявам се прокуратурата да предизвика процедура по импийчмънт както и той сам да си подаде оставката."

Според Бареков в момента няма никакъв проблем държавното обвинение да започне разследване, а за начало да бъдат разпитани двамата бизнесмени от "Симекс" Койнов и Талев, за да се установи цялата истина.

"Това, което правя, в никакъв случай не би предизвикало някаква криза, защото дори да се стигне до отстраняването на Плевнелиев от президентския пост, има кой да го замести. Става въпрос за достоен човек като Маргарита Попова. Тя е добре позната и приета в Европа. Член е на няколко международни правни асоциации и ще доизкара неговия мандат", завърши Бареков./БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/227565
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
liliputchica

Re: Прокуратурата разследва Плевналиев за пране на пари

Мнениеот liliputchica » 14 окт 2013 14:55

Ми давайте пред президентството и да го претрепем от бой, ба*ти боклука долен
[offtopic]нямам[/offtopic]

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 14 окт 2013 14:57

:lol: Контрапротестиращ пуснал темата :lol:
Долу президента, че разединява нацията :lol: Пеевски вътре :lol:
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
batceko
Контакти:

Мнениеот batceko » 14 окт 2013 14:57

.. хахаха .... Джони , само ти ли не си разбрал ,че да се вярва на бареков и ко е не по малко тъпо отколкото да се вярва и на плевналиев и всички преди него .... и само ти ли не разбра , че цялата олелия не е щото са много загрижени за страната , а че просто искат да махнат едните за да дойдат те на тяхно място и да правят същото ... само че в по големи размери ... :) :) :) :)
Последна промяна от batceko на 14 окт 2013 14:59, променено общо 2 пъти.

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 14 окт 2013 14:58

Нещо Цветан Василев яко е подгонил Плевнелиев. Интересна битка се очертава между двата клана, които искат да яхнат България.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 14 окт 2013 15:00

Видяхте ли му вилата на Халкидики на нашия Роско ? Даваха я тази сутрин по ТВ7.
750 000 евро е броил за нея кеш по нотариален договор !!! 400 кв. метра застроена площ !
И тя не е единствената. До скоро по СКАТ даваха незаконно застроената пясъчна ивица от Росен Плевнелиев и имота му на брега на морето ...
А, колко ли още има "честният" президент на ГЕРБ ? ....
Последна промяна от viali69 на 14 окт 2013 15:01, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 14 окт 2013 15:01

"В началото на действието на този договор обаче Росен Плевнелиев, тогава бизнесмен, отива на касата на "Симекс", за да получи 20 бона комисионна. Сумата е отчетена с касов ордер. В края на действието на този договор – 24 септември Плевнелиев отива, за да си прибере останалите 50 000 лева отново с касов ордер."

Цирк Дьо Барек в действие. За каква търговия с влияние става дума след като по това време човека е бил "бизнесмен" ?
Баси партенката ........
Аз лично съм работил с Линднер многократно и мога да уверя всеки, че всичко е било много професионално и без никакъв натиск под каквато и да е форма.
В същото време съм бил подложен на огромен натиск от ГБС ( особено около строежа на Армеец и прословутото обещание за намаляване на цената).
Не виждам кому са нужни тези напъни да се омаскари Президента.
Последна промяна от Red_Neck на 14 окт 2013 15:04, променено общо 1 път.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
liliputchica

Мнениеот liliputchica » 14 окт 2013 15:04

batceko написа:.. хахаха .... само ти ли не си разбрал ,че да се вярва на бареков и ко е не по малко тъпо отколкото да се вярва и на плевналиев и всички преди него .... и само ти ли не разбра , че цялата олелия не е щото са много загрижени за страната , а че просто искат да махнат едните за да дойдат , те на тяхно място и да правят същото ... само че в по големи размери ... :) :) :) :)

Плевнелиев досега не е публикувал опровержение на нито едно от нещата в които го обвиняват, напротив, толкова е тъп, че оня ден в стремежа да изглежда много умен каза: Надявам се да се инициира диалог по проблемите с инвестиционното строителство, дори нещо повече: СКАНДАЛ АКО ТРЯБВА :mrgreen: :mrgreen: това не е моят президент, не и тоя помак
[offtopic]нямам[/offtopic]

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 14 окт 2013 15:05

Red_Neck написа:"В началото на действието на този договор обаче Росен Плевнелиев, тогава бизнесмен, отива на касата на "Симекс", за да получи 20 бона комисионна. Сумата е отчетена с касов ордер. В края на действието на този договор – 24 септември Плевнелиев отива, за да си прибере останалите 50 000 лева отново с касов ордер."

Цирк Дьо Барек в действие. За каква търговия с влияние става дума след като по това време човека е бил "бизнесмен" ?
Баси партенката ........
Аз лично съм работил с Линднер многократно и мога да уверя всеки, че всичко е било много професионално и без никакъв натиск под каквато и да е форма.
В същото време съм бил подложен на огромен натиск от ГБС ( особено около строежа на Армеец и прословутото обещание за намаляване на цената).
Не виждам кому са нужни тези напъни да се омаскари Президента.

Как кому са нужни? Както е известно, Николай Бареков не може да отиде до тоалетната без разрешението на Цветан Василев. От там нататък е ясно кой стои зад тази нелепица
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
batceko
Контакти:

Мнениеот batceko » 14 окт 2013 15:05

viali69 написа:Видяхте ли му вилата на Халкидики на нашия Роско ? Даваха я тази сутрин по ТВ7.
750 000 евро е броил за нея кеш по нотариален договор !!! 400 кв. метра застроена площ !
И тя не е единствената. До скоро по СКАТ даваха незаконно застроената пясъчна ивица от Росен Плевнелиев и имота му на брега на морето ...
А, колко ли още има "честният" президент на ГЕРБ ? ....

.. ах , ти палаво дете на червено - турскосинята българска демокрация .. Плевнелиев е ясен .... ти кажи за госпожа Станишева и нейните подвизи ... че вероятно си по запознат ... и за АЕЦ Белене и какви пари са вземали Овчаров и ко за далаверата .. за тези неща кажи ... да не се окаже ,че Плевнелиев е сукалче в сравнение с тях ...щото е ясно, че всички са за затвора ... въпроса е кой колко години ще лежи ... мхм... палавник такъв .. :) :) :)

Върни се в “Свободна зона”