Мнениеот stan11 » 13 окт 2013 16:43
Гледам много се вълнува народа, какви са феновете и откъде идват. Е живея от 12 години във Варна, с лична карта от Варна, имам бизнес във Варна, давам 12 работни места на ИТ специалисти, от които половината Варненци - родени и израсли и смятам, че съм налял повече данъци в хазната от половината коментатори тук. Аз давам помещение от офиса ми за фен клуба, аз давам пари за рекламни материали, аз финансирам правенето на уеб страницата и изненада, даже не съм роднина на Петричев. Роден съм в Разград, израснал съм там, дядо ми е бил капитан на Лудогорец, макар и в селските групи. Ходил съм по стадионите с баща ми и от малък си обичам отбора. Никога не е бил сила, не е бил име, мотаехме се по А окръжна, В група и обратно. Мач по телевизията няма как да видиш, само в някой местен всекидневник можеш резултат да видиш. Е дойде денят когато отбора вече е име. Вече играе и в Европа и не става само да го гледаме по телевизията и да му се радваме, а трябва и да го подкрепяме. Затова е и фен клубът, да се намираме по-лесно, да организираме пътувания по-лесно, да си вземаме билети по-лесно, да гледаме заедно мачове. Далеч сме от ултрас формациите, далеч сме от мисълта да се съревноваваме с Тича и Спартак - ние сме гости във Варна, когато става дума за футбол. Роднина съм с една от легендите на Черно Море - Станислав Стоянов, ходя на домакинствата на Тича с неговата фланелка, когато не съвпада мач с този на Лудогорец - да не забравяме, че Черно Море е с най-положителният баланс срещу Лудогорец в А група. И да повечето фенове в клуба са от Разград, но има и от други градове, дори варненци. Малко по малко се изгражда и фенската маса, когато отбора върви нагоре иска и по-голяма подкрепа. Днес 10 утре 100, живот и здраве след години ще стигнем фенската култура на по-старите отбори. Дотогава ще растем и ще се учим. А където не става с учене ще го докарваме от фантазия. И най-важното ще се опитаме да останем хора, на които футболът носи приятни емоции.