''Диагноза'' с Георги Ифандиев

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: ''Диагноза'' с Георги Ифандиев

Мнениеот fcb_bg » 10 окт 2013 09:19

damyanov1963 написа:Така се изпращаше любимият ви комунизъм-социализъм!
http://www.blitz.bg/news/article/204066

Тези хора ако знаеха какви времена на глад, безработица, немотия, наркомания, престъпност, пенсии по няма и 200 лв, легално държавно обиране и т.н. и всичко това в обилни количества, надали щяха да веят така байряците слушащи обещания за Велико и Светло Бъдеще.
Абе най-вероятно и ти си се почесал по главата когато си отишъл на доктор и онзи е поискал някой лев, че нямал завалийката, както и при първото закупуване на учебници, помагала и останалото за детето ти, че вече безплатно нищо няма.
Комунизмът не е перфекната система, аз си го казвам. Чудно м ие защо само го плюете, а не казвате колко е "хубаво" сега при великата демокрация.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 10 окт 2013 09:24

fcb_bg написа:

Тези хора ако знаеха какви времена на глад, безработица, немотия, наркомания, престъпност, пенсии по няма и 200 лв, легално държавно обиране и т.н. и всичко това в обилни количества, надали щяха да веят така байряците слушащи обещания за Велико и Светло Бъдеще.
Абе най-вероятно и ти си се почесал по главата когато си отишъл на доктор и онзи е поискал някой лев, че нямал завалийката, както и при първото закупуване на учебници, помагала и останалото за детето ти, че вече безплатно нищо няма.
Комунизмът не е перфекната система, аз си го казвам. Чудно м ие защо само го плюете, а не казвате колко е "хубаво" сега при великата демокрация.

Е как по ясно да го кажа за великата демокрация от това, че накараха голяма част от хората да съжаляват за времето когато за кола се чакаше 8-10 г., за телевизор - 1м., за банани - 1ч.(минимум), за излизане в чужбина трябваше да имаш вуйчо владика и т.н. и т.н.?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 окт 2013 09:26

damyanov1963 написа:
fcb_bg написа:

Е как по ясно да го кажа за великата демокрация от това, че накараха голяма част от хората да съжаляват за времето когато за кола се чакаше 8-10 г., за телевизор - 1м., за банани - 1ч.(минимум), за излизане в чужбина трябваше да имаш вуйчо владика и т.н. и т.н.?

Какво точно не разбра от последното изречение?

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 10 окт 2013 09:34

fcb_bg написа:
damyanov1963 написа:
fcb_bg написа:

Какво точно не разбра от последното изречение?

Извинявай, не ти разбирам въпроса, какво трябва да съм разбрал от последното изречение(може би твоето), аз си казах какво мисля и за комунизма и за демокрацията, поясни се, ако обичаш
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 окт 2013 09:44

damyanov1963 написа:Извинявай, не ти разбирам въпроса, какво трябва да съм разбрал от последното изречение(може би твоето), аз си казах какво мисля и за комунизма и за демокрацията, поясни се, ако обичаш

Какво ми каза за хубавата демокрация по-точно? Че си доволен, че можеш да си купиш веднага плазма, банани и да идеш до Испания без проблем ли? Че аз друг друг довод не видях да дадеш. Пак повтарям - глупаво е да заклеймяваш тотално нещо, което очевидно си е имало и свои хубави черти. И понеже е спортен форум, да кажа и спорта колко беше развит, а сега .... да не казвам ,че ще заплачеш.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 10 окт 2013 09:48

Aбсолютно тъпа статия! Тези промени бяха изкуствено направени. Всичко беше планирано от партийците от БКП. Смениха системата, но останаха да управялват. Така,че не се радвайте,че сте били част от тези протести, защото вие бяхте използвани. Не,че преди беше по-добре, но разликата между сега и преди е само козметична. Също така комунизъм никъде не е имало,че да го изпращаме.

damyanov1963 написа:Е как по ясно да го кажа за великата демокрация от това, че накараха голяма част от хората да съжаляват за времето когато за кола се чакаше 8-10 г., за телевизор - 1м., за банани - 1ч.(минимум), за излизане в чужбина трябваше да имаш вуйчо владика и т.н. и т.н.?

Един такъв като теб така също ми разправяше за бананите и колите. И аз му казах "като ти знам заплатата на теб сигурно всеки ден ядеш банани и караш хубава кола". Разбира се това беше ироничен отговор, защото 90% от българите карат раздънкани коли и ядат банани на Коледа и Великден.

п.п. нямам за цел защитаване на режима от преди 89 година.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 10 окт 2013 09:53

fcb_bg написа:
damyanov1963 написа:Извинявай, не ти разбирам въпроса, какво трябва да съм разбрал от последното изречение(може би твоето), аз си казах какво мисля и за комунизма и за демокрацията, поясни се, ако обичаш

Какво ми каза за хубавата демокрация по-точно? Че си доволен, че можеш да си купиш веднага плазма, банани и да идеш до Испания без проблем ли? Че аз друг друг довод не видях да дадеш. Пак повтарям - глупаво е да заклеймяваш тотално нещо, което очевидно си е имало и свои хубави черти. И понеже е спортен форум, да кажа и спорта колко беше развит, а сега .... да не казвам ,че ще заплачеш.

Офф, казах за "хубавата демокрация", че накара голяма част от хората да съжаляват за времето, когато тези неща не можеха да се купят и до Испания(и не само до там) не можеше да се отиде, както искаш така го разбирай, вече няколко пъти написах до къде ни докара демокрацията, така че прключвам спора, приятен ден!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

urkoto

Мнениеот urkoto » 10 окт 2013 11:19

И какво точно ревете, че не разбирам? Научете 3 езика, единия от които по-редки и ще ядете банани всеки ден по 3 пъти (ако това ви е зора, то ще кажеш 1 кило банани е 50 кинта) и ще ходите и зад Испания и ще карате нова кола. Ама не, то по-лесно да се кисне по форумите и да се леят крокодилски сълзи за времената в които държавата хранеше по равно и кадърния и глупака. Тия времена минаха и няма да се върнат НИКОГА. От вас зависи какво точно ще направите по въпроса и докъде ще стигнете. Толкова по темата.
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 окт 2013 11:41

urkoto написа:И какво точно ревете, че не разбирам? Научете 3 езика, единия от които по-редки и ще ядете банани всеки ден по 3 пъти (ако това ви е зора, то ще кажеш 1 кило банани е 50 кинта) и ще ходите и зад Испания и ще карате нова кола. Ама не, то по-лесно да се кисне по форумите и да се леят крокодилски сълзи за времената в които държавата хранеше по равно и кадърния и глупака. Тия времена минаха и няма да се върнат НИКОГА. От вас зависи какво точно ще направите по въпроса и докъде ще стигнете. Толкова по темата.

Ей тарикат, ти иди го кажи в очите на гладния пенсионер, бачкал като вол цял живот, който си е вземал заслужената пенсия преди 89та, а след великия преврат е станал математик от смятане как и кое да плати с изведнъж превърналата се в мизерна пенсийка. Недей ми вика отвисоко научи 3 езика, ала бала... Познавам кранисти с 3 различни дипломи. Ама нямат връзки и туй то. Ама знам и за шматки на ръководни постове защото имат връзки. Никой не иска държавата да го храни, а само това което му се полага за да води нормален начин на живот. Да създаде предпоставки за това. А не да сед чудят хората как да си плащат режийните , защото европеецът не мисли колко и как ток , вода и парно ще плати. Тръгнал и той големият европеец акъл да дава. Брат ми завърши преди 2г. пробва да си намери работа по специалността. Ааааа, ти нямаш стаж, не ставаш. И откъде тоя стаж бе, кажи ти, урец?

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 10 окт 2013 11:45

Инфандиев сам по себе си е с диагноза! :)
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Върни се в “Свободна зона”