От много дълго време ми прави страшно гадно впечатление и усещане наименованието на футболните отбори в България. От 1997-8 година те бяха нарече ни Професионални футболни клубове и завършват с АД. То бива некадърност, лукавство и престъпност в това, което се направи с родните отбори, но мисля, че вече му е дошъл края. Какво имам впредвид:
През тези 11-12 години българските футболни клубове, участващи в ЕКТ срещаха все отбори, които простичко се наричаха Футболен клуб- без значениедали това бяха Олимпия, Беверен, Тулуза, Спартак Москва, БАТЕ, Жилина, Баку, Лацио, Дебрецен и много други. И всичките тези отбори ни показаха, че са професионални и не е необходимо да се изписва това в абревиатурата им. При положение, че от този вид дейност се печелят възнаграждения и се извършва някакъв вид търговска дейност, то е логично да се знае, че са професионални. Но не и в България. Тук нашите "големи капацитети" сложиха какви ли не определения към имената на отборите, а те всъщност съвсем не приличат на професионални.Което е най- жалкото.Тук те се направиха, че сме по- големи светци от Папата.За какъв професионализъм говорим, когато в много случаи футболистите нямат подходящи екипировки, топки и условия за този вид спорт (работа) ?!
Мисля си, че е крайно време да се промени закона за физ. възпитание и спорт и спортните клубове (втова число и футбоните) да се преструктурират така, че да отпадне смисъла и звученето на ПФК АД, а просто и ясно да остане ФК "...........". С подходящите механизми и най- вече при добра воля от сега управляващите всичко може да си дойде на мястото и наистина да започнем да имаме нормален клубен футбол. Защото от тук най- вече трябва да се тръгне. Някой ще ме опонира ,че при това положение няма да има собственици и хора, които да дават пари за издръжката на отборите, но аз ще им отвърна, че тези отбори ги е имало много време и преди да имат собственици под формата на АД-та. Това е истината. Който наистина обича спорта, футбола и в частност даден отбор, той ще дава пари за него без значение под каква форма ще е - Президент, Спонсор, Меценат и т.н.
Само тогава футбола ни ще отлепи от дъното и ще тръгне нагоре. И вече няма да има такива недоразумения като Христолов, Томов (Лупи), Батков, Дражев, Танев (Камилата) и тем подобни.
САМО ЛЕВСКИ !!!
И рекъл Господ: "Само Левски
и направил небето - синьо!"
Да премахнем ПФК АД-та
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- santiliana
Re: Да премахнем ПФК АД-та
Точно така! Само АФК за вас! И не забравяйте да върнете името на апостола. Слабаци!
Много правилно. Трябва да се започне от някъде, НО няма как държавата да отнеме, примерно на Батков, личните му акции и да ги преструктурира. Най-малкото в държава, къде лобизмът е най-доходоносния бизнес.
venom написа:Точно така! Само АФК за вас! И не забравяйте да върнете името на апостола. Слабаци!
Да го върнем на кой ? Ако успееш да обосновеш ще съм много, ама много учуден.
santiliana написа: И вече няма да има такива недоразумения като Христолов, Томов (Лупи), Батков, Дражев, Танев (Камилата)
То остана само едно недоразумение ама вие сте си виновни,когато крещяхте "Томов завинаги един от нас" ви беше хубаво нали

[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]
Футбола ни тръгна надолу имено с превръщането на клубовете във частни фирми. Надали може да се премахнат. По-скоро клубовете трябва да са АД-та с важно за обществото значение. 100% юридически има как да се направи. Общините,минестерството,държавата,ако ще и Господ трябва да имат думата в тези АД-та. В крайна сметка това не са фирми за производство на чорапи,например. Само така боклуци като Батков,Лупи,Христолов и т.н. ще ни отърват от присъствието си. Все пак това са само мечти. Държавата тъне в мизерия и корупция,ние футбола сме тръгнали да оправяме 

110 години любов!
- Lord VOODOO
santiliana не говори глупости! Не това е проблема на българският футбол! Няма значение как ще се казват отборите и каква ще бъде абревиатурата им... ПФК, ФК, ала-бала и тн - това няма никакво значение! Не от тези няколко буквички зависи нивото на родните играчи, калпавите стадиони, смешните треньори и ужасният чалгарски манталитет на играчите ни!!! Проблема е в липсата на пари! Проблема е в незаинтересоваността на държавата да помага на спорта, проблема е и в нас феновете, че седим и гледаме безучастно всичко това!!!
А ти ако искаш мисли, че проблема е в "П" - то пред "ФК"-то... всеки има право на свое мнение!
А ти ако искаш мисли, че проблема е в "П" - то пред "ФК"-то... всеки има право на свое мнение!
Бижутера написа:А и трябва да отбележим,че голяма заслуга за кацането и на нацистите на луната през 40-те години има и извънземна цивилизация,която ни дава техника и съвети,а в замяна получава жив човешки материал

Red_Pride написа:santiliana написа: И вече няма да има такива недоразумения като Христолов, Томов (Лупи), Батков, Дражев, Танев (Камилата)
То остана само едно недоразумение ама вие сте си виновни,когато крещяхте "Томов завинаги един от нас" ви беше хубаво нали
Приятелю помни ми думата. Ще ревете и от Титаните. Убеден съм в това. Не го пожелавам на никой фен,но недей да се присмиваш и да си мислиш,че сте се измъкнали. Много тежки моменти ви чакат и вас,така както и нас.
110 години любов!
Lord VOODOO написа:santiliana не говори глупости! Не това е проблема на българският футбол! Няма значение как ще се казват отборите и каква ще бъде абревиатурата им... ПФК, ФК, ала-бала и тн - това няма никакво значение! Не от тези няколко буквички зависи нивото на родните играчи, калпавите стадиони, смешните треньори и ужасният чалгарски манталитет на играчите ни!!! Проблема е в липсата на пари! Проблема е в незаинтересоваността на държавата да помага на спорта, проблема е и в нас феновете, че седим и гледаме безучастно всичко това!!!
Не съм сигурен дали схвана идеята на автора.Надали проблема са му П-тата пред имената на отборите.
110 години любов!
jindo написа:venom написа:Точно така! Само АФК за вас! И не забравяйте да върнете името на апостола. Слабаци!
Да го върнем на кой ? Ако успееш да обосновеш ще съм много, ама много учуден.
Е на кой? НА АПОСТОЛА! Иначе сте слабаци, за това поне се разбртахме.
Върни се в “Футбол - България”