Саудитска Арабия за църквите!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Атеист
Контакти:

Re: Саудитска Арабия за църквите!!!

Мнениеот Атеист » 07 окт 2013 13:30

Нещото, което ти убягва е, че при еволюцията новата форма не е "по-добра" от старата. Еволюцията не е нито по-добра, нито по-лоша, тя е просто различна. Това, че се появява нов вид не означва непременно, че старият изчезва. Все едно да ме питаш защо все още има британци или европейци, при положение, че има амеркански народ (който произлиза от първите). Преди много време се появява произволна мутация - това означава, че дадена бактерия може да изпълнява "функция А", докато другите не могат. От този момент вече започват да съществуват два отделни групи, всяка от които е способна самостояно да оцелява, да се храни и т.н. Именно заради това и нито една от тях на умира/измира. Просто имаш още една група. И понеже мутациите продължават постоянно да се осъществяват имаш все повече и повече на брой групи.

Крокодилите също еволюират, но изключително бавно, тъй като просто не им се налага, заради средата, в която се намират. Но не си мисли, че тези крокодили, които виждаш сега са идентични с тези отпреди много милиони години - разлика има. Просто, както например при акулите, не им се налага да се променят твърде много. Ако средата им се измени рязко и те ще се нагодят спрямо нея по някакъв начин, или ще изчезнат.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 07 окт 2013 14:48

Атеист написа:
THE G.A.M.E написа:За теб може и да няма ...

Както писах в друга тема - Който не иска да види фактите и доказателствата, и пред очите му да са, няма да ги види.

Именно затова ми е много интересно защо не искаш да видиш ти някои факти - особено за еволюцията. За доказването й са използвани методи и средства от различни науки: палеонтология, сравнителна анатомия, сравнителна ембриология, сравнителна физиология, цитология, биогеография и други. Всеки един признат учен, във всеки един престижен университет, на всяко място, където науката е на почич подобни теми не се обсъждат. Все едно някои да тръгне да ти опровергава теорията за гравитацията.

Прав си за едно - няма знаечение личното ми мнение или пък твоето, или на когото и да е било. Важни са единствено фактите. А те са в полза на еволюцията.

http://www.pravoslavieto.com/docs/evolutsia/1.htm

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 07 окт 2013 15:14

v.r.s. написа:http://www.pravoslavieto.com/docs/evolutsia/1.htm

Друго си е да вярваш, че жената е създадена от реброто на мъжа.

Впрочем ще ми кажеш ли как сме се "пръкнали" всички ние от една жена и един мъж, които са имали само трима сина?

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 07 окт 2013 16:50

Атеист написа:
v.r.s. написа:http://www.pravoslavieto.com/docs/evolutsia/1.htm

Друго си е да вярваш, че жената е създадена от реброто на мъжа.

Впрочем ще ми кажеш ли как сме се "пръкнали" всички ние от една жена и един мъж, които са имали само трима сина?

Значи какъв е проблема Бог, който е всемогъщ да създаде от реброто на човек друг човек, при положение, че в момента науката достигна до клонирането и създаване на живот само от една клетка. Значи човека може да направи това, а Бог не. Самата наука е доказателство, че това е възможно, друг е въпроса, че клонираните животни са по-слаби и не са като нормалните, а това е доказателство, че не можем да бъдем като Твореца и това което създаваме, не може да бъде като това което Той е създал.
И защо мислиш, че имат само трима сина, това, че са описани само тримата е защото Каин убива Авел и тук се показва злото което е причинено. Бог обещава, че ще изпрати Месия, който ще примири хората с него и заличи греха. Така, че Авел е убит без да има поколение, Каин е станал убиец и от негово поколение няма как да се роди Христос, а Сит се ражда след молитва към Бог и от неговото поколение се ражда Христос. Тез три деца на Адам и Ева имат отношение към събитията които ще си случат с хората, Каин става убиец от завист, Авел е първият умрял човек, а от поколението на Сит се ражда Христос.

http://www.crossbgbible.com/generations.html
Последна промяна от v.r.s. на 07 окт 2013 17:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 07 окт 2013 16:52

Също така има и апокрифна литература в която се разказва доста по подробно и в нея пише, че Адам и Ева са имали 30 сина и 30 дъщери, като Адам е живял 930 години, колкото са живяли първите хора на земята. В Библията са описани най-важните събития от историята на човека и заради това не се описва с подробности, но има апокрифна литература, където може да се прочете повече.

http://www.kroraina.com/knigi/bg_ap/dp_2.html

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 07 окт 2013 17:09

Аз пък да попитам нещо вярващите.....нали Христос уж умира,за да изкупи греховете на хората....и какво всъщност постига :? ? Хората престават ли да извършват грехове,светът става ли по-добър...и как :roll: ???

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 07 окт 2013 18:23

Да обобщим от гледната точка на здравия разум

Бог сътворява Ева от реброто на Адам. Въпреки, че генетичната им информация е напълно еднаква (както е при еднояйчните близнаци), защото клетъчният материал, от който е изработена Ева е взет от Адам, те успяват да имат много деца. Библията обаче ни оставя в догадки по какъв начин Ева (която всъшност от гледна точка на разума е травестит) се сдобива с X-хромозом на мястото на Y-хромозома. Също така не става ясно по какъв начин са наследени жизненоважните митохондрии, след като те се предават само от майката?
Тези деца обаче не само са много - те дори успяват да създадат популация въпреки беднаото генетично разнообразие, което би направило (почти) всяко едно същество заченато по подобен начин да умре още преди да е стигнало до матката. И така започва най големият инцест в историята на човечеството. (дело, което е забранено по закон и се наказва спрямо него)

Много въпросителни без отговор. Затова продължавам да вярвам в единствената теория, която има емпирични доказателства.
[center]Изображение[/center]

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 07 окт 2013 18:33

Създава цяла Вселена пълна с милиарди галактики пълни с милиарди слънчеви системи и милиярди звезди и планети буквално от нищото, но му трябва ребро, за да създаде още един човек? Значи би трябвало ДНК-то на Ева да бъде същото, като това на Адам.

v.r.s., - ако вярваш буквално на последните неща, които описа в последните си два поста, то не знам на какво не си способен да повярваш. Сигурно вярваш, че е имало и говореща змия, говорещо магаре (това също мисля, че го имаше), хора на по 900 години, историята с Ноевия ковчег, изобщо всичко, което противоречи на простата логика и на здравия разум!? А такива моменти са много в твоята свещена книга.

П.С. - дори и да са имали други деца (нещо, което досега не съм срещал като сигурен източник) - кръсосмешението ми се струва неизбежно.

nam_si_koy
Контакти:

Мнениеот nam_si_koy » 07 окт 2013 20:05

Здравейте и от мен.Направо сте ненадминати на тема ДНК, мутации, говорещи змии, ребра и т.н.Мерси, добре се посмях.
Приятел ndragheta, жертвата е нещо велико.Може да не разбираш, но не принизявай.Съвет.
В този материален свят никой съдия няма да те осъди за мислите и чуствата ти.За теб лично, обаче не е ли важно какъв си или само какво вършиш и говориш.Освен това, струва ми се, четеш твърде буквално Библията.Дали всъщност не е редно да се разбира че плътските желания по принцип не водят към Бога.Или че пожелаването на нещо чуждо е проява на завист и егоизъм, които също не водят към Бога.
Аз лично, не съм чел Библията, само евангелията.Някои неща не ги разбирам, а други разбирам погрешно, което е по-лошо разбира се.Изглежда вие атеисти сте по-запознати от мен.Просто се молете.Съвет.Искрено и усърдно.Не е нужно да назовавате Господ с някакви имена или да ходите в църкви, синагоги или джамии.
Има ли място във вас за вашата Божествена природа?Попитайте Душата си не ума си, той няма интерес да ви помогне в този случай.За да се прояви Божествената ви същност трябва да освободите място в себе си, а егото не иска да отстъпи.
Пак само съвет от един определено грешен и нищожен човек.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 07 окт 2013 21:56

Атеист написа:Създава цяла Вселена пълна с милиарди галактики пълни с милиарди слънчеви системи и милиярди звезди и планети буквално от нищото, но му трябва ребро, за да създаде още един човек? Значи би трябвало ДНК-то на Ева да бъде същото, като това на Адам.

v.r.s., - ако вярваш буквално на последните неща, които описа в последните си два поста, то не знам на какво не си способен да повярваш. Сигурно вярваш, че е имало и говореща змия, говорещо магаре (това също мисля, че го имаше), хора на по 900 години, историята с Ноевия ковчег, изобщо всичко, което противоречи на простата логика и на здравия разум!? А такива моменти са много в твоята свещена книга.

П.С. - дори и да са имали други деца (нещо, което досега не съм срещал като сигурен източник) - кръсосмешението ми се струва неизбежно.

Бог създава жената от реброто на Адам, за да бъде силна връзката между тях, той разделя едно тяло на две половинки и тези две половинки да се привличат една към друга. Както и казва, „Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и двамата ще бъдат една плът". При събирането на жената и мъжа чрез брака, двете половинки на едно тяло се събират и стават едно цяло.

„Той дал сън на Адам, сякаш заспал, за да не разбере, и взел от реброто му една част и създал Ева. Защо, пита св. Йоан Златоуст, Бог взел от реброто? Защото реброто е близо до сърцето. Бог създава Ева от реброто на Адам, за да бъде близо до сърцето му и той да я стопля - жената иска топлина и нежност от мъжа. Бог създава Ева от реброто на Адам, защото реброто е близо до рамене, които означават сила, сигурност, опора. Жената иска да чувства тази сигурност и опора от своя съпруг, че я подкрепя, че има някой, с когото може да споделя, на когото казва своите проблеми, мъки и получава кураж и сили. Жената чувства несигурност и иска Адам да я утешава".

Ето и обяснението относно кръвосмешението:

„Много хора веднага отхвърлят заключението, че синовете и дъщери на Адам и Ева са се били оженили за себе си
като се хващат за законът срещу женитба между брат и сестра. Някои казват че не можеш да се ожениш за сродни.
Всъщност, ако не се ожениш за сроден, не се жениш за човек! Една жена е сроден към съпруга си дори преди да се оженят
защото всички хора са потомци на Aдам и Ева — всички са от една кръв. Законът забраняващ женитба между близки роднини не е бил даден чак до времето на Моисей(Левит 18-20). Както женитба е била един мъж до еднажена до живот (основано по Битие 1 и 2), нямало никакво непослушание към законът на Господ първоначално когато близките роднини (дори братя и сестри)са се оженили един за друг".

Върни се в “Свободна зона”