Икономисти: България ще преживее нова Виденова зима

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

daduradam
Контакти:

Re: Икономисти: България ще преживее нова Виденова зима

Мнениеот daduradam » 04 окт 2013 21:19

daniel875 написа:Демократите са най - големите изчадия, Жеков. Демократите политици в цял свят унищожават света, а социалистите го спасяват от глупостите ви.

Една държава, която е стигнала далеч благодарение на социализма ? Колкото повече държавата се намесва в икономиката толкова повече плазмодии и паразите се навъждат и не остават хора, които да дърпат икономиката напред.

CTAHKO написа:Само ми кажи колко самозапалили се хора имаше през виденовата зима и колко през тази с "двете сметки за ток" 8-) Ама дай да не си говорим със задниците, а с цифри :lol:

Това ли е критерият ? Колко трябва да си безсилен и нетрезво мислещ, че да се запалиш...

urkoto написа:Факт, аз не искам да плащам масрафа на Ганьовеца, качил БКП на власт и чакащ в момента подаяния. Не искам и НЯМА да го плащам :idea:

milen.hristov написа:Само да ви попитам, като искате да теглите заем си го плащате вие, а не очаквате, че заедно с вас ще ви го плащат и останалата част от държавата?

Ама ако държавата е лесе-фер ще мрънкате, че ви трябва помощ, нали, бе ? Жеков може да е абсолютно куко, но за някои неща е прав :!:
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 04 окт 2013 21:30

daduradam написа:
daniel875 написа:Демократите са най - големите изчадия, Жеков. Демократите политици в цял свят унищожават света, а социалистите го спасяват от глупостите ви.

Една държава, която е стигнала далеч благодарение на социализма ? Колкото повече държавата се намесва в икономиката толкова повече плазмодии и паразите се навъждат и не остават хора, които да дърпат икономиката напред.

Веднага ти давам пример с Швеция,Китай... Защо мислиш, че държавната намеса пречи на развитието на икономиката? А не трябва ли да има държава? Ако икономиката прави, каквото си иска, без да бъде контролирана, трудно ще получи желания резултат.
В "развития социализъм" е истината.
Знай, че Жеков не е никакво куку, а най - обикновен манипулатор. Такива са ми най - противни. Хем едно време беше с комунистите, хем сега се прави на голям антикомунист. Байгън!
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 04 окт 2013 22:06

daniel875 написа:Веднага ти давам пример с Швеция,Китай... Защо мислиш, че държавната намеса пречи на развитието на икономиката? А не трябва ли да има държава? Ако икономиката прави, каквото си иска, без да бъде контролирана, трудно ще получи желания резултат.
Знай, че Жеков не е никакво куку, а най - обикновен манипулатор. Такива са ми най - противни. Хем едно време беше с комунистите, хем сега се прави на голям антикомунист. Байгън!

При шведите, както и в цяла Скандинавия социализмът е МНОГО специфичен, не знам кой го определи като социализъм изобщо.Китай просперира, но на каква цена :? Ти виждаш ли ги китайците какви са изхабени и ходят като роботи още на средна възраст.
Ако икономиката не се контролира от държавата на пазара ще останат само най-кадърните, а останалите ще бъдат стимулирани да се развиват, защото няма да има орган, който да им дава кинти ей така, за нищо.Доказано е, че най-голям просперитет играе човешкият егоизъм.Функцията на държавата трябва да бъде да не допуска до стигането на извращения и защита на частната собственост, както и отделния индивид, а не както сега хиляди държавни органи цуцащи паричките на хората ;)
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 04 окт 2013 22:18

IrtishVezalovv написа:Изображение
Това ми е мнението за икономистите

В България почти няма икономисти. Но да има те са стъкмисти !
Причината да няма много завършили икономисти е,че тук повечето специалности които са в икономическите факултети са бизнес специалности. Разлика има. Дори в щатите бизнес и икономическите факултети са разделени.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 окт 2013 22:31

Alexx написа:
В България почти няма икономисти. Но да има те са стъкмисти !
Причината да няма много завършили икономисти е,че тук повечето специалности които са в икономическите факултети са бизнес специалности. Разлика има. Дори в щатите бизнес и икономическите факултети са разделени.

Това пък как го измисли? И у нас има разлика.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 04 окт 2013 22:34

daduradam написа:
daniel875 написа:Веднага ти давам пример с Швеция,Китай... Защо мислиш, че държавната намеса пречи на развитието на икономиката? А не трябва ли да има държава? Ако икономиката прави, каквото си иска, без да бъде контролирана, трудно ще получи желания резултат.

При шведите, както и в цяла Скандинавия социализмът е МНОГО специфичен, не знам кой го определи като социализъм изобщо.Китай просперира, но на каква цена :? Ти виждаш ли ги китайците какви са изхабени и ходят като роботи още на средна възраст.
Ако икономиката не се контролира от държавата на пазара ще останат само най-кадърните, а останалите ще бъдат стимулирани да се развиват, защото няма да има орган, който да им дава кинти ей така, за нищо.Доказано е, че най-голям просперитет играе човешкият егоизъм.Функцията на държавата трябва да бъде да не допуска до стигането на извращения и защита на частната собственост, както и отделния индивид, а не както сега хиляди държавни органи цуцащи паричките на хората ;)

Имаш право, но все пак не казвай, че без да я има държавата, ще стане. Тогава хаосът ще е пълен. Необходимо е да има контрол отгоре. Друг е въпросът, че не бива да се прекалява.
Аз за толкова години знам, че в Скандинавия е социализъм. Поне така се говори и пише, а и от сигурни източници имам информация. Може и те да грешат, но системата им е като хората.
За Китай не бих се съгласил с теб, защото все пак те се борят за първенство, а при такива обстоятелства е неизбежно да няма жертви. Не забравяй, че са милиард и половина почти ;)
Системата им може да не е правилна от гледна точка на доста хора, но все пак изпревариха "Големия брат", а това не е малко.
Това е все едно голям клуб да се бори да спечели, да се качи на върха и бързо да слезе. Така е, но не съвсем, защото за да се задържиш на върха, се изисква още повече енергия, жертви. Говоря от философска гледна точка нали?
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 04 окт 2013 22:52

daniel875 написа:Имаш право, но все пак не казвай, че без да я има държавата, ще стане. Тогава хаосът ще е пълен. Необходимо е да има контрол отгоре. Друг е въпросът, че не бива да се прекалява.
Аз за толкова години знам, че в Скандинавия е социализъм. Поне така се говори и пише, а и от сигурни източници имам информация. Може и те да грешат, но системата им е като хората.
За Китай не бих се съгласил с теб, защото все пак те се борят за първенство, а при такива обстоятелства е неизбежно да няма жертви. Не забравяй, че са милиард и половина почти ;)
Системата им може да не е правилна от гледна точка на доста хора, но все пак изпревариха "Големия брат", а това не е малко.

Функцията на държавата е точно да не позволява хаос.Нарича се държава тип " Нощен пазач "
В Китай експлоатирането е ОГРОМНО. Китайците са станали точно като машини благодарение на тоя комунизъм.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 05 окт 2013 01:02

boabbb написа:
W84me написа:Нека сега дружно благодарим на бате Бойко за мега простотиите, които ни е надробил!

Дай по-подробно, да видиме какви са тия мега-простотии. Да не стане така, че увеличението на пенсиите и разни коледни добавки да са изяли голяма част от парите? Сега и "Белене" ще строиме :lol: С какво? Ти лично и някой от другите колеги от форума, да каже какво ПРОИЗВЕЖДА? Щото съм виждал, мисля Милен беше писал, че търгува с някакви скъпи стоки. Интересува ме някой ако ПРОИЗВЕЖДА нещо? Всеки продава и препродава някакви неща, често и не материални. Икономика, колеги, по този начин не се прави :!: Не може да си препродаваме едни домати по 10 пъти и да си викаме, че сме добре. Не разбирам мазохизма на народа - да се гласува през избори за БСП и да ни управляват турците :roll: :?: Това е чисто доброволно поробяване. На мен лично ми писна от Местани и Казаци, а явно те вървят в пакет с Станишката...

маймуньо, ма ти си толкова прост, ти произвеждаш простотия, какво друго? :lol:

Те не разбират как получаваме 100 евро, харчим 1000, ми мнооо просто ве ние имаме собственост , а вие нъцки.
:lol:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 05 окт 2013 06:46

Авторе, "левият" Кольо Парамов отдавна пее в милиционерската партия ГЕРБ. Той се подвизаваше дълго време в телевизия СКОТ - пръв съюзник на Бойко Борисов, играеща роля на вечната опозиция в България.
Само този факт прави темата ти абсолютно безсмислена и провокативна.

Като човек с икономически познания ще ти кажа, че Виденова зима не може да има, докато България се намира в условията на валутен борд.
Точно това е ролята на борда - да държи в бедност и финансова дисциплина държавата, но да не допуска икономически катаклизми и катастрофи.
Много смешни и жалки са опитите на герберите да вещаят апокалипсис. Такъв няма да има за тяхно съжаление. :twisted:
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 05 окт 2013 08:29

dzhambov написа:Сега ще се появи Шмекер69 и ще разбие на пух и прах твърденията на икономистите :mrgreen:

:o :o :o

Върни се в “Свободна зона”