Мнениеот BG-BateGoyko » 04 окт 2013 21:12
Първо честито на Лудите Горски!!! Все по - симпатични ми стават, а аз напоследък гледам футбола за разтоварване, не за пристрастие, така че ги следя с интерес. Второ какво сте се задъвкали - Левски, ЦСКА, незнам си какво, незнам си що, че чужденци, че изберете българското... Какво българско бе момчета, и най-вече как да стане това? Първо - аз задавам един реторичен въпрос: На какъв принцип става селектирането на кадри за школите? Преди години като ученик, че и като студент поиграйвахме доста футбол. Правехме си училищни първенства, междуучилищни, общинско даже веднъж организирахме... Не съм видял на някой отбор скаутът му да дойде да посети такава проява. На аматьорските турнири също. Не съм чул и някой "голям" български отбор да прави из България приятелски турнири за деца и юноши за да ги пробва и да набира кадри. От нашите "аматьорски" ученически и студентски" отборчета имаше момчета които наистина играеха добре, но никой не е дошъл да ги види и да им подхвърли мухата "АБЕ ТИ СТАВАШ ЗА ФУТБОЛИСТ, ИСКАШ ЛИ ДА СЕ ПРОБВАШ". Чакаме родителите да си запишат децата в школата, сякаш е школа за акордеон или пиано, щото сметнали че хлапето има потенциал да стане играч. С такъв ограничен кръг от варианти - ха дано, ама на дали... Тук там излиза по нещо, ама... ТАка че, и с най-перфектната база, ако няма скаутска и проучваща мрежа, всичко е капут. В същото време юноши, които не са се записали от пеленачета по школи, но в пубертета установяват че тая игра им харесва и най-вече че им се отдава, тях няма кой да ги намери, нито пък те си имат представа какво трябва да направят за да станат футболисти и така си ритат по махлите и училищата докато почнат работа, оженят се и т.н. А съвременните български футболисти, колко от тях са за подражание, и колко от тях са известни с нещо повече от пиянствата по дискотеките, метлосването по жени и незаслужено високите заплати?
Та чужденците... Не че съм им привърженик, но и нашето дърво не става много много за свирка... Но пък и не одобрявам политика да се вземат чужденци на килограм, още по малко това да се оправдава с някакви бомбастични цели, които нямат връзка с реалността, като например все още непреживяното от много хора сващане, че титлата в България е едва ли не завещана на Левски и ЦСКА и всичко друго е анатема. И публиката и успехите са до време... Бележка на редактора както правят в книгите и вестниците - Славия и някога пълните й стадиони и днешната Славия... Дерзайте, и дано дойдат по-светли дни за спорта и за България като цяло.