Икономисти: България ще преживее нова Виденова зима

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Икономисти: България ще преживее нова Виденова зима

Мнениеот CTAHKO » 04 окт 2013 14:58

Red_Neck написа:Аз не твърдя, че миналата зима е била лека. Аз твърдя, че м/у минала и виденовата няма абсолютно никаква база за сравнение.
Ти си този, който сравняваше въпросните зими и за това ти казах, че говориш със задника си.

Ок, да забравим футболните пристрастия :lol: Хайде сега да разясним за какво ставаше въпрос и каква е причината да се стигне до виденовата зима 8-) Аз зная. Разясни го на по-младите съфорумци. Да не говорим, че от тогава до сега, всички правителства имат лукса да работят във валутен борд и пак не могат да стабилизират държавата 8-) Или по-точната дума е "не искат" 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 04 окт 2013 15:02

CTAHKO написа:Я кажи ти какви знания си предложил и защо икономиката ни е в това състояние, след като сте такива капацитети :?: Предполагам е заради знанията на такива като теб ;)

Знания и умения прилагам в личен и семеен план и за това 2-3 сметки за тока не могат да ми объркан бюджета :)
+ никога не съм твърдял, че "сме" капацитети ( имам инженерно и икономическо образование .... и не съм "кафеджия", макар в това да няма нищо лошо)
Докато човек хленчи и мрънка и все някой друг му е виновен ( я държава, я правителство, я комшия ...) 3 сметки за ток ще са достатъчно страшни за да плаши децата си с тях :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 04 окт 2013 15:14

CTAHKO написа:
Red_Neck написа:Аз не твърдя, че миналата зима е била лека. Аз твърдя, че м/у минала и виденовата няма абсолютно никаква база за сравнение.
Ти си този, който сравняваше въпросните зими и за това ти казах, че говориш със задника си.

Ок, да забравим футболните пристрастия :lol: Хайде сега да разясним за какво ставаше въпрос и каква е причината да се стигне до виденовата зима 8-) Аз зная. Разясни го на по-младите съфорумци. Да не говорим, че от тогава до сега, всички правителства имат лукса да работят във валутен борд и пак не могат да стабилизират държавата 8-) Или по-точната дума е "не искат" 8-)

Виденовата зима бе последната фаза на "другарите" за преразпределение на обществиния и личен капиал. Нищо повече.
След като години държаха каналите за търговия с ембаргови стоки с бивша Югославия, след като фалираха няколко банки и раздадоха кредити на приближени другари, просто изнесоха зърното обричайки народа на глад и започнаха да го манипулират. Създадоха условия за хиперинфлация и почва кредитите да се върнат с огромна печалба (взимаш $ 200 000 при 30-40 лв за долар и ги връщаш при 3000). Следваше какво ..... приватизация :)
Ето това бе реално виденовата зима и това е причината "другарите" да се ползват с моята безкрайна "любов"!
Последна промяна от Red_Neck на 04 окт 2013 15:27, променено общо 1 път.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 окт 2013 15:25

Red_Neck написа:
CTAHKO написа:Я кажи ти какви знания си предложил и защо икономиката ни е в това състояние, след като сте такива капацитети? Предполагам е заради знанията на такива като теб.

Знания и умения прилагам в личен и семеен план и за това 2-3 сметки за тока не могат да ми объркан бюджета :)
+ никога не съм твърдял, че "сме" капацитети ( имам инженерно и икономическо образование .... и не съм "кафеджия", макар в това да няма нищо лошо)
Докато човек хленчи и мрънка и все някой друг му е виновен ( я държава, я правителство, я комшия ...) 3 сметки за ток ще са достатъчно страшни за да плаши децата си с тях :)

Не е задължително да си зле, за да изказваш неодобрението си от случващото се през последните 20 години 8-) Или както ти го наричаш " да хленчи и мрънка" 8-) Бебе което не реве, не го хранят :lol: За съжаление много време изтраяхме без да ревем и сега тези се чудят как да ни нахранят 8-) Ако аз и ти не си вършим работата, бизнеса ни няма да върви или ще ни уволнят, а тези политици и техните съветници и експерти, правят чудеса от глупости само и само нищо да не функционира нормално в тази държава 8-) Ето за това е рева, защото на хората им писна да си въртят игричките и схемите на гърба на обикновения човек. И бъди сигурен, че със същите знания и същите положени усилия, в една бяла държава ще печелиш в пъти повече от колкото тук :!: З това не бива да се обвиняват хората кой, къде щял да ходи да работи и защо ;)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 04 окт 2013 15:31

CTAHKO написа:
Red_Neck написа:
IrtishVezalovv написа:Чакай малко бе. Аз работя за пари, не за благотворителност. В НАСА, значи заплащането е нормално, необвързано с гениалността на кадрите викаш? Искаш ли знания и умения- даваш пари

Не, малко е по-различно.
Предлагаш ли знания и умения - може да искаш пари. Я сега кажи какво точно е предложила БГ инжИнерната мисъл .....
Гришата що не започна да произвежда оня прототип паркиран в първи корпус и разработван от цял факултет а си купи китайски лиценз?
... иначе икономистите били "кафеджии" .... хайде да се уважаваме взаимно.

ПП: Да - завършил съм и то във времена, когато в ТУ не завършваше куцо, кьораво и сакато ( както е сега)

Я кажи ти какви знания си предложил и защо икономиката ни е в това състояние, след като сте такива капацитети :?: Предполагам е заради знанията на такива като теб ;)

Имам мнение и по-назад, но пак ще кажа. Икономиката ни е в това състояние, защото всички продават, но никой не произвежда. В икономическия център и столица на България - София не се произвежда почти нищо - всеки търгува с нещо и гледа да пре*бе другия. Никога няма да се оправиме по тоя начин :!:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 окт 2013 15:32

Red_Neck написа:Видоновата зима бе последната фаза на "другарите" за преразпределение на обществиния и личен капиал. Нищо повече.
След като години държаха каналите за търговия с ембаргови стоки с бивша Югославия, след като фалираха няколко банки и раздадоха кредити на приближени другари, просто изнесоха зърното обричайки народа на глад и започнаха да го манипулират. Създадоха условия за хиперинфлация и почва кредитите да се върнат с огромна печалба (взимаш $ 200 000 при 30-40 лв за долар и ги връщаш при 3000). Следваше какво ..... приватизация :)
Ето това бе реално виденовата зима и това е причината "другарите" да се ползват с моята безкрайна "любов"!

Е, приватизацията беше извършена от един друг "крайно десен" политик и "демократ", който разпродаде държавата на безценица :) И по стечение на обстоятелствата и водената от него "дясна" политика, големите, водещи и печеливши предприятия се оказаха в ръцете на "другарите". Та те и до ден днешен решават, кой ще е на власт и кой ще ни управлява. Пък хората нека си мислят, че гласувайки нещо ще се промени 8-)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 04 окт 2013 15:42

Станко, не знам как имаш нерви да търпиш Боковите конформисти,че и да им отговаряш аргументирано!
Виденовата зима я направиха изкуствено за да обезценят лева, да прикрият реалната инфлация и след като го девалвираха народа почти не разбра какво става.И след това разбира се разпродадоха държавата на безценица.
Тъй,че не изтъквайте някой политик за добър или лош. Политиците просто изпълняват роли. 8-)

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 04 окт 2013 15:46

CTAHKO написа:Е, приватизацията беше извършена от един друг "крайно десен" политик и "демократ", който разпродаде държавата на безценица :) И по стечение на обстоятелствата и водената от него "дясна" политика, големите, водещи и печеливши предприятия се оказаха в ръцете на "другарите". Та те и до ден днешен решават, кой ще е на власт и кой ще ни управлява. Пък хората нека си мислят, че гласувайки нещо ще се промени 8-)

Ама спестяваш факта, че условията на МВФ бяха въпросният десен политик ( пък и който и да е) да започне веднага раздържавяване по 2 списъка от по 100 фирми.
Едните трябваше да се приватизират незабавно, а другите до година-две иначе нямаше споразумение за Валутен съвет!
Ако една компания генерира непрекъснати огромни загуби не е ли най-логично да я разкараш?
Защо генерира загуби - това е отделен въпрос / в повечето случаи другарите бяха на входа и на изхода и просто я източваха/

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 04 окт 2013 15:50

Пхахах! Тука се води спор за това кой какво е учил, а не за това какво е НАУЧИЛ! Има тънка разлика, усещате ли я?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

grossman
Контакти:

Мнениеот grossman » 04 окт 2013 15:55

Айде стига вече с тея спам теми, не ви ли омръзна, дългът на България към GDP е един от най-ниските за ЕС, държавата няма как да фалира, колкото и силно да го желаете...

Върни се в “Свободна зона”