v.r.s. написа:Атеист написа:CTAHKO написа:Сега да Ви видя къде сте толераститеПак ми говорете за ксенофобия или толерантност
Тук сме. Сега кажи ми правиш ли разлика между правова демократична държава и тоталитарна такава? Какъв е смисълът на темата?
Хайтов беше казал-"Толерантността в една зверилница е равна на смърт". Така, че докато ние се държим толерантно, имам предвид Европейските страни, другите ни завладяват и налагат свои правила и ако започваме да се опълчваме влизат в употреба обвиненията за нетолерантност, ксенофобия и др. За сега все още са по-слабата страна и не са мнозинство в Европа, но в момента в който станат достатъчно по численост и станат силни, със сигурност ще започват да налагат своята култура и религиозност на тези, които сме "толерантни". Къде в случая са ЕС и САЩ, които претендират, че Християнски и спазват християнските ценостти, защо не се възпротивят както го правят мюсулманските страни при нарушаване на техните религиозни права в някоя Християнска страна?
Преди да се правим на голями демократи е добре да погледнем и разсъждаваме за това което се случва и дали трябва да бъдем толкова толерантни, най-вече към емигрантите от мюсулманските страни, не говоря за българските мюсулмани, които живеят от векове в България.
Ама чакай малко сега. Някъде да видя да одобрявам това, което се случва в Саудитска Арабия? Разбира се, че не и няма и да го направя. Същото важи и за нещата, които говориш за Европа - не съм съгласен дадена религия (независимо коя е тя) да бъде над законите на определена държава - това също е абсурдно. Секуларизмът трябва да властва във всяка една страна по земното кълбо. Никъде също така не съм казвал, че всичко е съвършено и че всяка една демократична страна е в перфектно състояние, но да тръгнем на принципа "око за око, зъб за зъб" (между другото библейски цитат) то в такъв случай светът ще ослепее.