BBC филмира алкохолния живот на Слънчев бряг

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
modor
Контакти:

BBC филмира алкохолния живот на Слънчев бряг

Мнениеот modor » 01 окт 2013 13:31

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Поредна антиреклама за Слънчев бряг - трети канал на британската медийна корпорация BBC излъчи едночасовия филм „Пиячка, пълзене по баровете и България", свързващ курорта с една единствена дума - алкохол.

Филмът е на младата репортерка Стейси Дули, която решава да провери как тече животът в Слънчев бряг, една от най-притегателните дестинации за млади европейци, особено британски граждани, в последните години.

Твърди се, че за младите поданици на кралица Елизабет II курортът на Черно море изместна утвърдени ваканционни дестинации като Кавос (Гърция) и Магалуф (Испания).

Поводът за визитата й са скорошните писания в британски таблоиди, описващи Слънчев бряг като столица на разврата, евтиния алкохол и проблемите. Дулистига до същия извод, но с помощта на видеокамера.

Игри на алкохола

Първите кадри започват с много алкохол, забавления и танци, състезание по пиене на шампанско и купища неадекватни младежи, които се радват, че „всеки тук е пиян".

"Алкохолът тук е толкова евтин - прекалено изкушаващо е напълно да си загубиш ума", казва девойка от Албиона, доволна от престоя си в Слънчев бряг.

Нагледно са показани цените на алкохола в баровете - доста приемливи за средностатистическия британски гражданин, промоциите и младежите, изливащи спиртни напитки в гърлата си.

Филмът на ВВС стига до същия извод - може да си изпатите лошо, а не да си починете добре на Черно море. За пример служи младеж с диабет, който още в ранните часове на деня колабира от алкохол и е откаран по спешност в болница.

Дули интервюира и семейство летовници с дете, които се заричат, че няма да се върнат на същото място никога повече.

Показани са денонощно алкохолизирани младежи, които очевидно не могат да носят отговорност за действията си. Някои падат по земята, други правят секс в басейн, а трети просто стават агресивни.

Разбира се, повечето от „обектите" във филма са британци, които са предоволни от евтината „почивка" в България.

Кметът на Несебър е въздържател

Филмът приключва с интервю с Николай Димитров, кмет на Несебър от 2007 г. насам. На фона на целия филм, той просто казва "Всички туристи, които почиват на територията на община Несебър, минават през Стария Несебър, за да видят хилядолетната култура".

Димитров твърди, че рядко пие алкохол, така че не знае дали цените му са голямата атракция за чуждите туристи.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=acbzsSmkMUI[/youtube]
http://www.webcafe.bg/id_1160939813
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: BBC филмира алкохолния живот на Слънчев бряг

Мнениеот boabbb » 01 окт 2013 13:37

Алкохола бил опасен :mrgreen: Ако си животно - естествено. Британците пият бира и после като подкарат твърдо, отиват на промивка :idea: Твърдото изисква тренировки :lol: Бирата си е за с яденето .
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Мнениеот rocknrolla » 01 окт 2013 13:38

Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 окт 2013 13:39

Анти-рекламата е най-добрата реклама 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 01 окт 2013 13:42

Да и все пак си е супер изживяване за младите хора...Който е млад и му се живее (пие, е*е и т.н) си ходи там, който иска да ходи да си почине да отиде в Албена...
Младите хора различно изживяват младостта си..Предпочитам да си се разбивам сега, а след време като гледам по младите от мен да си казвам " Е и аз бях като тях", а не "Ех да бях по млад сега и т.н"..

А и в Слънчев Бряг за Българите не е същото, като за чужденците..Има Какако, има и достатъчно заведения, където алкохола не е евтин и ментак..

Също не съм съгласен и с това, че англичаните са агресивни..Точно обратното..
Явно това, че са в чужда страна и в курорт изпълнен с насилие ги кара да са доста смирени и сплашени поне според моите виждания.. ;)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 01 окт 2013 13:46

Сложен е малко този въпрос. Принципно този филм определено е реклама и би привлякъл огромен интерес от страна на западноевропейците към Слънчев бряг, а лоша реклама няма. Увеличаването на броя на туристите, макар и по направление алкохолен туризъм е добре за икономиката ни. Възникват обаче някои въпроси: Искаме или не целият ни туризъм по морето да бъде от такъв тип и какво можем да направим, за да популяризираме по-спокойните места сред чужденците? Алкохолният туризъм определено носи огромни печалби, но какво можем да направим, за да не потъват тези пари изцяло в джобовете на мутрите, а да се връща немалка част от тях в бюджета? Защитени ли са достатъчно добре интересите на българските производители на алкохол?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 окт 2013 13:46

Хах, пак извънредната наглост на англичаните. Че те само за това идват тук. Да се освинят, не да видят от хубавите неща в България. Знаят го и за това идват. Лично аз вързано англе не съм видял да му наливат в устата а то да не ще и да се дърпа.
Иначе руснаците били гадове и пияници.
Последна промяна от fcb_bg на 01 окт 2013 13:48, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 01 окт 2013 13:47

прекрасна безплатна реклама, ако някой английско прасе не е разбрало де да си похарчи парите и да се омаже от пиене ще знае вече , какъв ни е нас проблема, идват прасета правим им кочина

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 01 окт 2013 13:49

doktora25 написа:Сложен е малко този въпрос. Принципно този филм определено е реклама и би привлякъл огромен интерес от страна на западноевропейците към Слънчев бряг, а лоша реклама няма. Увеличаването на броя на туристите, макар и по направление алкохолен туризъм е добре за икономиката ни. Възникват обаче някои въпроси: Искаме или не целият ни туризъм по морето да бъде от такъв тип и какво можем да направим, за да популяризираме по-спокойните места сред чужденците? Алкохолният туризъм определено носи огромни печалби, но какво можем да направим, за да не потъват тези пари изцяло в джобовете на мутрите, а да се връща немалка част от тях в бюджета? Защитени ли са достатъчно добре интересите на българските производители на алкохол?

ами просто може да акцентираме че Слънчев бряг е алкохолен резерват и да промъкваме постепенно алернативни места където не е такава свинщина , но рекламата е супер

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 01 окт 2013 13:49

storm написа:Да и все пак си е супер изживяване за младите хора...Който е млад и му се живее (пие, е*е и т.н) си ходи там, който иска да ходи да си почине да отиде в Албена...
Младите хора различно изживяват младостта си..Предпочитам да си се разбивам сега, а след време като гледам по младите от мен да си казвам " Е и аз бях като тях", а не "Ех да бях по млад сега и т.н"..

А и в Слънчев Бряг за Българите не е същото, като за чужденците..Има Какако, има и достатъчно заведения, където алкохола не е евтин и ментак..

Също не съм съгласен и с това, че англичаните са агресивни..Точно обратното..
Явно това, че са в чужда страна и в курорт изпълнен с насилие ги кара да са доста смирени и сплашени поне според моите виждания.. ;)

Много си прав ! Така е сега нашите младите са съвсем различни от преди 20 години - много ясно , че ще ти е кеф с алкохол , момичета , дискотечки , ;)

Върни се в “Свободна зона”