Мнениеот pomiqr25 » 29 сеп 2013 23:57
В дадените т.нар. енциклпоедии за музика от iliyan, ако има музика на Майли Сайръс, Лейди Гага, Дон Омар и т.н означава ли, че тези изпълнители пеят фантастиш музика и слушащите ги са интелигентни хора?
hajitsu, това че мафията ходи на опера, а след това одира живи хора и си говорят мръсотии извисява ли ги в твоя свят? Днешната чалга била кючеци! Болен ли си? Чалгата преди 10 години беше кючеци. Да не си билк замразен в последните години и сега да са те размразили? Чалгата съществува след Освобождението и Пейо Яворов я нарича музика за сватби и маса. Уау.
Хората ходят на дискотека, за да се забавляват, а не да слушат хармония от звуци каращи ги да се прозяват. У Вас си пускайте песните за лека нощ. Кирил Маричков веднъж каза нещо гениално: "На времето, когато слушах рок дядо ми ми каза каква е тази чалга, която слушаш и не мога да кажа нищо лошо против този жанр, защото за дядо ми музиката, която слушах беше чалга". Рокът в световен мащаб в началните години също е бил заклеймяван и не е бил приеман добре, докато не е бил наложен от медиите. Всъщност има ли по-голям чалгар от Елвис Пресли в световен мащаб? О-йее. Или по-нелепо изглеждащ човек от Мерлин Менсън? Винаги ще помня как един DJ пусна поредния "хит" на "Каризма" и подкани хората: "Танцувайте, какво стоите на едно място. Ей Ви го новия хит на "Каризма"". Братче, как да танцуваш на подобна заспала пеен, която не става да поканиш и някое момиче на танц?
Кубрат Пулев тъпак ли е, че ходи 10 години с чалга изпълнителка и това прави ли го нискоинтелигентен? Ето я причината заради която се епилира.
Моцарт и Щраус са били смятани за утайка с музиката, която композират от тогавашните критици, но сега имената им се помнят, а техните не. Горката пошла ламбада и танго колко зле са я приемали хората заради пошлостта й.