Към икономистите във форума

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Re: Към икономистите във форума

Мнениеот pampi » 24 сеп 2013 16:48

pomiqr10 написа:
Red_Neck написа:
Тостао написа:
pampi написа: Икономическата и социална неграмотност на българският народ е отчайваща... 8-)

Искаш да кажеш, че всеки българин трябва да разбира от акции,облигации, трендове, маржове, фючърсни сделки, банкови и застрахователни деривати?

Не, но да може като си погледне договорът за ипотечен кредит с банката да прецени дали е по джоба му!
Да може да се научи, че ако харчи повече от колкото изкарва, живее на кредит на гърба на децата си.
Да разбере, че ако получава 450 лв. заплата НЯМА как да ми се фръцка с телефон за 1000 лв и да чака мама и тате да сипят бензин на Голфа ....
Да разбере, че 5% месечна лихва е повече от 60% годишна и въпросният телефон не струва хиляда лева а над 1600 ако го изплаща една година ..
едни ий такива неща ...

Това с 5% лихва на месец и 60% на година ще ми го обесниш ли, защото на пръв поглед като го сметнеш е едно и също?

Може ли аз по желание, да кажа що е това сложна лихва?
Сума Х - връщаш след месец 1,05 по Х, а след два месеца 1,05 по 1,05 по Х, за година - 1,05 на 12 степен по Х...или нейде към 1,8 по Х, тоест към 80% лихва за година...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 24 сеп 2013 16:53

Tommi написа:Гледам, че някои икономисти-цесекари отхвърлиха с лека ръка Закона за търсенето и предлагането. :) Запомнете какво сте написали тук и когато акциите на ЦСКА излязат на вторичен пазар, пак ще говорим дали Законът за търсенето и предлагането не работи. ;)

Щом на тебе чичко професор ти е казал, че този закон работи, кои сме ний, че да спорим... :lol:
Само дето, тези чичковци така оплескаха икономиката на България, че им се чудя на гьонсуратя и наглостта, с която се тикат да преподават по институтите...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 24 сеп 2013 17:46

pomiqr10 написа:Това с 5% лихва на месец и 60% на година ще ми го обесниш ли, защото на пръв поглед като го сметнеш е едно и също?

Идеята ми бе, че масово хората ползващи малки кредити за дреболии от Изи кредит, Профи кредит и т.н. реално не си дават сметка, че 5 %-ната месечна лихва е всъщност 60 % годишна .... и след погасяването вземе та револвира :) Да не говорим ако лихвата е сложна ....

Колкото до т.нар. "фалиране на физически лица в САЩ" - не е за нас. Аз лично познавам над 10 човека, които прецакаха системата с крупни суми в САЩ. Една част го направиха законно, а останалата дори и до съд не опряха - дръпнаха мангите и изчезнаха. Нали се сещаш у нас колко хора бързо ще "фалират" :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 сеп 2013 17:49

pampi написа:
Tommi написа:Гледам, че някои икономисти-цесекари отхвърлиха с лека ръка Закона за търсенето и предлагането. :) Запомнете какво сте написали тук и когато акциите на ЦСКА излязат на вторичен пазар, пак ще говорим дали Законът за търсенето и предлагането не работи. ;)

Щом на тебе чичко професор ти е казал, че този закон работи, кои сме ний, че да спорим... :lol:
Само дето, тези чичковци така оплескаха икономиката на България, че им се чудя на гьонсуратя и наглостта, с която се тикат да преподават по институтите...

Ами точно моите "чичковци професори" не са оплескали икономиката на България, но както и да е.
А относно Закона за търсенето и предлагането, дори Чичо Гошо, който продава на Женския пазар, знае, че не може да предложи доматите по 10 лв/кг, защото няма да има търсене. Но явно Армейската икономическа школа има други възгледи. :lol: Не случайно споменах за акциите ви, защото ми се струва, че и Сашо Томов не вярва в Закона за търсенето и предлагането, като гледам какво прави. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 24 сеп 2013 17:56

Tommi написа:
pampi написа:

Ами точно моите "чичковци професори" не са оплескали икономиката на България, но както и да е.
А относно Закона за търсенето и предлагането, дори Чичо Гошо, който продава на Женския пазар, знае, че не може да предложи доматите по 10 лв/кг, защото няма да има търсене. Но явно Армейската икономическа школа има други възгледи. :lol: Не случайно споменах за акциите ви, защото ми се струва, че и Сашо Томов не вярва в Закона за търсенето и предлагането, като гледам какво прави. ;)

Ама ти наистина си вярваш, че го разбираш този закон... :lol:
Обясненията ти по темата са толкова аматьорски, че ако учиш финанси вземи се стегни и почети повечко...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 24 сеп 2013 18:00

Някъде по-горе бях писал:
...... контролираната инфлация стимулира икономиката и може да е от полза при условие, че доходите на населението се индексират успоредно с нея и ножицата не се разтваря. "Инфлация" не е мръсна дума.
Комшиите от Турция го правят над 20 години и то доста успешно..... .Нищо чудно докато влеза в ЕС да са станали втора икономическа сила в Европа :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 сеп 2013 18:19

pampi написа:
Tommi написа:
pampi написа:

Ама ти наистина си вярваш, че го разбираш този закон... :lol:
Обясненията ти по темата са толкова аматьорски, че ако учиш финанси вземи се стегни и почети повечко...

Ами не е нужно да се правя на велик икономист в спортен форум, аматьорските обяснения са по-разбираеми и достатъчни. Ако има нещо грешно, може да ме поправиш или да го обсъдим.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

mitio28
Контакти:

Мнениеот mitio28 » 27 фев 2014 12:23

Здравейте който е потърпевш от ПРОФИ КРЕДИТ да пише тук
http://www.alacr.org
може да се обадите и на тел 032/636 025 или 0886 506 878
това е СДРУЖЕНИЕ ЗА ПРАВНА ПОМОЩ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Върни се в “Свободна зона”