Мнениеот PeterForsberg » 22 сеп 2013 13:38
В момента никой не плюе.Просто има нормална критика.Аз винаги съм стоял зад треньорите на отбора и никога не съм обиждал,както тях,така и играчите,но има някои неоспорими факта,които не могат да се отрекат.
Защо беше необходимо в домакинство на по-слаб отбор да се излезе с 4 централни защитника,които имаха нулев принос в атака?Вариантите са няколко,но най-правдоподобния според мен е,че БР търси титулярно място на терена на Сако,който след толкова сериозен трансфер явно трябва да е титуляр.
Защо в 5-ти пореден мач сме трагични и тотално бездейни през второто полувреме,а последните 10 минути нямаме дори елементарни идеи и сили,за да натиснем?И друг път сме губили на Анфийлд,но никога след толкова безидейни и безучастни последни минути/много рядко феновете напускат стадиона ни 10 минути преди края,да не кажа,че това никога не е било характерно за нас/.Има ли фен доволен от представянето ни последните 30 минути срещу Стоук,Нотс Каунти,Манюре,Вила,Суонси и светците?И ако в един-два мача оправданието за случайността минава,в последните срещи просто лъха на безпомощност.
Защо за пореден път не взехме играч на така важния във футбола пост на дефанзивен халф?Когато Лукас е слаб,просто предаваме центъра,а годиниките на Стиви си тежат и след 60-та минута той все повече се дърпа назад,защото просто няма енергията да пресира високо в противниковата половина.
Естествено нищо не е загубено,това ни е първа загуба от 16 мача,но изводите трябва да бъдат направени и да се предприемат промени,защото те са необходими.Трябва ни свежест в центъра на терена и за мен е задължително там да влезе Хендо,който за разлика от Аспас върши работа в дефанзивен план,а и ще придаде енергия на Джерард и Лукас,които са в някаква летаргия.За мен трябва да се разчита на Стърлинг,момчето е младо талантливо и трябва да получава шансове,но и не трябва да чакаме той да решава мачовете ни,вчера изневериха лидерите,но Рахийм има светло бъдеще.Липсата на Джонсън е осезаема,вижда се,че в негово отсъствие дясната ни зона не функционира.Луис Алберто и Аспас се нуждаят от адаптационен период,но е хубаво,че Сусо блести в Алмерия и догодина ще имаме двема перфектни номер 10,като испанеца и Коу могат да играят и то ляво,което е бонус.
П.С.Жалко,че не взехме играч като Ванияма,който вчера ни разказа играта в центъра.Машчерано официално обяви,че напуска Барса от зимата и си мисля,че това би бил човекът,който може да даде агресивност на халфовата ни линия,която е прекалено мека за момента.