жалко за развитието на днешния мач... дали са прави тези, които смятам че тя се дължи на проблемите в играта на отбора? - да прави са! а дали са прави тези, които смятат че не бива да се минава от осанна до разпни го след един мач и да се изкарва мениджъра най-големия грешник? - да те също са прави! тогава какво се случва в нашия отбор, къде сме ние и какво можем да очакваме занапред?
В нашия отбор кой знае какви значими промени в последните 20 години няма. изредиха се съмнителни собственици със съмнителни цели и съмнителна политика спрямо цялостното ръководене на отбора. съответно средствата с които разполага този отбор в този период все повече и повече започнаха да се отдалечават от средствата с които разполагат основните конкуренти на Ливърпул - тези които днес наричаме водещите отбори в Англия, а когато започвах да гледам футбол те само мечтаеха да стигнат нивото на Ливърпул. Така постепенно нашите собственици сами ни отредиха място в средата на класирането в подножието на местата за евротурнирите, а в епизодични случаи, благодарение на мениджърите (тук имам предвид и Улие, и Бенитес, и Далглиш) и сърцатата игра на футболистите ние успявахме да надскочим себе си и попадахме в тези турнири. Но дори и в най-добрите години от този период ние имахме една огромна слабост, която наблюдаваме и до ден днешен. Дори в периода когато бяхме редовен участник в ШЛ ние имахме отличен титулярен състав, който можеше и побеждаваше всеки, но тези титуляри нямаха никаква алтернатива. Това бе причината за добрите изяви тогава в ШЛ и издишането на един или друг етап в шампионата. Всички ние добре помним, че когато в този период бяхме най-близо до титлата, отново се провалихме поради тази причина. И така когато се очакваше че ще се работи по разширяването на състава и ще станем редовен участник в борбата за титлата дойде финансовия крах в отбора и пълното му съсипване от страна на бившите собственици.
Настоящите дойдоха с доста надежди и доста обещания (както и предишните впрочем). И наистина след като изплатиха дълговете и спасиха отбора от фалит те направиха две покупки с които на пръв поглед дадоха заявка че няма да пестят средства в целта да се върне отбора там където му е мястото... да, ама не... още тогава много хора не отчетоха че парите за тези покупки дойде от продажбата на един от най-добрите ни играчи по онова време. и всъщност във всеки трансферен прозорец от тогава до изминалия сега летен прозорец покупките се правят със средствата от продажбите и ако има някаква разлика между тях, общо тя е не повече от 40-50 милиона или 10-12 милиона на трансферен прозорец. Ами извинявам се на всички почитатели на собствениците, но с такъв бюджет няма как да измъкнеш един отбор от блатото и да го направиш редовен участник в ШЛ, да не говорим за шампион. Тези неща ви ги казвах още в началото на тяхното управление, но тогава ме контрирахте че казвам всичко това за да оправдая тогавашния мениджър, който ми е бил идол от детството. Ето че сегашния ни мениджър обаче не ми е идол от детството и въпреки това отново заявявам, че не той е причина за проблемите на отбора. Защото не може мениджъра ни да вижда, че в отбора има проблеми в халфовата линия и да заяви последователно че иска играчи като Ериксен, Мхитарян и Мата, а да му осигуряват бюджет за играчи като Аспас, Алберто и Моузес под наем. Разликата между първите трима и вторите трима мисля че е очевидна за всички. Не е нужно човек да бъде суперспециалист или мастодонт за да осъзнае простичкия факт, че има страшно много дупки в селекцията, които скоро с тази политика на собствениците няма да се запълнят. При това положение единственото, което ни остава е да се надяваме че мениджъра ще успее да съхрани силите на титулярния ни състав възможно по-дълго, за да могат те да изиграят повече мачове и да не се контузват. Начина по който играем е показателен, че мениджъра осъзнава всичко това и се опитва да прави точно това. Освен това със този състав и чрез тактически приоми се опитва и да постига резултати и на този етап би трябвало преобладаващото мнение да бъде че той успява в тази си цел.
От тук нататък какво можем да очакваме - нека отново не се залъгваме - има страшно много проблеми в отбора и те няма да се решат за 1 ден. Това означава че за стабилност в изявите на отбора е почти невъзможно да се говори. Ще има много възходи и спадове и това за което можем да се надяваме, че просто възходите ще бъдат повече и ще успеем да се преборим за участие в евротурнирите и дано този път турнира да бъде ШЛ. Но трябва да сме наясно, че ако това стане - то това по-скоро ще бъде подвиг от страна на футболисти и мениджър, а не нещо закономерно и очаквано!
Ливърпул - Саутхемптън 21.09.2013 | 17:00 | 0-1 FT
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Ливърпул - Саутхемптън 21.09.2013 | 17:00
[center]

Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

slash1912 написа:Късмета на БР свърши.Къде е ония разбирач да ми обясни защо паднахме?Отговора е ясен-нищо не играем.И за това е виновен само треньора!
Не, бе, тото-то е виновно!
WTF!? написа:slash1912 написа:Късмета на БР свърши.Къде е ония разбирач да ми обясни защо паднахме?Отговора е ясен-нищо не играем.И за това е виновен само треньора!
Не, бе, тото-то е виновно!![]()
![]()
Ами да си уволняваме мениджърите през 2 месеца тогава?! Нека не забравяме, че този който обявявате за грешник в момента беше обявен за мениждър на месеца във ВЛ за август...
[center]

Може да се залъгваме и да гледаме оптимистично, може да гледаме реално, а може и да изкараме Ливърпул черната дупка на футбола. Проблемът е там, че в този свят на пари много,много,много трудно човек успява без пари ! Ливърпул няма пари от ФСГ, а ние искаме титла !?
Всичко е възможно, въпроса е до колко този Роджърс вярва, че Ливърпул наистина е готов за титла, и по-важното да накра играчите да мислят, че са готови, макар и да не е така. Всичко е в главите на футболисти и треньори от тях зависи дали могат да комбинират идеи и мечти със здрава работа и много усилия !
Всичко е възможно, въпроса е до колко този Роджърс вярва, че Ливърпул наистина е готов за титла, и по-важното да накра играчите да мислят, че са готови, макар и да не е така. Всичко е в главите на футболисти и треньори от тях зависи дали могат да комбинират идеи и мечти със здрава работа и много усилия !
suareshampion написа:Аз съм играл в Б група а ти къде ? Аз съм учил 6 години за треньор а ти може би за дърводелец ? Школуван съм а ти ? Останалото ще си го спестя .
Нека се преклоним пред нашето божество! Всеки един ден доказваш какъв надменен лаик си. Поклон!
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/da2f736dbcf209c0d73c5c921f0abaa5/tumblr_mfy0fk4eyQ1s0disuo1_500.gif[/wrapimg]
Dzheff написа:WTF!? написа:slash1912 написа:Късмета на БР свърши.Къде е ония разбирач да ми обясни защо паднахме?Отговора е ясен-нищо не играем.И за това е виновен само треньора!
Не, бе, тото-то е виновно!![]()
![]()
Ами да си уволняваме мениджърите през 2 месеца тогава?! Нека не забравяме, че този който обявявате за грешник в момента беше обявен за мениждър на месеца във ВЛ за август...
Нямам против миниджъра. Просто малко ирония по адрес на "ония разбирач"
Макар, че човека е прав - нищо не играем, излизаме със сгрешен състав, всеки път щом Стърлинг влезе, го правят смешен... кой е виновен? Или треньора, или те толкова си могат... и верния отговор е - и двете!!! А, иначе - много жалко... тази загуба оставя много горчив вкус. Както каза някой преди мен: ще има такива дни, но защо точно срещу "светците" и то на Анфийлд... Паднахме от високо, дето се вика.
По въпроса за трансферната политика съм съгласен с теб - арменеца, Вилиан, Коща и т.н. не бяха осигурени... тези взеха, те толкова играят. И треньора понякога прави грешки, със състава, смените и т.н. но той не е Господ! Всеки бърка, понякога. Та, така... причината не е една... Гледаме напред, нищо фатално не е станало. Да се надяваме, че Аспас, Алберто, Илори, Суарез и останалите ще се разиграят в най-скоро време... а именно - следващия мач!
Последна промяна от WTF!? на 21 сеп 2013 22:28, променено общо 2 пъти.
- we are the champions
- Контакти:
[offtopic]Пичове айде малко по сериозно би трябвало да сте свикнали вече.... един загубен мач и вдигнахте аларма до небето ! какви фенове на Ливърпул сте вие ?! отбора се подкрепя и в трудните моменти
като искате отбора ви да бие всеки мач станете фенове на Барселона или Реал... нищо не е загубено сезона тепърва започва за пореден път ще повторя ,че титлата е абсурд !!!! сигурен съм ,че някой ще попита защо... еми отговора ви беше в мача днеска
просто нямаме дълга скамейка като Сити ,Челси .... и като се контузи един важен играч няма кой да го замести се пак съм сигурен ,че ще завършим в 4-ката на пук на всички хейтъри и критици на Брендан;)[/offtopic]
Всяко чудо за три дена дет се вика .
Първите ви три мача бяха голяма мъка , ама бяха взети с голям късмет .
Вече се вижда ,че Ливърпул не е нищо впечатляващо до тук .
Първите ви три мача бяха голяма мъка , ама бяха взети с голям късмет .
Вече се вижда ,че Ливърпул не е нищо впечатляващо до тук .
we are the champions написа:[offtopic]Пичове айде малко по сериозно би трябвало да сте свикнали вече.... един загубен мач и вдигнахте аларма до небето ! какви фенове на Ливърпул сте вие ?! отбора се подкрепя и в трудните моментикато искате отбора ви да бие всеки мач станете фенове на Барселона или Реал... нищо не е загубено сезона тепърва започва за пореден път ще повторя ,че титлата е абсурд !!!! сигурен съм ,че някой ще попита защо... еми отговора ви беше в мача днеска
просто нямаме дълга скамейка като Сити ,Челси .... и като се контузи един важен играч няма кой да го замести се пак съм сигурен ,че ще завършим в 4-ката на пук на всички хейтъри и критици на Брендан
[/offtopic]
ами тази реакция е поредното доказателство че криво я разбираме тази игра по нашите географски ширини. точно тези, които се изкарваха големи фенове на отбора, даваха ми всевъзможни епитети и ме изкарваха че съм по-голям фен на една конкретна личност отколкото на Ливърпул, сега са първите които почнаха да плюят по отбора и по новия ни мениджър. междудругото те бяха и първите, които почнаха да плюят и по адрес на предишния ни мениджър. това е поведението на тези "велики", "световноизвестни" фенове на Ливърпул, които разбират играта повече от всички други фенове на отбора по света и всичките ни мениджъри в историята взети заедно
[center]

Ама чакай малко, за какво плюене лаете всички??? Айде, не бъдете чак такива разбирачи. Най- нормални човешки реакции са това... Отбора загуби, радостни ли да са сме? Вие, щом смятате си се радвайте, аз мисля че е съвсем нормално да има недоволство и критика! Сигурно тези, който си тръгнаха от Анфийлд предварително са идиоти - трябваше да седят и да купонясват от кеф с оглед играта и резултата

Последна промяна от WTF!? на 21 сеп 2013 22:41, променено общо 1 път.
- we are the champions
- Контакти:
Специално тоя мач ако ще и Моу да ни беше мениджър нямаше да го спечелим
типичен мач за Ливърпул срещу ''среден отбор'' не вкараме ли ранен гол мача отива по дяволите,ама се пак ако съдията беше свирил дузпата в края мача ставаше съвсем друг ,ама по добре ,че не я свири този мач трябва да ни е обица на ухото сега ако не се лъжа в ВЛ пак имаме следващите 2-3 кръга мачове с такива отборчета които уж са лесни за преодоляване .... това ме плаши малко ,ама както и да е Суарез се завръща дано помогне и да няма издънки.