стичо написа:Защо не вярвате че ние народът може да променим нещата?
Защото ти и 200те ти другарчета не сте народа.
Нотка манипулация ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
стичо написа:Защо не вярвате че ние народът може да променим нещата?
Не е госпожица, а господин, просто каза, че е бил "активна част", а не, че е бил активна.dunavfc написа:Здравейте,мила госпожице,ще ви направя кратко резюме на политическите страсти в форума.
...
dunavfc написа:Късно е либе за киткаИзвинение за господина,не съм асимилирал цялото изречение.
Карай. Ама аз стоя някаква и се чудя на коя госпожица тръгна да обясняваш политическите залитания във форума.dunavfc написа:Късно е либе за киткаИзвинение за господина,не съм асимилирал цялото изречение.
Laetitia написа:Карай. Ама аз стоя някаква и се чудя на коя госпожица тръгна да обясняваш политическите залитания във форума.dunavfc написа:Късно е либе за киткаИзвинение за господина,не съм асимилирал цялото изречение.
![]()
Попаднах на едно много интересно интервю със Стефан Цанев. Ето какво отговаря, запитан за протестите.
- Г-н Цанев, може би греша, но днешните протести ме върнаха 30 години назад, когато възторжени зрители носеха на ръце героинята от вашия спектакъл "Любовни булеварди" и пееха на площада пред мавзолея "Свободен дух, къде си, свободен дух?". Това тогава преля чашата на управляващите. Спектакълът бе спрян. Какво ще прелее чашата сега?
- Тогавашните управляващи чуваха - и забраняваха. Сегашните техни наследници се правят, че не чуват. А хората по площадите викат пак: "Къде си, свободен дух?". Думите на младите интелигентни хора, участващи в "симпатичните мирни протести", могат да бъдат чути и разбрани от хора със същите интелигентни сетива.
Но днешните наследници на някогашните управляващи са наследили от тях патологичната страст за власт. Това е в генезиса на идеологията им - да властват,
да властват над всички, канеха се - над целия свят.
Народът за тях е народ, ако им вика "ура", вика ли "ууу" - той е тълпа, сган, сбирщина от платени лумпени. Идеи, идеали, принципи - какво беше това? Спомнете си коалиционните пируети на тъй наречената БСП: уж са антимонархисти, а се прегърнаха любовно с царя; уж не признаваха турците за турци, малтретираха ги, прекръстиха - побратимиха се и с тях; какъв не го наричаха Сидеров - сега се въртят на средния му пръст. Заради властта. На всичко са готови заради властта. Захапят ли веднъж властта - не пускат, като добермани. Мирните протести, колкото и дълго да продължат, няма да доведат до нищо - целта на протестите може да бъде постигната, ако прераснат в общонационална стачка, ако бъдат блокирани магистралите, пътищата, всичко. Тогава може би ще чуят. Но ще е късно - чашата на търпението ще е преляла.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта