Що е то арбитраж и има ли почва у нас?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Що е то арбитраж и има ли почва у нас?

Мнениеот doktora25 » 18 сеп 2013 13:47

boabbb написа:
doktora25 написа:Не съм наясно с арбитражните процедури, но го разберете веднъж завинаги:
НАШИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВКЛЮЧВА СТРОЕЖА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!!!

:arrow: За да сме енергийно независими и за да запазим позициите си на износител на електроенергия, а да не се превръщаме във вносител.
:arrow: Нашите енергийни потребности да са обезпечени и след 2030 г., когато ще сме спрели Козлодуй и най-големите ТЕЦ-ове.
:arrow: Ядрената енергетика произвежда 10 пъти по-евтин ток от възобновяемите електроцентрали.
:arrow: За да се създадат много работни места (повечето за висококвалифицирани специалисти) и по този начин да се спаси Беленският регион, в който в момента се наблюдава демографска катастрофа.
:arrow: Енергийната обезпеченост е необходимо условие за ръст в индустриалния бизнес, който е жизнено важен за оцеляването ни като нация. Към момента тя е налице, но през следващите 10-15 години, когато започнем постепенно да затваряме енергийните мощности, това вече няма да бъде така.

В случай че кабинетът Орешарски откаже да рестартира АЕЦ Белене, то аз и предполагам много още избиратели на БСП първи ще поискаме неговата оставка. Това е може би най-важното предизборно обещание на БСП, защото е инвестиция в нашето бъдеще.

Колега, виждам, че си доста компетентен по въпроса, та да те питам някои работи. Не искаш да ставаме вносител на енергия, това стана ясно. Сигурен ли си, че без "Белене" ще станем? Как ще коментираш варианта за предоговаряне на сроковете за 5-ти и 6-ти блок? Коментар по отношение на дългосрочните договори за ТЕЦ "Марица - Изток "? Нашите енергийни потребности виждам, че споменаваш, та да те питам и друго - Колко предприятия има в България, които са сериозни консуматори на ток? Къде се произвежда нещо? Не мислиш ли, че до 2030 година няма да сме 1:1 българи и цигани, а както знаем на мангалите не им трябва ток, за да се възпроизвеждат? Какви проценти от тока от Козлодуй се изнасят според теб? Каква ти е ползата от този износ и трябва ли да ти пука, че Митко Каратиста ще взима 35 бона заплата в Надзорния съвет на ЕРП-тата? Как виждаш износа на ток и запознат ли си, че в началото на годината износа на енергия беше спрян, тъй като пазара налагаше тя да се продава под себестойността си, която е в пъти по-ниска от евентуалната от "Белене"? По отношение на демографската криза в Беленския регион - демографски катастрофи има във всички области в Северозападна България, значи ли това, че навсякъде трябва да им направим централи? И на последно място - имаш ли представа що е то ел. енергия или си говориш по инерция като огромна част от застаряващия електорат на любимата ти партия, чиято пътеводна светлина в живота е некадърния син на Д.Станишев? :?:

Отговорът на повечето от въпросите, които поставяш се крие в изречението, което съм ти удебелил в синьо. Ако всички тези тенденции, които споменаваш (липсата на предприятия, в които се произвежда нещо, емиграцията, това през 2030 да сме 1:1 с циганите) се запазят, то ние няма да оцелеем като нация. Трябва да започне борба с всяка една от тях чрез радикални правителствени мерки, които да не следват неолибералната политика, наложена от повечето правителства по време на прехода. Просто ако мислим, че към 2030 г. всичко ще е продължило по същия начин и предприятията няма да са с поне 50% повече на брой, то ние вече ще сме загубена кауза. Малко е вероятно БСП да се отклони рязко от неолибералния курс, но те поне имат желание да реализират проекти, които са инвестиция за бъдещето. Също така те в много по-голяма степен от т.нар. "десни" мислят за разширение на икономическите връзки на изток, а отварянето на нови пазари там със сигурност би довело до този икономически ръст, за който говоря.
По отношение на демографската криза в други региони важи абсолютно същото. Не трябва да я приемаме за даденост, а трябва да се води ожесточена борба срещу нея, чрез реализация на други подобни проекти от национално значение, привличане на инвестиции и т.н.
Колкото до статистиката относно износа и вноса признавам не съм достатъчно добре запознат. Но никой не може да ме убеди, че да внасяме е по-добре отколкото да изнасяме, че и такива тези се прокарват и да имаме предвид че Румъния и Турция имат намерение да строят АЕЦ-ове, с които да се опитат да завземат нашите пазари.
И само да допълня това 2030, което съм го сложил включва максимално възможното предоговаряне.
Последна промяна от doktora25 на 18 сеп 2013 14:27, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 18 сеп 2013 13:52

MAЙOPA написа:Ти си типичният гласоподавател на ДПС,какво АЕЦ БЕЛЕНЕ те гони,та ние има супер излишък на ток,да не говорим,че Румъния и Турция си строят нови АЕЦ,демек пазари няма. :arrow: doktora25Изображение

Много интересно твърдение, при положение че ДПС досега бяха против централата. Едва сега започнаха да изразяват неувереност около позицията си. Не бих се изненадал ако те, заедно с НДСВ са саботирали подписването на договора по време на ТК.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

saigon
Контакти:

Мнениеот saigon » 18 сеп 2013 14:09

doktora25 написа:
MAЙOPA написа:Ти си типичният гласоподавател на ДПС,какво АЕЦ БЕЛЕНЕ те гони,та ние има супер излишък на ток,да не говорим,че Румъния и Турция си строят нови АЕЦ,демек пазари няма. :arrow: doktora25Изображение

Много интересно твърдение, при положение че ДПС досега бяха против централата. Едва сега започнаха да изразяват неувереност около позицията си. Не бих се изненадал ако те, заедно с НДСВ са саботирали подписването на договора по време на ТК.

Колега, по принцип няма смисъл да спориш с радиоточката. Имало е тема в тоя форум по Белене и съм се убедил, че куцо, кьораво и сакато, дето едва е завършило с тройка, разбира от ядрена енергетика, икономика, финанси, МИО, право, арбитражи и квото още се сетиш. Истината за Белене е само една и в нея участват всички партии. А именно, че докато си правиха водевил с централата, разрешиха строежи на ВЕИ - та, които като мегавати са същите, като Белене, че и повече. Всички хора с пари в България имат ВЕИ - та. Депутатите също, а пък за Бойко да не говорим. Е, дали на тях ще им е изгодно един АЕЦ да продава дори на 150 лв. мегаватчас, каквото е макс. изичсление в доклада на HSBC, докато техните ще продават на 800 лв. и паричките ще им влизат в джоба? Ти как мислиш?

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 18 сеп 2013 14:14

doktora25 написа:
boabbb написа:
doktora25 написа:Не съм наясно с арбитражните процедури, но го разберете веднъж завинаги:
НАШИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВКЛЮЧВА СТРОЕЖА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!!!

:arrow: За да сме енергийно независими и за да запазим позициите си на износител на електроенергия, а да не се превръщаме във вносител.
:arrow: Нашите енергийни потребности да са обезпечени и след 2030 г., когато ще сме спрели Козлодуй и най-големите ТЕЦ-ове.
:arrow: Ядрената енергетика произвежда 10 пъти по-евтин ток от възобновяемите електроцентрали.
:arrow: За да се създадат много работни места (повечето за висококвалифицирани специалисти) и по този начин да се спаси Беленският регион, в който в момента се наблюдава демографска катастрофа.
:arrow: Енергийната обезпеченост е необходимо условие за ръст в индустриалния бизнес, който е жизнено важен за оцеляването ни като нация. Към момента тя е налице, но през следващите 10-15 години, когато започнем постепенно да затваряме енергийните мощности, това вече няма да бъде така.

В случай че кабинетът Орешарски откаже да рестартира АЕЦ Белене, то аз и предполагам много още избиратели на БСП първи ще поискаме неговата оставка. Това е може би най-важното предизборно обещание на БСП, защото е инвестиция в нашето бъдеще.

:?:

Няма как да се бориш с демографската криза с минимална заплата от 310лв. и детски надбавки по 30лв. ( мисля? ) на месец. Нещата стават все по-зле, а вашите избранници - все по-нагли, но ние сме овце и няма да се вдигнем и да избием ( да, избием, според мен трябва да има пак Народен съд, но този път ръководен от образовани хора ) хората, виновни за сегашното ни положение. Да не забравя, може да ме наречете расист, но само геноцид срещу тия, а не помощи gong/viewtopic.php?f=&t=159799 :evil:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

urkoto

Мнениеот urkoto » 18 сеп 2013 14:21

Тоя пък слага "народен съд" и "образовани хора" в едно и също изречение. Ти осъзнаваш ли що за простотия изръси току-що? :roll:
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

urkoto

Мнениеот urkoto » 18 сеп 2013 14:47

Не знам аз кой не го показва - аз или човека призоваващ за "народен съд" от "образовани хора" които да раздават смъртни присъди на тоя и на оня :roll:
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 18 сеп 2013 15:18

АЕЦ Белене,за къв х.й ви е?За по евтина енергия?Че тя и сега си е евтина,виж каква е цената на кВ/Ч ,когато излиза от ТЕЦ-4ст.На колко ти я продават ЕРП-тата?Въпроса ако е сложен за някои,за мен е кристално ясен.Драмата при "другарите" е друга,взети са едни пари за един АЕЦ,ама него го няма.И не само това,няма го,ами и парите ги няма....
I'M BLIND!IMPRESS ME!

iliyan

Мнениеот iliyan » 18 сеп 2013 15:54

Въпроса ми е следният как това писмо е стигнало до Боко щом не той е адресанта ?!
Това писмо е до НЕК и касае НЕК- Боко къде се бута ?!
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 18 сеп 2013 18:41

doktora25 написа: :arrow: За да сме енергийно независими и за да запазим позициите си на износител на електроенергия, а да не се превръщаме във вносител.

Че нали целта е да ни превърнат във вносител хх
doktora25 написа: :arrow: Нашите енергийни потребности да са обезпечени и след 2030 г., когато ще сме спрели Козлодуй и най-големите ТЕЦ-ове.

Че защо да спират Козлодуй? Лафовете, че живота на станцията не може да бъде безопасно удължаван си го задръжте за собствена консумация. Или се заемете със специализирана литература.
doktora25 написа: :arrow: Ядрената енергетика произвежда 10 пъти по-евтин ток от възобновяемите електроцентрали.

И по-важното: няма да търсим енергийни ресурси от Русия или поне не в такъв мащаб. Инак ще станем не сателит, а направо автономна република.
doktora25 написа: :arrow: За да се създадат много работни места (повечето за висококвалифицирани специалисти) и по този начин да се спаси Беленският регион, в който в момента се наблюдава демографска катастрофа.

Работни места ще има. Но след завършването на строежа ще останат само специалистите, които работят там. Не мисля, че АЕЦ-а би спомогнал да се реши демографския проблем.
doktora25 написа: :arrow: Енергийната обезпеченост е необходимо условие за ръст в индустриалния бизнес, който е жизнено важен за оцеляването ни като нация. Към момента тя е налице, но през следващите 10-15 години, когато започнем постепенно да затваряме енергийните мощности, това вече няма да бъде така.

И пак да питам, защо да затриваме едно за да строим второ. Не може ли да модернизираме първото и да строим второто и да имаме повече? Нали това е хватката.

В случай че кабинетът Орешарски откаже да рестартира АЕЦ Белене, то аз и предполагам много още избиратели на БСП първи ще поискаме неговата оставка. Това е може би най-важното предизборно обещание на БСП, защото е инвестиция в нашето бъдеще.[/quote]
Ти да не би да вярваш, че полиЦИЦИте ни имат СОБСТВЕНА позиция за Белене? Изказват такава, каквато им изнася: ББ се обяви против Белене, стана дискусия в обществото и логично БСП заеха противоположната позиция. Просто политика.

iliyan написа:Въпроса ми е следният как това писмо е стигнало до Боко щом не той е адресанта ?!
Това писмо е до НЕК и касае НЕК- Боко къде се бута ?!

Ами той такова е господабога на страната, планетата и енергетиката, ти не разбра ли бухахахаххахахаеха
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

pomiqra...bate

Мнениеот pomiqra...bate » 18 сеп 2013 23:19

Да преборим демографската криза с ток.

Върни се в “Свободна зона”