1986г. Българският Чернобил-укрито престъпление на БКП

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tobacco
Контакти:

Re: 1986г. Българският Чернобил-укрито престъпление на БКП

Мнениеот Tobacco » 13 сеп 2013 11:14

Свободни съчинения :lol:
Офтопик:

Офтопик:

angelofdeath
Контакти:

Мнениеот angelofdeath » 13 сеп 2013 11:15

По-време на така наречения социализъм такива неща се прикриваха. Никой не можеше да си позволи да говори, че системата е скапана. При Чернобил беше същото. Руснаците действаха по-руски, а именно изпращане на всички сили-армия и трудоваци да оправят нещата. Да, обаче в този случай това не е стигнало. Катастрофата е била сериозна и от нея е пострадала не само Украйна, а кажи речи цяла Европа. Никога няма да забравя кадрите-разсекретени след 90 година, на които се вижда, как войници с противогази чистят останките от разрушения реактор с лопати. Едва ли са живяли дълго след това, но години наред имената им бяха секретни и забравени. Това е престъпление и то жестоко. Да изпращаш двадесет годишни момчета на явна смърт без да ти мигне окото. Отностно България, затъмнение имаше и размера на катастрофата стана известен след една седмица. Даже ни накараха да манифестираме на 1 май, който се падна дъждовен, а какво е имало в капките падащи от небето не се знае. Нашите оправници чакаха разрешение от Москва и по-никакъв начин нямаше да действат сами. Просто такава беше системата на Източния блок, от която бяхме част. Факт е, че на манифестацията, на трибуната върху мавзолея бяха всички от ЦК на БКП. Явно са искали да ни покажат, че няма нищо страшно. Лошото е, че успяха и ние си ядяхме големите марули, пиехме си вода от чешмата и копувахме започналите да излизат плодове. Това е престъплението на тогавашните управляващи, че скриха истината за размера на трагедията или не са я знаели в детайли. Хората, които са пострадали вече не могат да ги съдят, пък и много от тогавашните партийни велможи също си заминаха, затова наказание могат да получат само от Бог!

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 13 сеп 2013 11:15

iliyan написа:
stoyankd написа:
iliyan написа:
stoyankd написа:
iliyan написа:
valkaredgi написа:самия факт че са внасяли по второ направление месо от Аржентина,вода от Исландия,риба от Канада и не знам си още какво.
нали в България има минерални извори,има текезесета ...тези престъпници от бкп и сегашните от бсп са за бесилото.

И това къде го прочете или ти го каза Безкомпромисен а ?!

Любомир Шиндеров бе осъден по обвинение за омаловажаване на последиците от аварията и прикриване на истината за нея. Григор Стоичков също. Факт е, че съобщиха за аварията поне три дена по-късно, а първите мерки са взети от Гражданска защита след 10май. Има доста др. факти, които самият Стоичков сподели на делото.

Отново четем това което ни е удобно ! "омаловажаване на последиците от аварията и прикриване на истината за нея" И последно колко е била радиацията в тези дни ?! Едно е да омаловажиш нещо и съвсем друго това нещо да е опасно !Едно е да покриеш нещо и съвсем друго това нещо да е опасно !
Хайде да четем открай да докрай и не само това което ни отърва !

Кое е нещото, което ми отърва. Аз съм съвременник на събията и си спомням фактите. Няма да забравя, че ни събраха под строй да гледаме интервюто със Шиндаров по БТ. Ако те интересува какво е съдържанието на радиоакивния облак, лесно ще намериш информация. Относно присъдата на Шиндаров, трябва да питаш магистратите. Не съм чул някой да е оспорил, че са крити последиците от аварията. Спорът беше кой ги е скрил-Живков, Атанасов, Стоичков, Минчо Йовчев или Шиндаров. Всеки срещу всеки.

И какво точно си спомняш а ?!Никой не спори , че укрити нещата , но някои случаи е по-добре да скриеш нещо отколкото да го покажеш на всички !
Няма нищо по страшно от паниката !!!

Вече написах какво си спомням. Точно в това, което си написал е големия грях и цинизъм на тогавашното управление. Те са били управници и тогава и трябвало да казват истината, а не да ни баламосват и лъжат.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 13 сеп 2013 11:20

Не че нещо, всеки може да си пише каквото иска, но този другар Безкомпромисен е за бан според мене. Всеки ден, във всяка тема, пише само за едни комунисти. Абе вземи се прегледай бе човек. Темата е бежанците от Сирия, или че в Бразилия масажист е спасил гол, той пак пише в темите за комунизъм. Абе вземи се прегледай бе човек. Не може по цял ден да се говори за неща от преди 25-40г. Аз съм роден в края на комунизма точно малко преди тая авария в Чернобил, та не мога да давам изчерпателни мнения, но виждам какво е работило, чета статистики и факти. Имало е хубави неща, имало е и лоши. Никога не е само черно или бяло има и сиво. Факт е, че сме първата държава с АЕЦ на балканите и сме били водещи в енергетиката, имали сме развита индустрия, авиация,имали сме космонавти(колко други държави са имали космонавти?) селско стопанство, спорт, училища, болници, нямало е безработица, хората са имали сигурност, безлихвени кредити и всеки си строи къща и т.н. Имало е и тъпи неща, една телевизия, 2-3 държавни вестници, ако си член на партия добре, ако не си те отбутват все назад по опашки и т.н., забранява се вноса на еди какво си, не може да излизаш от страната без разрешение и други. Но както и да е, не може по цял ден да се говори само за това.
Кажи другарю какво конкретно предлагаш да се направи днес, сега в нашата ситуация 2013г. и да обсъждаме сериозни неща. Стига спамил с неща от преди 40 години.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 13 сеп 2013 11:21

Абе, вие малоумни ли сте тука с тези теми? Има стотици проблеми за решаване в настоящето, вие сте тръгнали да коментирате неща които я сте преживяли, я не. Ама така е - хора без работа в тази държава с лопата да ги ринеш. Безделието ражда само глупост и по-лоши неща.

Обикалям си в един от новите магазини от хранителните вериги в България преди 5-6г. Една бабичка с бастун ме пита "Момче, къде е млякото по 16 стотинки?". Викам й "Абе, бабо, какво е това мляко за 16 ст?" А тя си тръгна забързано да си търси прословутото кисело мляко. Питам момчето с камиона "какво е това мляко бе?". Абе не знам ,ама само кофичката с фолито струва 11ст.
А вие сте тръгнали да нищите маруля с радиация. Ей това безконтролно тровене на хората с тези боклуци по витрините според мен е престъпление. Оттам дойдоха бумовете на заболяванията. Имам и много други неща за пример, но няма да задълбавам.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Мнениеот loko1 » 13 сеп 2013 11:24

iliyan написа:Винаги съм се въздържал да коментирам точно това , но вече прекалихте ! Точно по това време моя втори баща беше военен и мога да ви кажа , че нищо че нямаше официална информация всички знаеха какво се случва !
Работеше във военно окръжие и ги караха по 3 пъти на ден да мерят радиация ! Тогава за първи път видях Гайгеров брояч и разбрах как работи ! Относно радиационният дъжд - нещата са си чиста пропаганда !
Мога да ви кажа , че ако радиация беше извън норми едва ли щеше да има манифестации. Моля , ви или говорете с факти или замълчете ! Писна ми от празни журналистически приказки !

Знаели са избраните, военните са част от тях. За радиацията питай физиците и какви частици са били пренесени до България по това време.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

ivailo1403
Контакти:

Мнениеот ivailo1403 » 13 сеп 2013 11:32

Благодаря на автора на темата за това че ми напомни за още едно от престъпленията на БКП по време на социализма,когато човешкият живот не струваше нищо за управляващите.Безкомпромисен прави добре че ни връща към някои неща ,по-младите информира,а враговете на истината измъчва .

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 13 сеп 2013 11:33

ivailo1403 написа:Благодаря на автора на темата за това че ми напомни за още едно от престъпленията на БКП по време на социализма,когато човешкият живот не струваше нищо за управляващите.Безкомпромисен прави добре че ни връща към някои неща ,по-младите информира,а враговете на истината измъчва .

Колко струва сега човешкият живот за управляващите, благодарния?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 13 сеп 2013 12:27

добро утро тоя пак почна...
някой виждал ли е картата на заразените райони. има я в гугъл. картата е направена от западни специалисти нямащи нищо общо с наща държава. на нея са отбелязани заразените райони, както и концентрацията на радиацията.
пак в гугъл като се напише бедствия и аварии излизат десетки дати. СССР фигурира с няколко мисля че 4,5. Сащ са рекордьори над 15 аварии в атомните им ел централи от 70-те до днес става въпрос за реално изтичане на радиация. интересни материали са може всеки да ги прочете(горките американци). лично аз разбрах за аварията ден след това. всъщност никой не криеше. съседите също говореха. всеки що годе интелигентен човек няма нужда, като чуе за такова нещо да не знае какво да прави., а да чакаш някой да ти дава напътствия е смешно, да не говорим че едва ли от КПСС са звъннали на мига на БКП да им кажат та те да кажат и на нас веднага. колкото сме знаели ние толкова и БКП. все пак и тогава който искаше си слушаше ББС лондон, дойче веле и СНН.
ако сега се направи карта на България, но истинска само от GSM антените картинката ще е същата пак в жълто!!! факти само...
ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 13 сеп 2013 12:37

angelofdeath написа:По-време на така наречения социализъм такива неща се прикриваха. Никой не можеше да си позволи да говори, че системата е скапана. При Чернобил беше същото. Руснаците действаха по-руски, а именно изпращане на всички сили-армия и трудоваци да оправят нещата. Да, обаче в този случай това не е стигнало. Катастрофата е била сериозна и от нея е пострадала не само Украйна, а кажи речи цяла Европа. Никога няма да забравя кадрите-разсекретени след 90 година, на които се вижда, как войници с противогази чистят останките от разрушения реактор с лопати. Едва ли са живяли дълго след това, но години наред имената им бяха секретни и забравени. Това е престъпление и то жестоко. Да изпращаш двадесет годишни момчета на явна смърт без да ти мигне окото. Отностно България, затъмнение имаше и размера на катастрофата стана известен след една седмица. Даже ни накараха да манифестираме на 1 май, който се падна дъждовен, а какво е имало в капките падащи от небето не се знае. Нашите оправници чакаха разрешение от Москва и по-никакъв начин нямаше да действат сами. Просто такава беше системата на Източния блок, от която бяхме част. Факт е, че на манифестацията, на трибуната върху мавзолея бяха всички от ЦК на БКП. Явно са искали да ни покажат, че няма нищо страшно. Лошото е, че успяха и ние си ядяхме големите марули, пиехме си вода от чешмата и копувахме започналите да излизат плодове. Това е престъплението на тогавашните управляващи, че скриха истината за размера на трагедията или не са я знаели в детайли. Хората, които са пострадали вече не могат да ги съдят, пък и много от тогавашните партийни велможи също си заминаха, затова наказание могат да получат само от Бог!

не е проблема в системата. виж в гугъл на бедствия и аварии с радиация да видиш колко по-зле са на запад поне 40 изтичания имат факт е в гугъл си пише всичко те наистина са по напред от нас
ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ

Върни се в “Свободна зона”