Бившият нападател на Черноморец Владимир Стоянов коментира пред "Меридиан мач" ситуацията в клуба, който след 4 натрупани загуби е на предпоследното 13-о място в класирането след 5-ия кръг.
Следя изявите на Черноморец и положението в отбора е наистина тежко. За мен не е нормално да се залага на евтини чужденци, повечето от които нямат качества. Не само Черноморец няма нужда от такива футболисти. Не знам що за политика е това. Тези, които в момента са в отбора, загатват за някакъв потенциал, но не са постоянни. Трябва да им се дава много време, за да свикват с новия клуб, новата държава, новата обстановка, докато се сработят. При това положение е по-добре да се залага на млади момчета от школата. Аз съм работил с някои от тях и познавам добре качествата им. Крум Стоянов, Милчо Ангелов, Станислав Дрянов, Милен Гамаков са много добри и работливи момчета. Мисля, че Херо може да ги развие, ако им дава шанс.
Разбира се, и на тях ще им трябва време, възможно е в началото да не успяват да изпълняват всичко, което се изисква от тях, но по-добре тях да ги чакат, отколкото чужденците. Доколкото знам, тези момчета са добре приети в отбора и от по-старите и опитни футболисти. Истина е, че когато юношите не само на Черноморец, но и на другите отбори, станат на 17-18 или 19 години, не са готови за мъжкия футбол - и психологически, но и физически. Проблемът идва от това, че треньорите не работят правилно в школите. Мъчно ми е и като гледам къде тренират децата на Черноморец. Всичко е занемарено, треньорите в школата, а сигурно и в първия отбор, не взимат заплати с месеци наред, но въпреки това работят.
Не съм в кухнята на клуба и не знам кой е виновен - Пламен Киряков ли, Митко Събев ли. Сигурно е обаче, че вината не е на Димитър Димитров. Аз мисля, че и този път Херо ще успее да се справи и да измъкне отбора от тежката ситуация. За първата седмица не знам дали ще успеят да се класират, но няма шанс да останат в зонатана изпадащите, където са в момента.