Днес и утре са решителните дни от втория кръг, в който ще станат ясни всички класирали се за третия. За сега сигурни напред са Кот д'Ивоар, Гана след победата вчера над Замбия в много интересен мач, Египет и Алжир.
В Група А от 16:30 един срещу друг излизат РЮА - Ботсуана и ЦАР - Етиопия. ЕТИОПИЯ - 10; РЮА - 8; БОТСУАНА - 7; ЦАР - 3. Единствено ЦАР няма шанс за първото място, даващо право на участие в последния квалификационен кръг. Ботсуана се нуждае само и единствено от победа, но и загуба на Етиопия. За Южна Африка положението е същото, тъй като Етиопия има предимство в прекита двубои. Антиопите Уалиа от своя страна трябва да търсят точка или победа в Банги, за да са сигурни в първото си място без значение от другия мач. А това не изглежда като много трудна задача. Така след участието на Купата на африканските нации, Етиопия е близо до такова и в третия рунд на квал. за СП, което показва, че футболът там се възражда след над 30-годишно затишие.
В Група B от 19:30 Сиера Леоне - Екваториална Гвинея и от 21:45 Тунис - Кабу Верде. ТУНИС –11; КАБУ ВЕРДЕ - 9; СИЕРА ЛЕОНЕ - 5; ЕКВАТОРИАЛНА ГВИНЕЯ - 2. Както се вижда Нзаланг Насионал и Леоне Старс нямат и теоритични шансове, докато на Стад Олимпик дьо Радес Тунис и Кабу Верде излизат в ожесточена пряка битка. Поне аз не мога да дам прогноза за победител, но се надявам това да Акулите.
В Група C от 19:30 Гамбия - Танзания и от 20:00 Кот д'Ивоар - Мароко. Тук всичко е ясно и Слоновете са тежко стъпили на първото място. Двубоят в Абиджан обаче ще е доста интересен за неутралните зрители.
В Група D Гана победи Замбия вчера с 2-1 на препълнения Баба Яра стейдиъм в Кумаси с голове на Абдул Маджид Уорис и Куаджо Асамоа и се класира напред. Попадението за гостите бе на Нейтън Синкала. Мачът между Судан и Лесото е утре и ще определи третия в групата, тъй като двата отбора имат равни точки.
в Група E от 18:30 Буркина Фасо - Габон и Нигер - Конго. КОНГО – 10; БУРКИНА ФАСО - 9; ГАБОН – 7; НИГЕР - 3. Нигерците отпадат, а всички други са с шанс за класиране. Конго трябва да гони победата в Ниамей, за да запази първото място със сигурност. Според мен обаче ще им е доста трудно, тъй като Нигер е корав съперник и ще се опита да помогне на комшиите от Буркина Фасо, които като финалист за КАН 2013 заслужават място поне в последните пресявки за СП. Те обаче също имат много тежка задача срещу Пантерите, водени от намиращия се в чудесна форма Пиер-Емерик Обамеянг. В крайна сметка залагам на равен в Нигер и победа за Жребчетата на стадион 4-ти Август в Уагадугу.
в Група F oт 18 часа в пряк двубой за първото място влизат Нигерия и Малави на стадиона в Калабар. Супер Орлите водят с 2 точки и всичко друго освен загуба ги класира. Според мен шансът на Пламъците от Малави е нищожен. Утре играят Кения и Намибия в мач за престиж, тъй като са вече отпаднали.
в Група G утре играят Зимамбве и Мозамбик, а в сряда Египет и Гвинея. Тук всичко е ясно и Фараоните продължават.
подобна е ситуацията и в група H утре Бенин - Руанда, в сряда Алжир - Мали. Пустинните лисици от Алжир са твърдо първи.
в Група I двубоите са утре. Камерун - Либия и Того - Конго ДР. КАМЕРУН – 10; ЛИБИЯ - 9; КОНГО ДР - 6; ТОГО - 1. Както виждате на Стад Амаду Ахиджо в Яунде ще се разиграва първото място. Според мен Камерун няма да има проблеми да не загуби.
и в последната Група J нещата се решават днес. от 18:00 Ангола - Либерия и от 23:00 Сенегал - Уганда. СЕНЕГАЛ - 9; УГАНДА - 8; АНГОЛА - 4; ЛИБЕРИЯ - 4. За мое съжаление Ангола няма възможност за класиране, същото важи и за Либерия. Така в късната вечер на Стад дьо Маракеш в Мароко (поради наказание заради публиката) Сенегал "приема" Уганда в решителен сблъсък. Лъвовете от Теранга са фаворит и исторически и с оглед на моментното си състояние, но Уганда ще направи всичко по силите си да достигне СП за първи път и ще създаде проблеми на играчите избрани от Ален Жирес. Аз обаче залагам на победа за символичния домакин.
Квалификации Зона Африка
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
- TSHABALALA
- Контакти:
Re: Квалификации Зона Африка
Ще ги дават ли някъде
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
TSHABALALA написа:Ще ги дават ли някъде
Ще потърся за всички мачове като наближат и ще дам линкове. Вчера качеството на Ghana TV беше много прилично.

- TSHABALALA
- Контакти:
А няма ли национали от А група в някои от тези мачове?
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
TSHABALALA написа:А няма ли национали от А група в някои от тези мачове?
Мисля че само Гари Родригес. Преди Буркина Фасо викаха Исуф Уатара от Черноморец, но този път не.

- TSHABALALA
- Контакти:
YANTRA_FOREVER написа:TSHABALALA написа:А няма ли национали от А група в някои от тези мачове?
Мисля че само Гари Родригес. Преди Буркина Фасо викаха Исуф Уатара от Черноморец, но този път не.
А Дембеле, Карвальо, изобщо играчи, които ги познаваме
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
TSHABALALA написа:YANTRA_FOREVER написа:TSHABALALA написа:А няма ли национали от А група в някои от тези мачове?
А Дембеле, Карвальо, изобщо играчи, които ги познаваме
Дембеле залезе вече, а Карвальо е национал на Гвинея-Бисау, които не стигнаха до тази фаза, но и него като цяло рядко го викат. В групата на Кабу Верде редовно попада и Давид Силва, който навремето играше в Локомотив Мездра и ЦСКА, а сега е футболист на Олянензе. Но е влизал в игра един-два пъти

- TSHABALALA
- Контакти:
Дори африканците не взимат играчи за националния от А група, а Любо взима...По-зле сме от Африка поредното потвърждение 

- Udoji90
- Контакти:
Аз лично ще се изкефя Кабо Верде и Уганда да прецакат Тунис и Сенегал, като ги бият навън, но ще е трудно. Няма да се разсърдя и Малави да направят същото с Нигерия, но пък техните шансове ми се виждат още по-малки. Етиопия са симпатичен отбор и се надявам да запазят първата си позиция. Дано също Камерун да не допуснат загуба от Либия, а да си запазят челното място поне с Х. От група Е все ми се струва, че с Б. Фасо или Габон като продължаващ отбор би било по-интересно в плейофите, отколкото с Конго. Дано Нигер да играят честно.
Последна промяна от Udoji90 на 07 сеп 2013 13:50, променено общо 2 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
Udoji90 написа:Аз лично ще се изкефя Кабо Верде и Уганда да прецакат Тунис и Сенегал, като ги бият навън, но ще е трудно. Няма да се разсърдя и Малави да направят същото с Нигерия, но пък техните шансове ми се виждат още по-малки. Етиопия са симпатичен отбор и се надявам да запазят първата си позиция. Дано също Камерун да не допуснат загуба от Либия, а да си запазят челното място поне с Х. От група Е все ми се струва, че с Б. Фасо или Габон като продължаващ отбор би било по-интересно в плейофите, отколкото с Конго. Дано Нигер да играят честно.
Винаги като става дума за африкански футбол мислиш като мен