FCH написа:Арх. Валентин МАРИНОВ, проектант на стадион “Пловдив”
- Арх. Маринов, има ли надежда стадион “Пловдив” да бъде завършен?
- Надежда винаги има. По този повод разговарях с моя приятел Боби Михайлов и той ми каза, че трябва да му дам писмено предложението, което той да подкрепи пред държавната власт. Затова с нашия фенклуб “Стадион Пловдив”, създаден във Фейсбук, подготвяме официално искане за довършването на комплекса. То ще бъде придружено с пълен комплект документация, представена на диск, включително с проект за модернизацията на стадиона, техническата експертиза за годността на конструкцията и описанието на лекоатлетическата писта, която по нищо не отстъпва на “Лужники”, където наскоро приключи първенството по лека атлетика. Пистата е 400 метра дълга, с тартан, положен от френска фирма производител, и топинг, което я прави една от най-бързите в света. Писмото и документацията ще изпратим до правителството,независимо от апела на общината.
- Какво е състоянието на стадиона?
- Експертизата показва, че той е супергоден и с около 20 млн. евро би могъл да бъде въведен в експлоатация, за да се ползва. Правил съм обследване на стадион “Васил Левски” и мога категорично да твърдя, че той значително отстъпва на нашия, тъй като е с 35 000 места и няма възможност за монтаж на козирка. Стадион “Пловдив” може да стане за над 50 000 зрители, напълно подходящ е за козирка, която ще обиколи цялото игрище, и за разлика от “Левски”, има условия за паркоместа.

На шизофреник, който обяснява, как е проучил много внимателно как 41 реда стадион бил 35 000, а 36 реда стадион ще стане за над 50 000 чудовище би могло да се отпуснат пари само и единствено за болнично лечение със силни медикаменти!

А за какво служи и в какво умопомрачение е бил, когато е измислил великото тунелче два метра широко и два метра високо, дето сега се кипри на козирката някой питал ли го е? Или какво е взимал, когато е решил новата част на горната трибуна да бъде с тия шокиращи стълби като от средновековни кули и без кенефи...
За 20 милиона евра ще се построи чисто нов със същия евентуален капацитет (35-37 000 МАКСИМУМ) или една идея по-малък от недоразумението на другаря Маринов!
Великият довод, че стадионът ще стане висока категория, щото до него имало перфектна гребна база също разкъртва!
za nas e toj religiq написа:hd29 написа:Абе то "Маракана" покриха та...

друг е въпроса дали тази "козирка"няма да глътне пари колкото за половин нов стадион.
Далеч съм от мисълта че няма да е скъпо , ама отговорих на човек дето се опитва да ми обясни че физически е невъзможно Ако има желание и пари всичко е възможно в днешно време
Ако ще се добавя голяма козирка проекта мноого трудно ще влезе в 40 милиона лева... Да не кажа невъзможно...