Паралелни вселени, извънземни и свръхестествени явления

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

urkoto

Паралелни вселени, извънземни и свръхестествени явления

Мнениеот urkoto » 05 сеп 2013 23:25

... шадоу пийпъл и всякакви свръхестествени феномени и любопитни научни сведения.

Нека тук да се получи интересна дискусията като моля за сериозно отношение и намаляне на абсурдните мнения.

Та ще започна с мнението което писах в предната тема но не можах да постна поради навременната и точна модераторска намеса. Ставаше дума за паралелните вселени:

THE G.A.M.E написа:Към днешна дата, сериозните астро-физици са сигурни, че има доста вселени ... И нашата е само част от пъзела.

По въпроса с вселените съм абсолютно съгласен. Има една теория, че във всеки момент се раждат по безброй много паралелни вселени и аз съм склонен да и повярвам.
Теорията е следната. Да речем, че стоя на кръстопът. Мога да поема наляво, мога да поема и надясно. Аз решавам да поема наляво и съответно го правя като продължавам да живея в тази вселена (в която съм продължил наляво) но същевременно по същото време е възможно да съм решил да поема и надясно като с оглед на това решение отново аз ще съм продължил да живея в друга вселена, тази в която съм продължил надясно.
Един вид се разклонява пространствено времевия поток на две.
Сега си представете едно такова разклоняване за всеки един момент в нашия живот, в който сме изправени пред какъвто и да е избор - от дали да си изгледам филма или да си легна до да се оженя ли за нея или не. Затова съм склонен да вярвам, че съществуват един безкраен брой вселени.
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: Продължение на дискусията - паралелни вселени, извънземни...

Мнениеот galin56 » 05 сеп 2013 23:35

urkoto написа:По въпроса с вселените съм абсолютно съгласен. Има една теория, че във всеки момент се раждат по безброй много паралелни вселени и аз съм склонен да и повярвам.
Теорията е следната. Да речем, че стоя на кръстопът. Мога да поема наляво, мога да поема и надясно. Аз решавам да поема наляво и съответно го правя като продължавам да живея в тази вселена (в която съм продължил наляво) но същевременно по същото време е възможно да съм решил да поема и надясно като с оглед на това решение отново аз ще съм продължил да живея в друга вселена, тази в която съм продължил надясно.
Един вид се разклонява пространствено времевия поток на две.
Сега си представете едно такова разклоняване за всеки един момент в нашия живот, в който сме изправени пред какъвто и да е избор - от дали да си изгледам филма или да си легна до да се оженя ли за нея или не. Затова съм склонен да вярвам, че съществуват един безкраен брой вселени.

Е тук ме изгуби като читател. Стана ми интересно за радиата, луната и т.н. но това което си написал по-горе е най-голямата безсмислица, която може да се каже по темата.
Значи викаш ако пръдна ще живея в паралелна вселена, ако не пръдна продължавам в същата вселена. Нещо не ми се вярва да е баш така.

urkoto

Мнениеот urkoto » 05 сеп 2013 23:38

galin56 написа:Е тук ме изгуби като читател. Стана ми интересно за радиата, луната и т.н. но това което си написал по-горе е най-голямата безсмислица, която може да се каже по темата.

Колега, тия неща Уреца не ги вади от шапката си, а се позовава на научни данни и факти! Пак казвам, данни в нета бол, само да не го мързи човек да търси!
Може би не успях да го обясня като хората. Ето ти теорията - http://en.wikipedia.org/wiki/Many-worlds_interpretation

Не е измислена от Уреца, а от учен по физика който по всяка вероятност малко повече ги разбира нещата и от тебе, и от Уреца ;)

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

urkoto

Мнениеот urkoto » 05 сеп 2013 23:40

galin56 написа:Значи викаш ако пръдна ще живея в паралелна вселена, ако не пръдна продължавам в същата вселена. Нещо не ми се вярва да е баш така.

Колега, исках да илюстрирам с нещо простичко примера ми. Но да! Най-общо казано. Съществуват безброй на брой вселени и ти живееш в едната. Ти който ми пишеш в този момент, човека с който Уреца контактува живее в една от тези вселени. В която да речем току-що си пръднал. Същевременно съществува и твой двойник който може или не да си пише с Уреца в същия тоя момент в друга вселена, но просто не е пръднал преди малко. Опростявам ги нещата колкото да ги илюстрирам. Има тонове сериозна литература по въпроса на който му е интересно и пак казвам, това са научни теории и сериозни разработки а не форумни лакърдии ;)

Потребителски аватар
LSFC 1914
Контакти:

Мнениеот LSFC 1914 » 05 сеп 2013 23:41

Бившият канадски министър на отбраната - Пол Хелиър призна, че канадското правителство си сътрудничи с извънземни. Шокиращото признание бе направено по време на пресконференция на високо равнище.

Видео записът с речта на Хелиър бе качен в Интернет и буквално взриви мрежата. Бившият министър открито заяви, че 3 извънземни раси са редовни посетители на Земята и правителството на Канада работи много активно с тях. Хелиър твърди, че хората умишлено са държани в неведение за извънземното присъствие на нашата планета.

Според него е време правителството да разкрие истината и в близко бъдеще да започнат масови и открити дискусии, свързани с инопланетяните.

До някаква степен Хелиър споделя опасенията на властите, че някои факти, свързани с извънземните ще бъдат много непонятни и плашещи за обикновените хора.

В 10-минутната си реч Пол Хелиър разкри няколко невероятни случая на контакт с извънземни в своята 60-годишна кариера.

През 1960 г. над Европа се появили цяла флотилия от НЛО, пътуващи в южна посока. Неочаквано флотилията направила рязък завой и продължила обратно на север. Този феномен станал причината да се стартира мащабно проучване на тема – извънземните.

Установено е, че поне 3 вида извънземни – от различен произход и с различна цел, посещават Земята. Поне 2 вида от пришълците работят съвместно в правителството на САЩ.

Бившият летец Чарлс Хол разказал на Хелиър удивителна история за контакта си с единия вид извънземни, наречени „Високите бели“. Тези същества живеели на териториите на Американските военновъздушни сили. Изглеждали доста плашещо, но с времето изградили доверие и чудесни работни взаимоотношения с екипа.

Бившият канадски министър разкри, че светът се контролира от т.нар. Тристранна комисия. Тя се състои от международния банков картел, кралския картел, членове на различни интелектуални организации, и избрани членове от военните кръгове.

В края на речта си Пол Хелиър призовава към мир и справедливо отношение към извънземните раси. Хелиър смята, че съвместно с тях можем да създадем технологии, решаващи глобалните проблеми на Земята.

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Re: Паралелни вселени, извънземни и свръхестествени явления

Мнениеот Santiago Munezz » 06 сеп 2013 00:12

[center]Съществуват безброй наши версии в паралелни измерения?[/center]
В тази своя публикация ви разказах как атомът може да бъде на две места едновременно и как единственото време, в което се държи като частица и се установява на едно място е моментът, когато го наблюдаваме. Т. е. ние, наблюдавайки Вселената, я създаваме и променяме.

През 1957 г. Хю Еверет достига до идеята за Многото светове, според която микросветът на атомите е същият както и макросветът на всекидневието ни – т. е. ние, както и всичко около нас – столове, маси, коли, къщи и т. н.

може да бъдем на няколко места едновременно!

Според теорията за Многото светове съществуват безкраен набор от реалности. Следователно съществуват и безкраен набор от наши версии, живеещи в безкраен набор от паралелни измерения.

В някои от тези светове ние произхождаме от различно семейство, имаме различни интереси, имаме различни приятели.

“В Универсалната Вселена съществуват неизброими вселени и неизброими планети, и неизброимо всичко се преповтаря и пресъздава неизброимо много пъти.” Мартин Еймис

Съседните реалности са сходни една с друга и ние можем да преминаваме от едната в другата. Много отдалечените реалности са доста различни.

“Например някъде сред безкрайността на измеренията има планети Земя, които не са пострадали катастрофално от сблъсъка с комета преди 65 милиона години и на които динозаврите са еволюирали и са станали интелигентни същества. Има и Земи, в които индустриалната революция е започнала в Китай, а не във Великобритания, където Мерлин Монро се е омъжила за Айнщайн и където нацистите са спечелили Втората световна война…

И това въобще не е научна фантастика.Това е визията на тъканта на Вселената.” из “Паралелната вселена” Маркъс Чоун

За доказването на многото светове Марк Тегмарк предлага твърде налудничав и интересен експеримент. Той се провежда от учен и негова асистентка. В лабораторията се поставя картечница, на която изстрелите се контролират от квантовия спин (въртене около собствената ос). Квантовият спин има само две възможни посоки – нагоре и надолу, но за разлика от обикновеното ези – тура, той е напълно непредсказуем. Тегмарк предлага картечницата да бъде приготвена така, че ако спинът има насоченост нагоре – оръжието да изстрелва куршум, а ако спинът има насоченост надолу – да прищраква глухо. При този експеримент, ако всички възможни варианти за изход от ситуацията са действително съществуващи, то за учения винаги ще има версия, в която остава жив, макар че за асистентката му може да бъде мъртъв – т. е. тя да остане в друга реалност. Следователно в една реалност човек умира, а в другата остава жив.

“И тък като единствените реалности, които човек е в състояние да възприеме, са естествено онези, в които продължава да живее, с течение на времето той постепенно ще стигне до извода, че е недосегаем за всички инциденти, застрашаващи живота му. Ако се срути сградата, в която живее, не след дълго той ще установи, че изпълзява изпод развалините. Ако самолетът му катастрофира или около него избухне бомба, той ще се окаже еднственият оцелял.” из “Паралелната вселена” Маркъс Чоун

Разбира се, за хората в другите реалности той ще е мъртъв, така че ако все пак ученият оцелее при експеримента и докаже на себе си теорията за Многото светове, няма как да убеди никой друг.

А дали някой ще се осмели да направи такъв експеримент? И защо самият Макс Термарк не се подложи на експеримента?

“Аз ще си бъда добре – казва той. Но съпругата ми Анжелика ще остане вдовица. Може би ще направя този опит някой ден, когато съм вече стар и напълно откачил.”

Спред теорията за Многото светове единственото сигурно нещо е …безсмъртието - защото със сигурност ще съществува реалност, където създават елексир на младостта и лек за безсмъртие.

Интересно в теорията е, че всички тези реалности съществуват едновременно. Всички наши възможни решения и промени в живота съществуват по едно и също време. Нещата се случват така, както в следния пример – ако едни молив се постави на върха – той пада едновременно във всички посоки!

Теорията за Многото светове помирява конфликта около парадоксите при разглеждане на времето и пътуването във времето. Най-известният парадокс е така нареченият “парадокс на дядото” – Един човек се връща в миналото и застрелва дядо си. Но щом като го застрелва, как тогава е бил роден, за да се върне във времето и да го направи?

Теорията за Многото светове разрешава този парадокс – дядото, който човекът убива, всъщност не е дядото от неговата реалност. Той е поредната версия на неговия дядо – версия, в която убиецът никога не се е раждал!

Но тук възниква въпросът, който сигурно вече си задавате:

Защо ние сме в състояния да възприемем само една реалност?

Учените вече имат отговор и на този въпрос, но за това ще ви разкажа в следваща публикация. А може би вие се досещате… предполaгате… Какво мислите?

Използвана литература:

“Паралелната Вселена” Маркъс Чоун

[center]Защо сме в състояние да възприемем само една реалност?[/center]
В тази публикация ви разказах за теорията за Многото светове, според която микросветът на атомите е същият както и макросветът на всекидневието ни и ние, както и всичко около нас – столове, маси, коли, къщи и т. н. можем да бъдем на няколко места едновременно!

Стигнахме до въпроса – защо все пак ние сме в състояние да възприемем само една реалност? Създателят на теорията – Еверет не е могъл да даде отговор на този въпрос. През 7о-8о год. на 20 век изследванията на Хайнц-Дитер Цех и Войчех Цурек довеждат до идеята, че нещата могат да бъдат на две места едновременно при едно-единствено условие – да се намират в среда на пълна изолация. И най-слабото взаимодействие с околната среда разрушава тази позиция. Този процес се нарича декохерентност.

Когато един молив бъде поставен на върха си, ще започне да пада във всички посоки едновременно, но дори един фотон светлина е достатъчен, за да го принуди да падне само в едната посока.

Значи излиза, че ние можем да сме на няколко места едновременно само тогава, когато нищо не може да го константира…

И предметите могат да са на няколко места едновременно, когато не ги гледаме и нищо не отчита това им поведение…

Тегмарк казва:

“На пръв поглед изглежда, че шизофреничното квантово поведение е най-строга тайна. Но щом външният свят научи за тази тайна, тя престава да бъде тайна. И странното поведение спира.”

Изглежда, че Вселената има тайни, които не иска да бъдат видяни? Защо ли? Може би, за да ни предпази…

Маркъс Чоун пише в книгата си “Паралелната Вселена”:

“Не можете да си представите колко голям късмет имаме, че декохерентността ни дава възможност да усещаме по само една реалност наведнъж.”

Можем ли все пак да видим този феномен?

Един голям предмет е подложен на непрекъснат обстрел на въздушни молекули и светлинни фотони. Ако по някакъв начин предметът се окаже в суперпозиция(възможна ситуация, когато може да присъства на няколко места едновременно), то ще бъде за такъв кратък период от време, че на неговия фон премигването с очи би изглеждало като вечност. Още преди мисловните процеси да регистрират шизофреничното състояние на предмета, той вече ще се е трансформирал в нормално състояние.

Всъщност, за да проявят квантовата си природа, нещата трябва да са в пълна изолация. Декохерентността се състои в следното – сблъсъкът на обекта с една молекула или протон разрушава неговата квантовата същност.

Възниква въпросът – как така една малка частичка може да доведе до такива катастрофални последици? Какво толкова причинява тя, че да разбие мигновено квантовата природа на предметите? На този въпрос учените още не могат да отговорят…

На практика не можем да изолираме напълно един предмет от средата. При атомът нещата се получават, защото малките неща се изолират значително по-лесно от обкръжението им, отколкото големите неща.

Но какво ще стане ако все пак учените успеят да изолират и големи неща от тяхното обкръжение?

Екипът на Антон Цайлингер от Виенския университет вече прави опити за прокарване на вируси през двата процепа( като в екперимента с атомите, за който писах в тази публикация). А какво ще стане ако успеят да направят този опит и с достатъчно големи предмети, за да ги видим с просто око? Дали ще можем тогава да възприемем обекта в различните му състояния?

Според Еверет, ако наблюдаваме маса, която е на две места едновременно, мозъкът ни също ще се окаже на две места едновременно – на едното ще възприема масата на първото място, а на другото – масата от второто място… Дали е възможно това?

Марк Тегмарк смята, че за да можем да възприемем даден премет едновременно на две места, поне един неврон от нашия мозък трябва да се намира в състояние, в което едновременно и предава и не предава импулси. Но ако само една водна молекула се удари в този неврон, веднага ще унищожи това негово състояние.

“Този интервал е толкова кратък, че никой мисловен процес не би могъл да го регистрира. Следователно никой от нас не би могъл да възприеме голям предмет на две места едновременно, дори и пълната му изолация от външния свят да бе постижима.” заключва Марк Тегмарк

Дали мисловният процес би могъл да създаде различни състояния – примерно едновременно да сме гладни и да не сме гладни, едновременно да усещаме студ и толина?

На този въпрос Марк Тегмарк отговаря така:

“Декохерентността на мозъка е много по-бърза от всички мисловни процеси, така че мозъкът е напълно защитен от състоянията на квантовата странност.”

Засега учените смятат така, но кой знае…може би има друг начин… Колко ли тайни още крие Вселената от нас…?

Използвана литература: “Паралелната вселена” Маркъс Чоун
Последна промяна от Santiago Munezz на 06 сеп 2013 00:14, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 06 сеп 2013 00:13

Това го даваха по Nat Geo не много отдавна. Наистина ми беше много интересно, но теорията за Мултивселената няма как да се докаже. Може да я има, може да я няма. Същият е и въпроса за извънземните. Открити са следи от вода на Марс, но не и запазени фосили или въобще някакви следи от живот. Както и в момента се предполага същото за единия от спътниците на Юпитер, Европа. Аз също съм склонен да повярвам на критиците на теорията за Мултивселената, защото това е просто една теория, няма ясно изразени факти. На който му е интересно да чете: http://en.wikipedia.org/wiki/Multiverse

П.С. Браво на автора, добра тема ;)

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 06 сеп 2013 00:14

За хората сенки си имам теория (не съм се ровил точно в тази материя, но от сблъсъка ми с подобни неща съм стигнал до извода и за тях. До някъде си обяснявам и посещенията на извънземни при някои хора през нощта с нея)

Една голяма част от сенките се виждат през нощта, след като си се събудил. Виждаш нещо, имаш усещането, че то се движи, но ако погледнеш към него изчезва бързо. Това е един интересен феномен, с който се занимавам, когато имам шанс. Понякога, когато се събудим, сме едновремено в съня и в будния свят. Изпаднали сме в сънна парализа. Стоим с отворени очи, не можем да мръднем, но виждаме странни неща- халюцинации. Могат да продължат 2-3 секунди или 20-30 сек. Много хора виждат сянка. При мен повечето пъти са хора, цветове или светлини. Всеки път съм подготвен за тях и не се стряскам, а по- скоро ги гледам с интерес. Почти всеки е имал такива, просто подобно на сънищата се забравят много бързо.

Това обаче обяснява (до някъде) само сенките, които се виждат при събуждане. За всички останали сенки съм склонен да вярвам, че може да са всичко.

Иначе ето някои от моите истории свързани с халюцинации след събуждане:

[offtopic]Събудих се и лежах странично в леглото си. Под масата видях едни старец, беше дребен и леко прегърбен. Дялкаше нещо като пръчка, държеше къс нож. Имаше бяла, сравнително дълга коса. Виждах го леко в гръб, но част от лицето му се виждаше. Наблюдавах го с интерес около 30-40 секунди. После се събудих окончателно и той изчезна.

Събудих се в леглото си. Видях как от всеки от пръстите ми на дясната ръка изтича някаква лилава енергия. Отиваше трийсетина сантиметра напред и после падаше надолу. Стана ми интересно. Няколко пъти се връщах към върха на пръстите ми и посоката на където отиваше енергията. Погледнах към стената- там поначало има едно петно светлина, което идва от осветлението отвън. Голямо е около педя и стоя в горния ъгъл на стаята. Когато погледнах към него, то почна да се мести много бързо по стената. Отиваше в различни посоки. Беше като играта на "зайче", която се прави с огледало и слънчева светлина. По едно време се загледах в мястото, където трябва да е, но там не виждах нищо. Продължих да го следя, но постепенно излязох от състоянието и всичко се върна към нормалното

Сънувах, че леглото ми има нещо като големи зъби и е капан. Събудих се с усещането, че трябва да стана от него. Все още виждах зъбите. Станах и започнах да го оглеждам подозрително. Първите секунди все още бях като в сън. После вече виждах само леглото, но не ми изглеждаше като добра идея да се върна в него. Бавно и несигурно се върнах и си легнах.

Събудих се и видях лаптопа ми на стола до леглото (където и трябва да е). Поначало е малко счупен- екрана му може да се мърда свободно надолу-нагоре и трябва да стои подпрян на нещо. Видях, че капака му е паднал и се е изпотрошил. Изглеждаше начупен с големи черни парчета. Почнах да го оглеждам, като вече не беше със затворен капак, а отворен, но все още начупен. Взех си телефона и светнах с фенерчето си. Вече ефекта от сънната парализа е трябвало да си отишъл, защото си движех ръката. Гледах лаптопа, търсех за поражения, но не ги намирах. Реших, че сутринта ще проверя пак и заспах.[/offtopic]

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 06 сеп 2013 00:23

Иначе ежедневната доза мистериозни новини си вземам от този блог- има много голям архив и на седмица пуска по 4-5 материала. Повечето са преводи от руски и английски блогове в тази материя.

[offtopic]http://misterika.blogspot.com[/offtopic]

silenxe
Контакти:

Мнениеот silenxe » 06 сеп 2013 00:50

Santiago Munezz, има експеримент, който много ясно илюстрира изолацията и как нейното нарушаване води до отприщване на една реалност за нас и други реалности, които ние не преживяваме. Казва се "котката на Шрьодингер". Метни му едно око, ако не си чел за него, много е интересен.

Върни се в “Свободна зона”