Вече официално , Варна е вторият по големина град

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
stoyan_17
Контакти:

Re: Вече официално , Варна е вторият по големина град

Мнениеот stoyan_17 » 03 сеп 2013 18:37

Темата сама по себе си е провокативна.За мен лично няма значение кой град е по-голям.То тук като караш по "улиците" ,всяка втора кола е със регистрация СС,ТХ,Т,Н,РР и т.н.Всяка втора фирма е наела,хора от места с въпросните регистрации.Те бачкат като роби за 450 лева и с тях си плащат по 300 лева наеми за квартири в центъра,а с останалото съществуват.Важното е да са У града!Е как няма да расте бързо населението? :evil:
Не спори с глупака!Първо ще те свали до нивото си и после ще те бие с опит.

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 03 сеп 2013 18:39

Не съм от Варна, но имам близък поглед върху града и ми се струва, че истинските варненци не бива да са щастливи от това нарастване. Просто през последните години градът е притегателен център за селянията от всички краища на България. Разбира се идват и кадърни хора, но те се губят в масата.

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 03 сеп 2013 19:06

Няма как да е иначе.Пловдив/мисля,че и Ямбол/ е единствения град в България, на когото табелата за начало и край е забита,точно до последния блок.
В околноста има много села,като Ягодово,Войводиниво,Браниполе,Белащица,Първенец и мн.други,които са на една цигара разтояние от края на града,но не се водят към него.Това е една глупост от комунизма когато бяха създадени общините Марица и Родопи.Те включват селата около града.Парадокса е ,че тези общини нямат административен център и централите са им в Пловдив.При това това са големи села с по 3-4000 души население.
За разлика от Пловдив,другите окръжни градове Варна,Бургас,София присъедениха бликите села като квартали,което си е и правилно.София е шампион в това отношение,но и другите са така. Сарафово например се намира на такова разтояние от Бургас,колкото е от Пловдив до Асеновград,който е 60 000 души.Все едно да стане квартал на Пловдив.Ако нещата се равнопоставени и към града се прибавят селата в радиус аналогичен на присъеденените към Варна такива ,той ще се увеличи поне с 30 000.

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 03 сеп 2013 19:09

джони написа:тоя кмет е баси комплекса,да свика специална пресконференция само и само да покаже някакви измукани от гъза му данни.Бареков хубаво го разкри какви мошенгии прави,пловдивския кмет е същия,жалко само че има хора които им се връзват на акъла

Ти на данни от НСИ "измукани от гъза му данни" ли му викаш? Ти на кого искаш да вярваме на бЮрекоф или на някакъв комплексар, какъвто се изживяваш в момента?
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 03 сеп 2013 19:10

Ботевъ Пловдивски написа:С тази локация се очакваше отдавна. И по-свестен кмет да бяхте имали, по-рано щеше да стане. Искам и аз Тепетата на море, ама няма. Айде да трампим Марица за Черното, а?!? :)

Аааа, не си го даваме! ;)
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 03 сеп 2013 19:16

CTAHKO написа:
HEATSEEKER написа:Станко, говориш много простотии, не ТИМ , а ГЕРБ загроби Варна.Когато бяха протестите през февруари ГЕРБ сякаш напук на Варна , отказа 200 000 000 долара за второ пристанище

Протестите през февруари много ясно показаха, че хората са срещу ТИМ и дори открито го скандираха ;) Кирил Йорданов от колко време е кмет на града и от колко време ГЕРБ съществува като партия :?: А той си беше човек на ТИМ. Това че последния мандат ГЕРБ го подкрепиха е без значение, защото той така или иначе щеше да си спечели, а те се хванаха за печелившата карта. Ок, ГЕРБ вече не са на власт, махнахте Киро и какво се случи :? Новите кандидати уж от различни партии, ама пак подлоги на ТИМ ;) Ето за това ви беше и толкова ниска избирателната активност при изборите за кмет. Защото във Варна, вместо да си извърши промяна се извърши подмяна 8-) Пак имате тимажийски кмет, не обвинявай никой друг.А коя партия има мнозинство в общинския съвет, ще ми кажеш ли.

Абсолютно си прав! Не обръщай голямо внимание на колегата когато става дума за политика. Иначе е прекрасно момче, само дето политическите му симпатии са поостарели с около 50 години. :lol:

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 03 сеп 2013 19:27

Варненци са прекрасни люде, ала морето... морето в своята консистенция се състои предимно от физиолофически продукти, както и петролни такива. Предпочитам ювелирно да потапям нозете си в прохладната река Черна, докато се наслаждавам на фотография на варненския южен плаж, отколкото физически да ида там.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 03 сеп 2013 19:33

Такива размествания в класациите са нормални във времето. При Освобождението от турско робство ,Пловдив е бил 33 000, Русе 26 000 а София 20 000.

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 03 сеп 2013 20:25

Къде е тази река Черна :?:
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 03 сеп 2013 20:30

bluesupport написа:Не съм от Варна, но имам близък поглед върху града и ми се струва, че истинските варненци не бива да са щастливи от това нарастване. Просто през последните години градът е притегателен център за селянията от всички краища на България. Разбира се идват и кадърни хора, но те се губят в масата.

Абсолютно съм съгласен... Искам Варна от разказите на дедите ми, сутрин да те лъхва аромата на море и свеж морски бриз а не на газове от автомобили, от които половината са с регистрация от друго населено място, или аромата на прясно изхвърлен боклук от терасата... селянията идва в повече. Не печелим нищо от подобен род "престижни класации", като най-добър град за живеене и т.н...
фалшива коса - фалшив футбол!

Върни се в “Черно море”