33% от населението на Земята гладува
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- brat domingo
- Контакти:
Re: 33% от населението на Земята гладува
Alexx написа:brat domingo написа:бедните държави трябва сами да се вземат в ръце и да си решават проблемите. Не може богатите да се чувстват виновни, че някой някъде не е в състояние сам да се оправя. С подобни обвинения към богатите на практика се снема отговорността от тези, които трябва да я поемат.
Вие сериозни ли мислите,че бедните са бедни заради тях? Тази бедност се поддържа от сегашната неоколониална система.
Съжалявам, но тезите ви са като извадени от "Капитала" (на Маркс, не на Прокопиев). Не виждам кой пречи на държави като Индия и Пакистан например, да бъдат по-богати. Правителствата им са независими, имат голямо население, дори са ядрени сили. Британската империя им даде независимост преди 60-70 години, и е смешно да оправдават неспособността си с 'лошото наследство на колониализма". Звучи познато, нали. Никоя велика сила не е в състояние да налага решения в икономическата сфера, или която и да е сфера, с изключение на външната политика, на която и да било независима държава.
Много ми е интересно да обясните механизма, по който според вас "великите сили" упражняват неоколониализъм спрямо независими държави.
"независими държави" 

- brat domingo
- Контакти:
Alexx написа:"независими държави"
Не виждам нищо странно около термина "независими държави". Ако това е единствената реакция, приемам, че грам идея нямате как точно се осъществява т.нар. "неоколониализъм". И няма и как да имате.
Thsmith написа:Ааа да. Бях забравил за световната конспирация срещу такива като теб. Бях забравил, че някой все ви пречи. Естествено този някой е некадърен и глупав, а вие умни и кадърни... Конспирацията обаче го е поставила над теб за да те смачка. Проблема в никакъв случай не е в теб самия.
Тия "лозунги" можеш да ги говориш в някое село или в циганската махала. Там след електората на бсп .. тях можеш да ги убедиш.

Точно така , живеем в напълно свободен и справедлив свят.
Манипулацията при теб е преминала повече от успешно.
Свободен и справедлив ако ти си го направиш свободен и справедлив
Нужно ли е да имаш милиарди, за да си щастлив ?

[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]
brat domingo написа:Alexx написа:"независими държави"
Не виждам нищо странно около термина "независими държави". Ако това е единствената реакция, приемам, че грам идея нямате как точно се осъществява т.нар. "неоколониализъм". И няма и как да имате.
Ем според мен няма независими държави. Примерно за мен България не е независима.
Неоколониализмът е навсякъде. Виж какви са фирмите в България примерно.
Thsmith написа:Ааа да. Бях забравил за световната конспирация срещу такива като теб. Бях забравил, че някой все ви пречи. Естествено този някой е некадърен и глупав, а вие умни и кадърни... Конспирацията обаче го е поставила над теб за да те смачка. Проблема в никакъв случай не е в теб самия.
Тия "лозунги" можеш да ги говориш в някое село или в циганската махала. Там след електората на бсп .. тях можеш да ги убедиш.
Какво общо има БСП не разбирам? И не са оплаквам от някаква "конспирация" нито пък считам себе си за некадърен. Аз също имам бизнес и успехи(от гледна точка на обществото) ама за разлика от теб не се считам за успял човек заради тези неща или пък не смятам,че причината да успея е видиш ли защото съм бил по-кадърен и по-умен от другите. Ти също въпреки,че си успял продължаваш да поддържаш статуквото и системата.Всички въртят като хамстер колелото. Не,че аз не го правя ама за разлика от повечето хора го осъзнавам и се опитвам да го променя и не съм се взел прекалено на сериозно да мисля,че който е под мен трябва да мре едва ли не.
п.п. не съм искал никой да засягам с моите постове и мнения. И също така нямам нищо против,че някой си бил успял, защото е умен и способен.
Последна промяна от Alexx на 26 яну 2014 21:35, променено общо 5 пъти.
-
- Контакти:
Искаш хората да са задължени да бъдат добри от някаква нова система ли? По добре естествено алчни и лицемерни(няма двусмислие), отколкото изкуствено добри.
Не можеш да промениш света пич.Има си причини, които не са толкова видими като неоколониализъм, алчност и т.н. Да промениш себе си е повече от достатъчно.
Доста хора в темата си мислят че въобще притежават нещо на този свят
Цитирам(за 10ти път днес)Суаресшампион: "Смях в залата".
Не можеш да промениш света пич.Има си причини, които не са толкова видими като неоколониализъм, алчност и т.н. Да промениш себе си е повече от достатъчно.
Доста хора в темата си мислят че въобще притежават нещо на този свят

motg написа:На Земята се произвежда храна за 10-12млрд. човека, а тя се употребява от едва 5млрд.
20% от излишъка да се отклонява за бедните страни и няма да го има този проблем.
И това е изключително лесно постижимо, но йерархията трябва да се запази, за да могат някои хора и нации да живеят на гърба на останалите.
Западна Европа си пренесе фабриките в Тайван и Китай. И произвежда ГМО царевица, която слага в пакетче и праща в Африка. Чиста работа-чиста печалба!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]