Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
superspiro
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот superspiro » 23 авг 2013 18:32

KingKenny написа:
Karsa Orlong написа:
KingKenny написа:Да но всички тези клубове, които изреди могат да дадат нещо на играчите си, което ние не можем - ПАРИ ! Точно затова те са пред нас(Изкл. прави Арсенал с Венгер). Няма как играч, който не обича отбора да иска да дойде при нас, защото какво ще му предложим ние ? ШЛ ли ? Или шампионска титла ? Нито едно от двете, когато не можем да му предложим и пари това вече ни превръща в средна класа отбор. Отбор, в който играчите искат да играят за клуба, а не заради ШЛ,ВЛ или пари.

Хубаво, че го осъзнаваш. Осъзнай и нещо друго обаче - само с хора като Суарес можем да стигнем ШЛ, повече пари и повече желаещи да се присъединят към нас. Щото има още нещо, което пропускаш - в момента тези, които идват в Ливърпул го правят не, защото цял живот са мечтали да играят в Ливърпул, а защото Сити, Челси, Реал или Барса не са ги поискали. В съвременния футбол което не става с пари, става с много пари.

И се оказва, че сме някакво кошче за боклук. В цялата организация и стратегия на клуба е сбъркано и пак казвам, че този сезон трябва да направи нещо изключително за да ни дръпне нагоре иначе ис седим се там на 8-мо място, докато не ни вземе някой богаташ, който иска да си даде парите за нас.

Ако всяка година си продаваме добрите играчи,ще си седим на 8-мо място.Трудно привличаме класни играчи,затова трябва да задържим тези,които имаме.Това е начина да постигнем нещо.

[offtopic]Тук е дневния ми спам за Ламела[/offtopic]
When you walk through a storm, hold your head up high...

nev3rm1nd
Контакти:

Мнениеот nev3rm1nd » 23 авг 2013 19:19

KingKenny написа:
Karsa Orlong написа:
KingKenny написа:Да но всички тези клубове, които изреди могат да дадат нещо на играчите си, което ние не можем - ПАРИ ! Точно затова те са пред нас(Изкл. прави Арсенал с Венгер). Няма как играч, който не обича отбора да иска да дойде при нас, защото какво ще му предложим ние ? ШЛ ли ? Или шампионска титла ? Нито едно от двете, когато не можем да му предложим и пари това вече ни превръща в средна класа отбор. Отбор, в който играчите искат да играят за клуба, а не заради ШЛ,ВЛ или пари.

Хубаво, че го осъзнаваш. Осъзнай и нещо друго обаче - само с хора като Суарес можем да стигнем ШЛ, повече пари и повече желаещи да се присъединят към нас. Щото има още нещо, което пропускаш - в момента тези, които идват в Ливърпул го правят не, защото цял живот са мечтали да играят в Ливърпул, а защото Сити, Челси, Реал или Барса не са ги поискали. В съвременния футбол което не става с пари, става с много пари.

И се оказва, че сме някакво кошче за боклук. В цялата организация и стратегия на клуба е сбъркано и пак казвам, че този сезон трябва да направи нещо изключително за да ни дръпне нагоре иначе ис седим се там на 8-мо място, докато не ни вземе някой богаташ, който иска да си даде парите за нас.

Айде пак глупостите на джонката не можело трябват пари. Не оспорвам факта че ако изсипем няколко торби пари проблема ще се реши, но например един симпатичен отбор като Борусия успя да изгради състав без гръмки трансфери...

Потребителски аватар
KingKenny
Контакти:

Мнениеот KingKenny » 23 авг 2013 19:22

nev3rm1nd написа:
KingKenny написа:
Karsa Orlong написа:

Айде пак глупостите на джонката не можело трябват пари. Не оспорвам факта че ако изсипем няколко торби пари проблема ще се реши, но например един симпатичен отбор като Борусия успя да изгради състав без гръмки трансфери...

Прав си, затова нека дадем малко време. Аз не казвам, че заедно със Суарез искам да се махне и Роджърс и ФСГ. Просто този футболист не прави добро впечатление.
suareshampion написа:Аз съм играл в Б група а ти къде ? Аз съм учил 6 години за треньор а ти може би за дърводелец ? Школуван съм а ти ? Останалото ще си го спестя .

Нека се преклоним пред нашето божество! Всеки един ден доказваш какъв надменен лаик си. Поклон!
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/da2f736dbcf209c0d73c5c921f0abaa5/tumblr_mfy0fk4eyQ1s0disuo1_500.gif[/wrapimg]

PeterForsberg
Контакти:

Мнениеот PeterForsberg » 23 авг 2013 19:48

Опитал съм се да сумирам с факти какво води до настоящата ни трансферна политика и дали трябва да сме разочаровани,ако не приовлечем голямо име до края на трансферния прозорец.
ФСГ с идването си ни спасиха от администрация,изчистиха почти нацяло дълговете на клуба/от около 300 млн. останаха 25 млн./,което ще рече,че годишно лихвите по кредитите,които клубът трябваше да плаща,станаха 2,5 млн. годишно в сравнение на 28 млн. при Хикс и Жилет.Бяха подписани много силни договори с Уориър/25 млн. на година/ и Стандард Чартърд/20 млн. на година/,които ни вкараха в топ 3 на тимовете в Премиършип по приходи от спонсори,от тази година влизат и новите по-големи суми за тв права.ФСГ наследиха и доста проблеми-слаби играчи с дългосрочни договори за доста големи суми,нулев напредък с плановете за новия стадиона,мениджър,мразен от 90% от феновете в онзи момент/Ходжсън/,както и един отбор,който бе по-близо до изпадащите,отколкото до челото.Освобождаването на Ходжсън струваше на клуба доста сериозни суми като неустойки/над 15 млн. паунда за Уой и екипа му/,назначи се Далглиш/за чието осбождаване пак бяха платени близо 20 млн.неустойки/,който получи шанс от собствениците.Тук е идеята да видим какво реално похарчиха за трансфери двамата мениджъри/Ходжсън не го включвам по обясними причини/ в историята на ФСГ досега.
Брендън Роджърс купи 12 нови играчи за 72 700 000/сумите са в паунди/ /http://www.lfchistory.net/Transfers/ByManager/25-1/,а в същото време продаде 17 играчи за сума от 43 700 000 /http://www.lfchistory.net/Transfers/ByManager/25-0/
Кени Далглиш закупи 10 играчи за 110 450 000 млн./http://www.lfchistory.net/Transfers/ByManager/24-1/,а продаде 13 играчи за 79 100 000 млн /http://www.lfchistory.net/Transfers/ByManager/24-0 /.
Простите сметки показват,че Роджърс е похарчил нето 29 млн. паунда досега,а Далглиш е похарчил 31 350 000 млн.И още по-сумарно-от идването си в клуба ФСГ са похарчили за трансфери малко над 60 млн.Това е за три години,откакто закупиха Ливърпул.Сметките показват,че се харчат 20 млн. чисто на сезон/поне досега с уговорката,че до края на този може да има нови играчи/.Факт е,че клубът редуцира уейдж била си от близо 140 млн. до около 110 млн. на сезон.,като сметката щеше да е още по-добра,ако не се налагаше да плащаме все още част от заплатите на хора като Йованович,Джо Коул.Видно е/от трансферната ни политика/,че клубът намалява бройката на наемниците,като се дава все по-голям шанс на юноши да влизат в първия състав/мечта на огромна част от феновете/.Академията работи отлично,но тук трябва да се отдаде дължимото на Бенитес,който постави основите на всичко малко след идването в клуба,налагането на испанския модел на работа и привличане на специалисти като Пеп Сегура и Родолфо Борел.Видно е,че отборът ни е с най-ниската средна възраст в Премиършип,имаме повече английски/а и не само/ младежки национали от когато и да е,а в момента изкупуването на земите и къщите около Анфийлд върви отлично и се доближаваме все повече до така желаното разширение на стадиона/също нещо,което повечето фенове предпочитаха пред нов стадион/.
Имаме сериозни проблеми да убедим голямо име да подпише с клуба,а и явно проблеми с даването на големи заплати,за да го сторим.Факт е,че ФСГ вероятно се опариха от грешките в трансферите на хора като Даунинг и Каръл,където се хвърлиха 55 млн.,а ги продадохме за под 25 млн./Даунинг за 6 млн.,а Каръл за 17,5 млн.+2 млн от наем от предходен сезон/,но загубите като чисти пари са около 30 млн.Мнозина обаче забравят,че Далглиш и Комъли привлякоха и Суарес,който с една продажба на практика ще нулира загубите от трансферите на двамата англичани
В момента реалността е,че не можем да се преборим с никой от топ 10 отборите в Европа за трансферна цел,факт е,че първите три трансферни цели това лято на Роджърс избраха тимове като Дортмунд,Тотнъм/а спъдс вече забравих за колко играчи ни изпреварват/,Атлетико Мадрид.
Всеки сам си прави изводите,но моето мнение е,че аз уважавам американците за това,че ни спасиха от администрация,харесвам модела им на действие с акцент на работата с младите от Академията,но такъв модел е приложим в Америка,за съжаление в Европа рулират чувалите с пари на араби,руснаци и кой ли не милиардер,който е решил да си избива комплексите във футбола.За да сме равностойни поне до някаква степен трябва да следваме модела на Арсенал и Манюре с построяване на по-голям стадион,който да увеличи значително приходите ни.Само че на Арсенал новия стадион определно ги доведе до това да са 8 години без трофей.Дано ние поемем по по-добър път.

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 23 авг 2013 19:59

Fiorentina are desperate Ljajic not to sell to Milan, if only #LFC came in with a bid.

Fiorentina President:"He [Ljajic] could still stay, though there's not much chance of that happening. Next week we will make a decision"

Ljajic has a clause of €12m that only foreign clubs can activate.(@MrBoywunder)

Фиорентина искат да продадат Ляич извън Италия и биха приели оферта на Ливърпул, като има клауза от 12 милиона евро, която само отбори извън Италия могат да активират.
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 23 авг 2013 20:08

Gil-galad написа:
Fiorentina are desperate Ljajic not to sell to Milan, if only #LFC came in with a bid.

Fiorentina President:"He [Ljajic] could still stay, though there's not much chance of that happening. Next week we will make a decision"

Фиорентина искат да продадат Ляич извън Италия и биха приели оферта на Ливърпул, като има клауза от 12 милиона евро, която само отбори извън Италия могат да активират.

Не съм го гледал хвалят го ... вие какво ще кажете ? :)

Потребителски аватар
superspiro
Контакти:

Мнениеот superspiro » 23 авг 2013 20:12

we are the champions написа:
Gil-galad написа:

Не съм го гледал хвалят го ... вие какво ще кажете ? :)

И аз не съм го гледал тоя...не знам, може и да е добър.А това за хваленето-то и Адам и Даунинг бяха хвалени преди да ги вземем,а се оказа,че не са компютри, а компоти.
When you walk through a storm, hold your head up high...

Mar70
Контакти:

Мнениеот Mar70 » 23 авг 2013 20:30

Пичове, аз също не съм го гледал много много тоя, но им е един от най - обещаващите на Фиорентина - 21 годишен, крило, а също така може да играе и секънд страйкър - нещо като Коутиньо. По тоя начин тамън ще се впише в схемата на игра и ясно струва 10 мил. паунда, лошото е, че ако го вземем него няма да има "marqee signing" ;)

Spielberg
Контакти:

Мнениеот Spielberg » 23 авг 2013 21:29

Според мен Ляич е изключителен талант,по-добър от Йоветич- според мен, на този етап-след контузията на втория. Но и той е малко шантав като характер.

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 23 авг 2013 22:45

[offtopic]Някой беше заговорил за БД.БД разчитат на колектива си.Да те имат и силни единици, но не играят 10 за 1, както беше при нас почти целия минал сезон.Общо взето ние си направихме Суарес "звезда" и той сега ни се отблагодарява по един прекрасен начин.[/offtopic]

[offtopic]Пеца, много интересно и качествено мнение.[/offtopic]
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Върни се в “Ливърпул”