Носталгичен кът: Любими детски игри
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- shumkar_44
- Контакти:
Носталгичен кът: Любими детски игри
Привет, мили приятели! Тази сутрин, докато закусвах обичайните хрянови яйчица, чух интензивна детска глъч от отворения си прозорец. Надигайки се от масата, аз пристъпих към него и погледнах навън. Там съзрях няколко невръстни люде да играят весела (в рамките на разумния тон) игра на гама. В този момент в мен се появи зверска носталгия по безгрижното детство, която ме накара спонтанно да се втурна при дечурлигата и да се включа в тяхната игра. Разбира се, пролича си, че възрастен человек като мен не би трябвало да предприема заниманията на молодец, тъй като от сприхавост се спънах и съборих едно от децата, а друго закачих с лакът. В крайна сметка играта приключи твърде бързо, ала въпреки това си припомних, поне за няколко кратки минути, колко много весели игри играехме навремето. В тази връзка, нека в настоящата дискусия си спомним любимите си игри от детството, като разбира се се надявам да наблегнем на не толкова популярните и на авторските си такива, вместо на всеизвестните жмичка, прескочи кобила или народна топка.
Толстолоб, на теб съм роб.
Re: Носталгичен кът: Любими детски игри
shumkar_44 написа:Привет, мили приятели! Тази сутрин, докато закусвах обичайните хрянови яйчица, чух интензивна детска глъч от отворения си прозорец. Надигайки се от масата, аз пристъпих към него и погледнах навън. Там съзрях няколко невръстни люде да играят весела (в рамките на разумния тон) игра на гама. В този момент в мен се появи зверска носталгия по безгрижното детство, която ме накара спонтанно да се втурна при дечурлигата и да се включа в тяхната игра. Разбира се, пролича си, че възрастен человек като мен не би трябвало да предприема заниманията на молодец, тъй като от сприхавост се спънах и съборих едно от децата, а друго закачих с лакът. В крайна сметка играта приключи твърде бързо, ала въпреки това си припомних, поне за няколко кратки минути, колко много весели игри играехме навремето. В тази връзка, нека в настоящата дискусия си спомним любимите си игри от детството, като разбира се се надявам да наблегнем на не толкова популярните и на авторските си такива, вместо на всеизвестните жмичка, прескочи кобила или народна топка.
Предполагам, че си искал да кажеш "дама" поне тука беше така известна тази игра, а на жмичкита тука и викахме мижинка ))))))))))))))))))))))))))
- shumkar_44
- Контакти:
Мили приятелю, щом съм написал "гама", значи обезателно съм имал точно това предвид. Бъдете здрав!
- asenkolev
- Контакти:
Фунийки в строежите(Тогава можеше да се влиза в строежите) и на Кър, разбира се!

Голфо е за нас, тройката за вас!!!
asenkolev написа:В света има два вида футболни отбори - Барселона и всички останали!
kartago написа:shumkar_44 написа:Привет, мили приятели! Тази сутрин, докато закусвах обичайните хрянови яйчица, чух интензивна детска глъч от отворения си прозорец. Надигайки се от масата, аз пристъпих към него и погледнах навън. Там съзрях няколко невръстни люде да играят весела (в рамките на разумния тон) игра на гама. В този момент в мен се появи зверска носталгия по безгрижното детство, която ме накара спонтанно да се втурна при дечурлигата и да се включа в тяхната игра. Разбира се, пролича си, че възрастен человек като мен не би трябвало да предприема заниманията на молодец, тъй като от сприхавост се спънах и съборих едно от децата, а друго закачих с лакът. В крайна сметка играта приключи твърде бързо, ала въпреки това си припомних, поне за няколко кратки минути, колко много весели игри играехме навремето. В тази връзка, нека в настоящата дискусия си спомним любимите си игри от детството, като разбира се се надявам да наблегнем на не толкова популярните и на авторските си такива, вместо на всеизвестните жмичка, прескочи кобила или народна топка.
Предполагам, че си искал да кажеш "дама" поне тука беше така известна тази игра, а на жмичкита тука и викахме мижинка ))))))))))))))))))))))))))
Шумкаря толкова се е отплеснал в опита си да бъде оригинален, че очевидно коренно е променил смисъла на думата "молодец", както и е очевидно, че идея си няма какво означава "сприхавост"...

Пък ти за една игра на "гама" си се хванал! Та това е толкова популярна игра!

От онова време играех с най-голям ентусиазъм на "бум". Вероятно в различните региони на България е с различни имена, в София така се казваше, поне в моята махала.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
- ZinedineZidane
- Контакти:
Уважаеми "другари", моля ви, спретнете си една игра на жмичка и се скрийте за следващите двадесет години от форума, а ако може и от държавата въобще! Благодаря предварително!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
ZinedineZidane написа:Уважаеми "другари", моля ви, спретнете си една игра на жмичка и се скрийте за следващите двадесет години от форума, а ако може и от държавата въобще! Благодаря предварително!
Както кажеш, приятелю ....................
- ZinedineZidane
- Контакти:
kartago написа:ZinedineZidane написа:Уважаеми "другари", моля ви, спретнете си една игра на жмичка и се скрийте за следващите двадесет години от форума, а ако може и от държавата въобще! Благодаря предварително!
Както кажеш, приятелю ....................
Знаеш кого визирам! Не говоря за хората, живели в тези години въобще. Аз също съм израснал с игри на улицата и ми беше супер!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
- shumkar_44
- Контакти:
vaskonti написа:коренно е променил смисъла на думата "молодец", както и е очевидно, че идея си няма какво означава "сприхавост"...![]()
Прав сте. Написал съм думата "молодец", вместо "молодежь". Апропо, едно от значенията на думата "сприхавост" е интензивна невъздържаност. Играта "гама" съществува, макар и само в някои краища на нашата татковина.
-
shumkar_44 написа:Привет, мили приятели! Тази сутрин, докато закусвах обичайните хрянови яйчица, чух интензивна детска глъч от отворения си прозорец. Надигайки се от масата, аз пристъпих към него и погледнах навън. Там съзрях няколко невръстни люде да играят весела (в рамките на разумния тон) игра на гама. В този момент в мен се появи зверска носталгия по безгрижното детство, която ме накара спонтанно да се втурна при дечурлигата и да се включа в тяхната игра. Разбира се, пролича си, че възрастен человек като мен не би трябвало да предприема заниманията на молодец, тъй като от сприхавост се спънах и съборих едно от децата, а друго закачих с лакът. В крайна сметка играта приключи твърде бързо, ала въпреки това си припомних, поне за няколко кратки минути, колко много весели игри играехме навремето. В тази връзка, нека в настоящата дискусия си спомним любимите си игри от детството, като разбира се се надявам да наблегнем на не толкова популярните и на авторските си такива, вместо на всеизвестните жмичка, прескочи кобила или народна топка.
Другарю,силно съм заинтригуван от написаното от Вас!Може ли да ви задам един въпрос,моля?