Премиършип - 2013/14

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Премиършип - 2013/14

Мнениеот rhaegar » 20 авг 2013 11:14

fr3ak_boy написа:
THE G.A.M.E написа:Без да омаловажавам Сити и Юнайтед, но те доста се напъваха в техните мачове, за да постигнат убедителни победи.

Докато Челси игра на "бойна нога" само половин час ... През останалото време си проведе вечерната тренировка за разспускане.
Ако "Сините" от Лондон бяха играли поне 1 час с темпото от първият половин час, Хъл отиваха на 7-8.
И тогава вероятно, по-логиката на това, кой е спечелил най-убедително в 1-ви Кръг, щяхме да казваме за Челси, че са "баси машините". :lol:

Общо взето, подкрепям написанато от колегата "smoothc". ;)

Смяташ ли, че настроението в съблекалнята ще е винаги добро?
Може ли Мата да размъти водите на Моу?
Не смяташ ли, че имате нужда от още един класен централен защитник, защото в момента имате само 3 такива - Кейхил, Тери и Луиз? Ако единият се контузи, а другият е наказан, ще трябва да вкарвате Иванович в центъра, където той не е така ефективен. Сезонът е дълъг и всичко става, а защитният вал винаги е от ключово естество?

На Бране титулярната позиция му е централен и той предпочита да играе там, но да, според мен имаме нужда от още един. Обаче не мисля че ще вземем, защото следващия сезон се връща Уолас, той и Азпи ще са на бека, а Бранко в центъра.
Защо Мата да размътва водите на Моу? Та той не е започнал в един мач, за който очевадно не е физически готов и изведнъж стана страшен проблем. Има предостатъчно срещи през сезона, Мата ще получи своето игрово време. Ключов е за Челси, той го знае, Моу също. Не очаквам драми тука.
Настроението в съблекалнята ще е добро, докато нещата се получават. Докато се печелят мачове, дори и да има някой недоволен от по-малкото минути, които получава, няма да има как да се оплаче публично. Естествено, няма да спечелим 38 мача в Прем, но настроението може да спадне само ако запишем наистина сериозна поредица от слаби резултати. Не че е невъзможно, но Моу знае как да вдигне отбора след негативен резултат и да го накара да се представи на 200% в следващия мач-нещо, което куцаше на мениджърите ни в последните два сезона.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 20 авг 2013 13:22

fr3ak_boy написа:Смяташ ли, че настроението в съблекалнята ще е винаги добро?
Може ли Мата да размъти водите на Моу?
Не смяташ ли, че имате нужда от още един класен централен защитник, защото в момента имате само 3 такива - Кейхил, Тери и Луиз? Ако единият се контузи, а другият е наказан, ще трябва да вкарвате Иванович в центъра, където той не е така ефективен. Сезонът е дълъг и всичко става, а защитният вал винаги е от ключово естество?

Специално в Челси ... не ми изглежда вероятно. Ако Моуриньо има проблем с някой ще го удари с парен чук ще го захвърли чак в Б отбора :lol:
Все пак двама нови играчи няма да са им в повече : 0 Един Руни и Де Роси/Фейлани примерно :lol:
--

Между другото ... вчера ми направи впечатление, че Сити в защита играеха по същия идиотски начин като Пул през миналата година. Имам предвид изнасянето на топката. Не случайно Нюкасъл им взеха топката 2-3 пъти пред наказателното с елементарна преса. Това изнасяне с пасчета пред пеналта ако си мисли Пелегрини, че ще мине в Англия :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 20 авг 2013 13:49

Колко англичани играха в първия кръг от Премиър лийг?

Надпреварата в Премиър лийг стартира, а според всички анализатори престоящият сезон ще бъде много по-оспорван от предходните. Тепърва ще стане ясно дали засилването на конкуренция ще бъде правопропорционално на качеството на продукцията. Очевидна е обаче тенденцията да бъдат привличани все повече играчи от други първенства. Поради тази причина вестник "Гардиън" направи любопитно проучване, според което едва 74 футболисти или 33,6%, стартирали като титуляри в първия кръг в Премиър лийг, са англичани. Едва 12 от осъществените до момента 61 трансфера през това лято са на английски футболисти. По отношение на местните играчи, изявяващи се в съответното първенство, Премиър лийг изостава от всички други водещи шампионати - Примера дивисион, Бундеслигата, Серия А, и френската Лига 1. На фона на тази статистика изглежда логично представянето на младежките формации на Англия, които се провалиха както на Европейското първенство в Израел, така и на Световното в Турция през това лято. Селекцията на Рой Ходжсън пък води тежка битка в квалификационна група H за Световното първенство през 2014, а от много време феновете на "трите лъва" очакват запомнящо се представяне от Англия на голям футболен форум. Именно поради тези причини се засилват упреците към функционерите от ФА заради това, че няма дългосрочна стратегия за развитие на английски футбол и национални отбор.

=======================

Интересно ми е ако включат в статистиката и шотландците,ирландците и уелсците дали съотношението местни чужденци ще е по-различно? :roll:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 20 авг 2013 14:27

Без да омаловажавам Сити и Юнайтед, но те доста се напъваха в техните мачове, за да постигнат убедителни победи.

За Сити...не съм гледал мача,така че ми е трудно да коментирам,но от това което прочетох из форумите(вкл.и английските) и наблюдавайки т.нар Highlights,по-скоро бих казал че Сити са се забавлявали,докато "Французите" буквално са гледали отстрани,дори емоциите при головете издаваха една такава лежерност,почти като на тренировка,но това е по-скоро субективно впечатление,така че.. :)
За Юнайтед...Да гостуваш на един от най-коварните отбори в Лигата,още повече и в първия кръг,и още повече когато ти трябва задължителни +3 точки,наистина няма как да не се напънеш(т.е да бъдеш концентриран и мотивиран докрай),а и да не забравяме че задачата на Юнайтед сравнение с тази на Сити и Челси бе в пъти по-трудна,и особено след тази страхотна победа(най-тежката загуба на Суонси във ВЛ),означава че Юнайтед е една стъпка напред пред конкурентите(като самочувствие,нагласа и игрови ритъм).

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 20 авг 2013 14:53

http://www.transfermarkt.de/en/geruecht ... 32618.html

:lol: :lol: :lol: Арсенееее, не си добре :lol:

Изображение

Потребителски аватар
Bathory
Контакти:

Мнениеот Bathory » 20 авг 2013 14:54

Сити и Юнайтед се напрягали за убедителни победи... :lol:

Аве ей,а миналите сезони Сити и най-вече Манчо като си взимаха мачовете с пестелива игра и победи 1:0 и доиграване мача на ходом,беше слаба игра,и мък.А когато Челси бие така е без напрежение,тактика,стил Моу,етц. :lol:

Зомбита :(
[wrapimg=]http://metrouk2.files.wordpress.com/2012/05/article-1336909871271-130fb149000005dc-480197_466x310.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 20 авг 2013 14:56

Какво очаквате(и по-специано ти) от Юнайтед-Челси? "Сините" през изминалия сезон играха доста успешно срещу МЮ,а и да не забравяме,че треньор е Моу,който не веднъж е побеждавал този съперник.За мен опазим ли Перси,шансът за добър изход се увеличава с 40-50%.

Написах го и по-рано:
Дейвид Мойс никога не е печелил срещу Жозе Моуриньо,но сега като наложим факторите,че това ще бъде първото му домакинство за Юнайтед,а и още повече след страхотната победа над Суонси,мисля че е настъпил подходящия момент за това!
А и Дейвид Мойс има т.нар "предимство",което се изразява във факта,че:Познава методите на Моу от първият му период в Челси,а и освен това Юнайтед се е изправял срещу бившите му отбори-Интер и Реал Мадрид(2009-2013) т.е може да се потърсят общи детайли върху мащабността и нагласата на Моуриньо(от тези общо 4 двубоя),докато Моуриньо няма абсолютно никаква база за анализ и подходи,отнасящи се до Дейвид Мойс
Тази своебразна индукция,е от изключително предимство за Манчестър Юнайтед!

Да си призная,очаквах доста по-гръмко завръщане на Моу! Ако бях фен на Челси,със сигурност щях да бъда леко разочарован,но и донякъде притеснен от следните неща:1.Лежерното отношение на отбора през второто полувреме(още повече,че на фона на играта на Хъл,за мен не нормално да не можеш да отбележиш поне 1 гол) 2.Преотстъпването на инициативата на отбора-гост,което срещу един доста по-сериозен противник....можеше да се окаже доста груба грешка!
Кевин де Брюн ми направи много добро впечатление-толкова искаше да се докаже това момче-борбен,комбинативен(отдавна не съм наблюдавал толкова бърза адаптация),наистина ако продължава в този дух ще стане голям играч,а и притежава добри лидерски качества :)
Двубоят с Вила може би ще "очертае" и разкрие някои други детайли от играта на Челси,а и особено след победата над Арсенал отбора ще пристигне с доста добро самочувствие и с вярата,че Лондон може да се окаже доста добро начало за тях.
Разбира се,Челси е абсолютния фаворит,но ако трябва да се търсят "негативни наченки"(като тактическа мащабност),то това ще бъде факта,че Челси ще трябва да разкрие доста повече положителни елементи от играта си(някои от които Моу със сигурност би искал да запази за Юнайтед),защото срещу Вила освен всичко друго,но +3 са основния приоритет,което ще бъде един наистина обещаващ старт за Жозе Моуриньо и Челси,още повече преди дербито с Манчестър Юнайтед.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 20 авг 2013 14:59

Bale to Madrid for 108 millions d'euros, with Coentrao to Tottenham ! According latest report today

Spurs on way to sign Willian today with Medical expected and Lamela is talking with spurs today

Тотнъм стабилна селекцийка стяга с паричките от Бейл :) Даже предварително похарчени :lol:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 20 авг 2013 15:03

MuFc1878 написа:
Bale to Madrid for 108 millions d'euros, with Coentrao to Tottenham ! According latest report today

Spurs on way to sign Willian today with Medical expected and Lamela is talking with spurs today

Тотнъм стабилна селекцийка стяга с паричките от Бейл :) Даже предварително похарчени :lol:

Аз не знам защо се инатят толкова. С парите от него ще вземат (и вече взимат) поне 3-4 човека, които ще вдигнат много класата на отбора, а и ще придадат много тактическо разнообразие, което в момента липсва.

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 20 авг 2013 16:39

smoothc написа:Да си призная,очаквах доста по-гръмко завръщане на Моу! Ако бях фен на Челси,със сигурност щях да бъда леко разочарован,но и донякъде притеснен от следните неща:1.Лежерното отношение на отбора през второто полувреме(още повече,че на фона на играта на Хъл,за мен не нормално да не можеш да отбележиш поне 1 гол) 2.Преотстъпването на инициативата на отбора-гост,което срещу един доста по-сериозен противник....можеше да се окаже доста груба грешка!
Кевин де Брюн ми направи много добро впечатление-толкова искаше да се докаже това момче-борбен,комбинативен(отдавна не съм наблюдавал толкова бърза адаптация),наистина ако продължава в този дух ще стане голям играч,а и притежава добри лидерски качества :)
Двубоят с Вила може би ще "очертае" и разкрие някои други детайли от играта на Челси,а и особено след победата над Арсенал отбора ще пристигне с доста добро самочувствие и с вярата,че Лондон може да се окаже доста добро начало за тях.
Разбира се,Челси е абсолютния фаворит,но ако трябва да се търсят "негативни наченки"(като тактическа мащабност),то това ще бъде факта,че Челси ще трябва да разкрие доста повече положителни елементи от играта си(някои от които Моу със сигурност би искал да запази за Юнайтед),защото срещу Вила освен всичко друго,но +3 са основния приоритет,което ще бъде един наистина обещаващ старт за Жозе Моуриньо и Челси,още повече преди дербито с Манчестър Юнайтед.

Аз не съм изненадан от подхода на Жозе. При положение, че ще играе през 3 дни с Ютд, Вила и Байерн : 0 Още повече, че той и в миналия период така дозираше натоварването на играчите си... постигаха 2 гола и затваряха нещата за да пестят сили. Това при сгъстения цикъл и към края на годината ще му носи плодове...
Много подценяваш ми се струва и Хъл... те са новак, но са водени от Стив Брус. Всички знаем колко трудно срещу него се вкарват голове и изобщо се създават положения : 0 Челси докато играеше ги разпиля тотално...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Архив”