Редно ли е да се плаща за подкрепа?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

dido77
Контакти:

Re: Редно ли е да се плаща за подкрепа?

Мнениеот dido77 » 19 авг 2013 23:16

hristov25 написа:Твърдо против. Да подкрепяш даден отбор е въпрос на избор и то на личен избор, така че ако някой, който има финанси си мисли, че с тях да купи всичко. Има два варианта: Да е безкруполен бизнеснем, който не се спира пред нищо, за да постигне целите сѝ или да е адски тъп, но и двете хактеристики водя до един и същи тип. Български "бизнесмен" спечелил парите сѝ обслужвайки някого! Аз лично ще подкрепя Лудогорец, но пред телевизора само и единствено заради това, че е български отбор. Важно е и друго макар и на някой да им е неприятно няма как за 2 години и нещо в елита да искаш да станаш като Левски или ЦСКА или Ботев ПД или Локо ПД, като фенска маса. За да го постигнеш се иска години на съществуване и на успехи. Има нещо друго, че собственика на Лудогорец мисли като селска мутра. Преди време беше дал интервю в което казваше, че ще направи ЦСКА сателит на Лудогорец. Сори, но колко силно трябва да ти е егото да сравниш клуб с дълга история с прохождащ проект пък бил той и твое собствено творение. :roll:

И не на последно място какво би била разликата между прост*****та, коя прави определени неща за пари и фена, който те подкрепя за пари, защото колкото и цинично да звучи подобни действия на хората от Лудогорец точно това правят изравнявайки двете дейности (прост*****та = фен) , и си мисля, че с подобни действия ръководителите и собсвениците на Лудогорец си навличат омраза и неприрязан към отбора, който представляват. :!: :evil:

Точно такива мнения, като твоето, са причина непрекъснато да се създава ненужна неприязън. Когато се мъчиш да цитираш някой, трябва да го правиш обективно и да не вадиш нещата от техния контекст. Говориш за гостуването на Домусчиев в студиото на Гонг, от преди две години (при влизането на зелените в А група). Тогава на въпрос на Томислав и Николай, дали има опасност Лудогорец да стане сателит на ЦСКА, Домусчиев през смях отговори, че по-скоро може да стане обратното. Томислав даже му разигра сценарий, когато ЦСКА се бори за титлата и последния кръг гостува в Разград( жребия по него време не беше изтеглен), без да подозира какъв пророк ще се окаже. Разбира се той имаше предвид, че за титлата ще се борят сини и червени и идеята беше дали новаците ще "пуснат" на гранда. Спрете с фриволните интерпретации, не помагат на никой!

Потребителски аватар
ludogorec
Контакти:

Мнениеот ludogorec » 19 авг 2013 23:25

D.Georgiev написа:Искам да питам модераторите, тоя Тео на заплата ли е във форума? Да поддържа активността? Наказания за провокации нямаше ли?

наказания има само за нас :!: , но тези мижитурки се толерират :!: - НИЩО НОВО
лудогорец

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 19 авг 2013 23:33

dido77 написа:
hristov25 написа:Твърдо против. Да подкрепяш даден отбор е въпрос на избор и то на личен избор, така че ако някой, който има финанси си мисли, че с тях да купи всичко. Има два варианта: Да е безкруполен бизнеснем, който не се спира пред нищо, за да постигне целите сѝ или да е адски тъп, но и двете хактеристики водя до един и същи тип. Български "бизнесмен" спечелил парите сѝ обслужвайки някого! Аз лично ще подкрепя Лудогорец, но пред телевизора само и единствено заради това, че е български отбор. Важно е и друго макар и на някой да им е неприятно няма как за 2 години и нещо в елита да искаш да станаш като Левски или ЦСКА или Ботев ПД или Локо ПД, като фенска маса. За да го постигнеш се иска години на съществуване и на успехи. Има нещо друго, че собственика на Лудогорец мисли като селска мутра. Преди време беше дал интервю в което казваше, че ще направи ЦСКА сателит на Лудогорец. Сори, но колко силно трябва да ти е егото да сравниш клуб с дълга история с прохождащ проект пък бил той и твое собствено творение. :roll:

И не на последно място какво би била разликата между прост*****та, коя прави определени неща за пари и фена, който те подкрепя за пари, защото колкото и цинично да звучи подобни действия на хората от Лудогорец точно това правят изравнявайки двете дейности (прост*****та = фен) , и си мисля, че с подобни действия ръководителите и собсвениците на Лудогорец си навличат омраза и неприрязан към отбора, който представляват. :!: :evil:

Точно такива мнения, като твоето, са причина непрекъснато да се създава ненужна неприязън. Когато се мъчиш да цитираш някой, трябва да го правиш обективно и да не вадиш нещата от техния контекст. Говориш за гостуването на Домусчиев в студиото на Гонг, от преди две години (при влизането на зелените в А група). Тогава на въпрос на Томислав и Николай, дали има опасност Лудогорец да стане сателит на ЦСКА, Домусчиев през смях отговори, че по-скоро може да стане обратното. Томислав даже му разигра сценарий, когато ЦСКА се бори за титлата и последния кръг гостува в Разград( жребия по него време не беше изтеглен), без да подозира какъв пророк ще се окаже. Разбира се той имаше предвид, че за титлата ще се борят сини и червени и идеята беше дали новаците ще "пуснат" на гранда. Спрете с фриволните интерпретации, не помагат на никой!

Не съм се мъчил да цитирам никого имаше го написано с големи букви като заглавие във вестник, иначе самото интервю не съм го слушал. И като го прочетох се ядосах, но мнението ми не е само въпросните думи, обхваща още доста други неща.
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 20 авг 2013 01:34

крАСАВци написа:И преди са им плащали на фенчетата от Разград, така че нищо ново.
Изображение

И преди са се писали неверни неща, така че - нищо ново ;)
А известно ли ти е, че този ви плакат го разбрахме само ние от форума, на които ни обяснихте какво имате предвид. Дори и в някое магазинче някой да е решил да подарява билет при определена сметка (досега не съм чул някой в Разград да знае за нещо подобно), това би било негово решение. Гарантирам ти на 100%, че не е имало нищо подобно масово. Много хора ходихме на финалите за купите дори със собствен транспорт, не с безплатните автобуси. Билетите си купувахме на място на стадиона, дори и двата пъти от касата на вашия сектор ;)
По време на мача ми бяхте много смешни как сте се пънали да пишете един напълно безсмислен плакат. Че и купа си бяхте направили. И се зарадвах двойно когато я спечелихме. Едно, че бяхте надменни, второ, че живеете в някакви ваши илюзии, че дори и се опитвате да ни ги натрапвате.
Има една разлика. Аз познавам Пловдив отлично, а ти едва ли дори си идвал в Разград. Имам и приятели и клиенти в Пловдив. Дори при една разходка ми се случва да срещна случайно познат пловдивчанин. Недейте си съчинява басни! Една жена (на една опашка за хляб) ви била казала, че еди какво си. На мен пък ми казаха, че вашите футболисти изяли едно дете от школата. Утре започвам да пиша протестния транспарант ;)

А тази тема - поредният АБСОЛЮТЕН БОКЛУК!
Модератори, засрамете се! Когато се падна Базел на жребия, изтрихте дузина теми и държахте да се пише в темата за евентуалните съперници на Лудогорец в прейофа. Сега не може да се пусне нова тема за мача с Базел като хората - с плакат, информация и т.н. Щели били да повдигнат старата тема. О, каква чест!
В същото време - подобни пасквили се толерират. Авторчето, разбирате ли, дори щяло да дойде да ни подкрепи, ако не разбрало от някакъв негов приятел, че билети се подарявали. Пък моя е с пари. Ама съм глупак! Но сега първо започвам да страдам, че сме загубили подкрепата на някакво (май беше) левскарче. Но пък ни е написало велика тема.
Голям страх ви гони, че ще има хора на стадиона, голямо нещо. И като не можете да си обясните как 30 хиляден град има 6000 фена на стадиона и 12 000 пред телевизорите, не се напъвайте, че нещо може да ви стане. И аз не можах да си обясня за едни сърби с едно бусче, които дойдоха от Белград само за да издраскат едно училище на 5 км. от Разград, не да гледат мача, но - факт! Има и такива хора.
Изображение

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 авг 2013 06:05

Хаха, аз донякъде съм съгласен.. не съвсем но донякъде. Мисълта ми е следната: Има много хора, които биха искали да идат на мача. Не от любов към Лудогорец, доста от тях не и от някакъв вид патриотизъм, а просто за да изгледат от стадиона един мач с друг заряд, мач от предверието на Шампионска лига. И много от тези хора искат, но не могат: нямат възможност, пари и т.н. Ето че с подобна схема някои от тях ще имат този шанс. Много ясно, че голяма част от платените зрители ще са хора, които не ги интересува чак толкова мача, но по своя причина са се съгласили (примерно да се намажат на шефа на фирмата), но ще има и хора, за които посещението на този мач е НЕЩО.

Нека да погледнем аналога - свободния вход. Всеки отбор по 1 или друго време поне за мач или 2 е пускал свободен вход или билет на символична цена. Което е същото като това, което прави Домусчиев: създават се условия за по-голяма посещаемост от очакваната. Начина е друг, резултата същия. Не мога да разбера какво се нахвърлихте на Лудогорец по този повод...

Мернах тук и лаф, че 80% от зрителите ще са платени. Може, ама ако на Васил Левски има 1000 души. Домусчиев иска хора на стадиона, но няма да плати за 5000 или 10 000 души...

И накрая пак по темата.. ако някой е луд да плати на 1000 2000 3000 души да гледат мача и те ИСКАТ да го гледат - що пък не. Същото е като това да им пуснеш свободен ход или 3 лева билета. Правено от ЦСКА, Левски, Черноморец и т.н; за което нещо не ревете.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 20 авг 2013 08:30

0007 написа:Първо,преди всички да ме нападнете,нека кажа,че допреди ден имах желание да прекарам сряда вечер на "Васил Левски",гледайки качествен футбол и надявайки се да стана свидетел на второто влизане на БГ отбор в ШЛ(въпреки че 3 месеца по-рано бях афектиран заради малоумщината на собствения си отбор и си го изкарвах на всичко живо,най-вече на разградчани).Сега ще кажете "Какъв левскар си ти,бе?" - не страдам от скрупули и нямам комплексът Левски да остане единственият БГ участник в ШЛ.Та да се върнем на проблема.Днес двама мои приятели,работещи в две различни фирми,нямащи нищо общо една с друга ми се обадиха с предложение да посетя въпросния мач.Тамън си казах "Супер,имам и компания вече",когато и двамата ми казаха,че посещението няма да ми излезе нищо,а всичко се поема от фирмите им.И какво се оказало - някой е платил на фирмите им да съберат определена бройка хора,които да подкрепят Лудогорец.Това ли е начинът,драги съфорумци?Г-н Домусчиев толкова ли не може да се примири с факта,че е избрал отбор с малка фенска маса,голяма част от която няма възможност да пътува чак до София,а се опитва да си "набави" подкрепа чрез средствата си? Ще дойде момент,в който Лудогорец ще тръгне надолу и тогава феновете ще намалеят,интересът също,какво ще направи тогава?

ПП Все пак успех на зелените,дано след седмица и половина да ги видим в жребия за групите ;)

Това не е нищо ново например в Левски дават пари ако отидеш на мач и заведеш някой и по този начин имат гарантирана агитка между 500-1000 човека абсолютно професионална агитка , в ЦСКА дори са го официализирали под формата на пари за стюарди , и това е с години дори в ЦСКА го направиха медиино достояние.Ти си седнал да се косиш за някакви ентусиазирани фирмаджии и един конкретен мач.

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 20 авг 2013 08:40

Много прост народ е нашият (от онези, които съм посетил е най-простият)!!!
Чета тука за някакви "грандове", големи градове със специално население и кви ли не още глупости.
Нека Ви разясня:
Живеете в малка, бедна и прашна държава - държава, която един уважаващ себе си човек би предпочел да заобиколи.
Управляват Ви нагли, крадливи и посредствени ръководители, които сами сте си избрали.
Имате ужасяваща образователна система, бездарни инженери, мързеливи и безотговорни работници...
Някъде тук и същите сме аз и ние.
Посетете интересният двубой!
В близките 50/150 години, друг такъв няма се повтори!!!
След двубоя всички заинтересовани Европейски институции, ще оценят грешката, че са ни допуснали до тази фаза.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 20 авг 2013 09:46

volf написа:Много прост народ е нашият (от онези, които съм посетил е най-простият)!!!
Чета тука за някакви "грандове", големи градове със специално население и кви ли не още глупости.
Нека Ви разясня:
Живеете в малка, бедна и прашна държава - държава, която един уважаващ себе си човек би предпочел да заобиколи.
Управляват Ви нагли, крадливи и посредствени ръководители, които сами сте си избрали.
Имате ужасяваща образователна система, бездарни инженери, мързеливи и безотговорни работници...
След двубоя всички заинтересовани Европейски институции, ще оценят грешката, че са ни допуснали до тази фаза.

Нещо си объркал рейса. Имам "привилегията" да работя с хора от чужди компании ( от най-големите ), които според тебе са много "даровити" и мога да ти кажа, че съм изненадан от ниското им ниво на грамотност. Така че като говориш за бездарници, първо себе си погледни в огледалото и ако не виждаш аватара си - значи си добре. Иначе по темата, ясно е, че се плаща на стюарди в ЦСКА и Левски, но не е нормално да се плаща за масовка, тъй като 100-200 стюарда са капка в морето. Нормално е Домуса да пусне свободен вход, за да се понапълни стадиона и да не се чувстват като гости играчите му. Техните "привърженици" ще получат безплатен транспорт, тъй като без подкрепа играчите ще са в безтегловност, но все пак това е от рисковете да отидеш да играеш в нефутболен град с шепа привърженици за торба пари.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
pucky
Контакти:

Мнениеот pucky » 20 авг 2013 10:00

в сряда аз ще съм за лудогорец, то е ясно ... прекалено малка държава сме, прекалено ни е малък и незначителен футбола, та да се делим. някои викат "челси, арсенал, ман сити не се подкрепяли" ... ми как да се подкрепят, като европейските турнири за тях са просто още едно първенство, в което отборите им участват. там те влизат "по подразбиране". изобщо не се напъват. при това редовно по 5-6 отбора от страна ... ние тук един ако вкараме в някви групи и се говори за това постижение с години(левски в групите на шл). така че място за сравнение няма. когато почнем да вкарваме редовно в европейските турнири по 3-4 отбора, тогава бих разбрал да се кодошим едни с други - че тея се прецакали, че онея били леваци и не можели да отстранят някви си анонинимци, но докато дереджето ни е като в момента ... ще съм за всеки един бг отбор играещ в европа. пък бил той без публика, без история, със селски манталитет(ръководството ви може да има претенции за професионализъм, но медийните им изяви нещо им куцат).
друг е въпроса, че няма как да ги подкрепя, както подкрепям любимия си бпфк. ако имам възможност, свободно време, добра компания, цените на билетите не са ми проблем ... бих отишъл на мача. щях да се ядосвам на пропуските на лудогорец и да се зарадвам на евентуален техен гол, но само толкова. няма как да пея и скандирам за лудогорец защото е бг участник. ще отида на един футболен мач, в който явно ще имам предпочитания единия отбор да бие, но ще съм на стадиона заради самия футбол ... докато с бпфк футбола е само част от заряда, заради който отивам на трибуната.

... а относно това дали някой плаща или не плаща, това си е негов проблем. в българия има много "новоизлюпени бизнесмени", които си чешат егото с разни странни действия. цялото това тръбене по медиите е излишно. кажи само, че се пускат билетите на еди каква си цена(дори не обявявай, че са символични, защото това дразни; човек сам може да си направи сметката дали са или не са; безплатен вход в европа няма - за тези по-горе, дето бяха писали, че трябвало да пусне безплатен) и каниш всички почитатели на футбола в сряда, в еди колко си часа, на еди кой си стадион. просто, кратко и ясно. без излишна помпозност, без излишни възгласи. когато сам разбираш, че нямаш собствен стадион, който да отговаря на изискванията за даден етап от турнирите в европа, примиряваш се с положението и си правиш изводите. абсолютно съм сигурен, че домусчиев е разбрал, че само националния стадион отговаря на изискванията едва след като лудогорец отстраниха партизан. няма как просто да си обясня неговата реакция с друго ...
Последна промяна от pucky на 20 авг 2013 10:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 20 авг 2013 10:04

boabbb написа:
volf написа:Много прост народ е нашият (от онези, които съм посетил е най-простият)!!!
Нека Ви разясня:

Нещо си объркал рейса. Имам "привилегията" да работя с хора от чужди компании ( от най-големите ), които според тебе са много "даровити" и мога да ти кажа, че съм изненадан от ниското им ниво на грамотност. Така че като говориш за бездарници, първо себе си погледни в огледалото и ако не виждаш аватара си - значи си добре. Иначе по темата, ясно е, че се плаща на стюарди в ЦСКА и Левски, но не е нормално да се плаща за масовка, тъй като 100-200 стюарда са капка в морето. Нормално е Домуса да пусне свободен вход, за да се понапълни стадиона и да не се чувстват като гости играчите му. Техните "привърженици" ще получат безплатен транспорт, тъй като без подкрепа играчите ще са в безтегловност, но все пак това е от рисковете да отидеш да играеш в нефутболен град с шепа привърженици за торба пари.

Грамотността е едно, състоянието на държавата ни, ниската ни класа и явната дупка в която живеем - съвсем друго. Волф е напълно прав! Всеки, който се е завръщал на Летище София би трябва да го е проумял! Аз като се върна се радвам само на близките и природата.
Днес това си мислих - трудно мога да оценя нивото на словашкото и сръбското първенства, но познавам отлично професионализма в двете държави и той е на по-високо ниво, отколкото у нас. Вярно, ние можем да учудим света с индивидуалности и с неочаквани постижения, но екипната ни работа, организираност и професионализъм са от каменната ера. А във футбола тези неща са на челно място. Затова постижението на Лудогорец е достойно!
Редно е подобни теми да се изтриват без конктретна информация - къде и при какви условия има безплатни билети. Първо, че такова нещо въобще може да няма! Второ, че ако има - обяснението може да е съвсем друго. Има доста разградчани с нелош бизнес в София. Има много хора, които безкористно искат да помогнат. Аз съм правил същото, но по друг начин преди време, когато помогнах на двама фенове в немилост да се приберат от отдалечен град. Никой не ме е карал да го правя и да си троша нервите, да си губя времето и т.н. После пък ми се случи един съвсем непознат човек да ми помогне на пътя така, все едно съм му брат...
Изображение

Върни се в “Лудогорец”