Титан обмисля смяна на името на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
cska_evropeiski
Контакти:

Титан обмисля смяна на името на ЦСКА

Мнениеот cska_evropeiski » 16 окт 2009 14:09

„Титан“ обмисля смяна на името на ЦСКА
Червените босове искат да скъсат с комунистическото минало на клуба, добавят АС-23 към абревиатурата

Собствениците на ЦСКА „Титан – АС“ обмислят смяна на името на ЦСКА. Червените босове искат да скъсат с комунистическото минало на клуба, като се върнат към смятания от повечето футболисти от онова време и някои историци родоначалник на армейците отбор „АС – 23“. Абревиатурата на сформирания тим от съставите на Атлетик и Слава през 1923 година е един от вариантите, който да се добави към настоящето наименование на червените. От ръководството ще проведат допитване сред привържениците как точно да се промени името. В исторически план това не е прецедент, тъй като през годините червените многократно са добавяли и премахвали букви и наименования. Хипотезата обаче, че ЦСКА е наследник на „АС-23“ има и противници, които смятат, че двата клуба нямат нищо общо.

За „АС-23“:

Клубът е сформиран през 1923 година след сливането на Атлетик (1923) и ОСК Слава (1921). Той е бил спортен клуб на българските офицери и съществувал до 9. ноември 1944 година, когато клуб „Чавдар“ го претопява и заедно с ЦДВ, образуват през 1948 година ЦДВ. Ръководители през цялото време на съществуване на "АС-23" са били военни личности, хора приближени на цар Борис ІІІ. Голяма част от тях за арестувани след преврата на 9. септември 1944, като сред по-известните имена са ген. - майор Димитър Айранов, който е осъден от Народния съд на 15 години затвор, и генерал лейтенат Константин Лукаш, разстрелян година по-късно.

През 1925 година столичната община отпуска средства за построяването на стадион „Атлетик Парк“в Борисовата градина, на чието място днес се намира „Българска армия“. През ключовата '44 год. Игрището е наследено от „Чавдар“, а в последствие и от ЦСКА.

Дискусията относно това дали ЦСКА са пряк наследник на офицерския спортен клуб продължава и до днес. В интервюта за вестник „Червените“ редица футболисти на „АС-23“ категорично заявяват, че армейците са законни наследници на клуба от 1923 година. В същото време исторически таблици и изследвания показват точно обратното

Ако това е вярно, предлагам новото име да е посветено на хан Аспарух и отбора да се казва "Централен спортен клуб Аспарух", така абрeвиатурата ЦСКА ще се запази.
Последна промяна от cska_evropeiski на 16 окт 2009 20:46, променено общо 2 пъти.
2009-10-23
Монтана прати Левски на 10-то място в "А" група
Своге-Левски, сблъсъка на опашкарите е в неделя

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Титан обмисля смяна на името на ЦСКА

Мнениеот metodito » 16 окт 2009 14:14

Ако бях червен фен щеше да ми е гадно от такава новина :| .
Колко АС-23 е ЦСКА става ясно от втората част на статията. Тоя журнал 'дето я е писал се е объркал сериозно. Значи, влизам ти в къщата, тегля ти куршума и на всички разправям, че то това си е моята къща. Баси! :?
Последна промяна от metodito на 16 окт 2009 14:21, променено общо 1 път.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 16 окт 2009 14:17

:shock: :shock: :shock:

ти сериозно ли?

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 16 окт 2009 14:22

Автора трябваше да добави под статията
източник: ***
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 16 окт 2009 14:32

Това от някой жълт встник ли е или сайт? Ако имаха такива намерения дали нямаше да питат днеска Любо?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
megagrym
Контакти:

Мнениеот megagrym » 16 окт 2009 14:34

Пълна лудост за мен ЦСКА си е ЦСКА . АС 23 си е АС 23 не знам и не искам да знам с каква цел го правят но за мен ЦСКА си е ЦСКА от 1948 това приемам като цесекар.

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 16 окт 2009 14:43

За мен би било тъпо да слагате АС-23 - все едно да взимате името на всеки отбор, от който сте купували футболисти. А ако всички отбори тръгнем така ще се окаже че в България има футбол от 681 и България е била създадена след обединение между отбора на славяните Славия и отбора на прабългарите ЦСКА(Централен Спортен Клуб Аспарух).
Официално ние сме 1914, вие 1948, Ботев 1912, Славия 1913, Нафтекс 1986 - вече е твърде късно да променяте каквото и да е... това е в стила на Ефрем и Г.А., не на хора които претендират за някакъв интелект - датата на създаването е една, ако беше друга на емблемата ви нямаше да пише 1948.

icanmecan

Мнениеот icanmecan » 16 окт 2009 14:44

Естестено най активни по темата са феновете на най ''чистия'' , ''праведен'' клуб създаден едвали не със сътворението на земята естествено господин tprodanov е най активен, като потиснат от комунистическия режим всеки който не може да се реализира се оправдава с комунизма, айде кажете ми след комунизма един стадион построен ли е щото тия съборетини на който играем са били построени тогава ,а комунизъм ,капитализъм, фашизъм,феодализъм това са глупости всичко си зависи от хората а не от строя.

icanmecan

Мнениеот icanmecan » 16 окт 2009 14:53

Corwin написа:
icanmecan написа:Естестено най активни по темата са феновете на най ''чистия'' , ''праведен'' клуб създаден едвали не със сътворението на земята естествено господин tprodanov е най активен, като потиснат от комунистическия режим всеки който не може да се реализира се оправдава с комунизма, айде кажете ми след комунизма един стадион построен ли е щото тия съборетини на който играем са били построени тогава ,а комунизъм ,капитализъм, фашизъм,феодализъм това са глупости всичко си зависи от хората а не от строя.

Комунизмът има и добри страни, никой не спори. Е, това променя ли факта че няма как комунистически отбор да е наследник на царски(или според някой дори фашистки) такъв?[/quo
Ма кой определя един отбор като фашистки или комунистически в европа отборите са капиталистически така ли.Строевете се сменят след години може пак да има фашизъм или комунизъм, но това че по време на даден строй е създаден един отбор не значи че той еди какъв си значи левски е фашистки отбор даже има снимка с поздрава айде стига детски простотии.

icanmecan

Мнениеот icanmecan » 16 окт 2009 14:57

Всеки е фен на даден отбор не по политически или религиозни причини ето вие викате турци сте а знаеш ли колко турци познавам фенове на левски има и на цска и циганите са от едните и другите това тука е само чешане на езици.

Върни се в “ЦСКА”