Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков направи признание, че не е гледал мача в Тбилиси, защото му било ясно какво ще стане. Освен че сигурно е първият човек с такъв пост във футбола, който не гледа важен двубой на своите подопечни, кметът на Сливен даде база за куп размишления.
„Изобщо не гледах мача с Грузия, беше ми ясно какво ще стане в Тбилиси. Жалко е за българския футбол. Не искам да наливам масло в огъня. Въпросът сега е да се вземат правилните решения, за да дадем и правилна посока за развитие на нашия футбол. Имам предвид и предстоящият конгрес на БФС", заяви Лечков.
Според него Пламен Марков не е човекът, който трябва да се обвинява.
„Аз го казах вече няколко пъти. На националите все някой им е виновен - преди бяха Херо, Стоичков, сега Пламен Марков. Явно причината не е в тях. Но наистина предпочитам да не наливам повече масло в огъня и да се вдига напрежението", каза заместникът на Борислав Михайлов.
Прав е,затова че само хленчат,правят сметки а нищо не вършат ! Тук според мен идва треньора,който трябва да си тежи на мястото и да каже : "Или мълчиш и правиш това което ти казвам т.е. да ИГРАЕШ,или хващай пътя !" Без значение от имена !
Селекционерът на България Пламен Марков е големият виновник за провала на "трикольорите". Това смятат от БФС и всички са обединени в желанието си да разкарат специалиста. И четирите родни спортни ежедневника излизат със заглавия за очаквана оставка на треньора, като подчертават невъзможността на Марков да изгради благоприятен климат в националния отбор, който да е основа на бъдеще успехи.
Самият селекционер загатна, че напролет може и да не води "лъвовете", като си остави вратичка и за напускане по собствено желание. Основен фаворит за поста селекционер на България е на първо място високоплатен чужденец, а след това идват родните специалисти Станимир Стоилов, Едуард Ераносян и Димитър Димитров - Херо.
Ше се сетят - ама късно ! Да не забравят,че именно те го назначиха и те също имат вина за положението на БГ национален отбор ! Марков не става за теньор ! Толкова е страхлив,милия че чак жал да ти стане ! Добре поне са се усетили да сложат на първо място в хората който издирват за треньор,чужд специалист ! Дай боже да намерят някой който се навие да е при нас ! Отностно БГ вариантите - Мъри е най-добрия БГ треньор в момента,но за националния не става,защото не може да накара ония манекени (с някой изключения) да играят ! Ераносян и Херо ептен не стават ! Както виждам аз нещата,си трябва да дойдат западни специалисти и да обучат нашите треньори,защото да си треньор не значи само да казваш "ти прави това-ти онова!" Това е ясно,макар че нашите и в тактически аспект са много назад ! Трябват си западни специалисти,защото трябва да научат нашите тренери как се вътворява ред и дисциплина в един отбор и да имат респекта на играчите ! Който не му се играе,без значение Бербатов или някой друг - ВЪН ! Също така,няма да е зле някой да почне да налива пари във футбола ни !