Лимонадения Джо написа:Много спорни са високите резултати на социалистическата образователна система. Ромите и тогава не ходеха на училище. Пращаха ни по бригади без да плащат. Училищата бяха с мизерна материална база. Не виждам кой знае какви таланти да е изучила нашата образователна система. Аз съм учил в 18 ЕСПУ, в което казваха, че е учил и др. Живков, разбира се без да е ходил в час. През 1987г започнах следването си във ВМЕИ"В.И.Ленин" и за две години до идването на демокрацията, бъдещият инженер съм държал изпити по 4(четри)идеологически предмета-история на БКП, Марксиско-Ленинска философия в два отделни семестъра и военно обучение.
Ясно е че времената преди 89 не могат и не трябва да се връщат в чист вид. Въпросът е да анализираме кои са били хубавите и кои лошите неща оттогава и да пренесем хубавите. Това за идеологическите предмети разбира се не е от тях. Това за материалната база зависи единствено от бюджета, който се отпуска за образование. Но тук основният въпрос (който явно е повод за създаването на "Стената") е трябва ли в училище да има железен ред и дисциплина? Моето мнение е категорично да. Добре е да гонят за 5 неизвинени, да намаляват поведение, обществено-полезен труд, да не се пишат високи оценки на конвейер, просто защото системата от преди 89 със сигурност е създавала по-богата обща култура, по-голям % грамотни, по-голямо уважение към учители и себеподобни и т.н. и т.н.