Бившият наставник на Интер и Реал Мадрид сподели, че успехът е много важен за него и няма да може да остане, ако не осигури някакъв трофей на клуба.
"Естествено, че при мен всичко е, за да се печелят трофеи. Природата ми не се е променила. Аз не съм такъв тип човек, който ще остане в един клуб три-четири години, без да печели. В такива моменти няма какво да чакам клубът да се раздели с мен.
Аз ще съм първият, който ще каже "Дадох всичко от себе си, но не успях, затова нека да се разделим и да опитаме нещо различно".
В момента Челси има нужда от стабилност. Клубът е готов за шампионската титла и аз също съм готов.
Когато дойдох тук за първи път имах желанието да обиколя и да спечеля, и други първенства. Сега вече не се виждам отново в Испания, а в Италия бих водил само Интер.
Имам много силна връзка с Челси. Имам дълъг договор тук и се надявам, че ще го изкараме заедно до края", каза Моуриньо.
Не се вижда в Испания,защото за там трябва и акъл.В Англия си е добре,да разшиват шевовете на топката неговите отбори.Изнасянето на топката да е с безцелно дълго центриране, от централният защитник, в предни позиции.От там,борба за избитата топка с цената на всичко,даже чупене на крака,и след това ако я овладее неговия отбор,се разчита по-скоро на индивидуалните качества на футболистите от колкото на някаква смислена стратегия за преодоляване на защитата на противниковия отбор.Алал да им е на Челси!
След това се вижда в Интер защото там е нормално да вкараш 1-0 и да се браниш след това цял мач.Kак можа въобще да си го помисли че това може да се случи в Мадрид??? Ето за това тръгна като н.асран от Реал Мадрид. Като прибавим рехавите успехи,постоянните скандали,това че във всеки втори мач имаше изгонен футболист на Реал Мадрид за груба игра , и престоя му в Мадрид го определям като катастрофален.Да си гледа любимия Челси и хич да не говори дали щял да се върне в Испания или няма, защото ми се повръща!То пък като ще го поиска някой,ама той ми говори дали щял да се върне!