Веднъж завинаги нека спрем мениджърското влияние в националния отбор, казва вицепрезидентът на БФС
- Г-н Лечков, какво е мнението ви за представянето на националите в кампанията?
- Всичко е от ясно по-ясно. Представихме се трагично, това е моето мнение. Мисля, че като се почне от 1996-1998 г., когато не се използва инерцията от успеха на световното в САЩ, изпуснахме шанса да развием добре не само футбола, но и спорта въобще. Колкото до сегашния нациолен отбор, за всички е ясно, че се налага промяна. За да има резултати, трябва да има и можещи хора. На това поколение, което мнозина определят като "изгубеното поколение", очевидно възможностите му са толкова. На този етап това не е състав, който може да играе силно. Затова трябват промени, трябва и ясна концепция. Да се знае с какво се ангажира държавата, с какво - футболният съюз. Иначе ще си стоим на това дередже.
- Казвате, че трябват промени. Мъри Стоилов обаче твърди, че и в следващите квалификации ще разчита на играчи като Коловати и Томашич например?
- Първо, въобще не е сигурно, че Мъри ще остане на този пост. Не му е и работа да казва държавата какво е свършила и какво - не.Мъри трябва да каже защо отборът не играе добре.Има и друго - хайде веднъж завинаги да се спре обслужването на мениджърски и клубни интереси в националния отбор. Имена не искам да казвам, всеки ще се сети за какво става въпрос. Не разбирам как Венци Стефанов може да плюе за "сливенските перли" в националния отбор! А кой да играе, питам аз? Футболисти, които за толкова години нямаха никакво развитие ли? Не може десет години да те бият непрекъснато... Направете една сметка - от победата над Хърватия през 2002 г. този отбор не е изиграл дори един силен мач, не е победил нито един стойностен противник.
- Изредиха се толкова селекционери, но ефект няма. Какво мислите за тези чести смени?
- Аз много съжалявам и за Пламен Марков, и за Христо Стоичков. Те станаха жертва на неможенето на футболистите.Сегашните играчи са слаби характери, но след 7-8 години ще разберат колко съм бил прав. Знам, че доста от тях ми се сърдят, но това е положението. Сега е ясно - гелове, прически... И ние минахме по този път, но бяхме силни характери. Вие представяте ли си на какво щяха да ни направят, ако навремето играехме като сегашните национали? Всички щяха да ни изядат с парцалите начело с вас, журналистите.
- Окей, така е. Не е ли обаче проблемът и в Борислав Михайлов, все пак той е президент на съюза?
- Боби не е сам, управляваме всички ние от изпълкома. Следователно носим някаква вина. Ако питате мен, вътрешното първенство не е чак толкова зле, напротив. Всички гледате мачове и виждате, че качеството става по-добро. Друг е въпросът, че в юношеските групи се случват потресаващи неща.Девет години вече се занимавам с футболния клуб Сливен, развиваме школата и се нагледах на какви ли не опорочавания на мачове от съдиите. Има и вредни родителски амбиции. Ясно е, че трябва да се работи и в тази насока.
- Казахте, че в националния отбор трябват промени и нови играчи. Мъри обаче каза неведнъж, че първенството ни е безобразно и няма избор?
- Хич не съм съгласен! Има млади играчи и трябва да им се дава път. Аз в никакъв случай не твърдя, че Димитър Бербатов не трябва да играе в националния отбор, не ме разбирайте погрешно. Трябва обаче да има и други футболисти, да се създаде по-голяма конкуренция и да разполагаме с по-широк кръг футболисти. Никъде не пише, че като играеш в чужбина, и автоматично трябва да си и в националния отбор. Няма такова нещо! Ако си титуляр в чужбина, играеш редовно и имаш качества, разбира се, че ще попаднеш и в националния отбор, това е нещо съвсем нормално. Но ако стоиш резерва? Не е ли по-добре на това място да играе млад и силен футболист от българското първенство? Аз така ги виждам нещата и нека някой да ме обори.На всички момчета да се даде равен старт в националния .Който е най-добре подготвен, той да играе.
ако ви се чете до края тук
Йордан Лечков: Мъри Стоилов не трябва да остава
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Йордан Лечков: Мъри Стоилов не трябва да остава
Две неща ме втрещиха в тва интервю. Точно тоя наркоман да говори за мениджърски интереси е равносилно на гавра. Другото е силното ни вътрешно първенство. То е в следствие от наркотика, очевидно...
tprodanov написа:Две неща ме втрещиха в тва интервю. Точно тоя наркоман да говори за мениджърски интереси е равносилно на гавра. Другото е силното ни вътрешно първенство. То е в следствие от наркотика, очевидно...
До някаде си прав ... само ще спомена че в повечето Европейски държави футболните централи не се ръководят от бивши футболисти ..... нищо чудно и че са толкова напред с матеряла де

- unist_gp
- Контакти:
Лечи трябва да го интервюират само сутрин рано, на гладно. Иначе по-късно,с кафето, като тегли една магистарала и се пренася да живее в друг свят, в лунапарка на Сливин 

Лечи е прав за доста неща-малко преовеличава, но като цяло е прав. Трябва ПРОМЯНА!
YA GUNNERS YA
crap написа:Лечи е прав за доста неща-малко преовеличава, но като цяло е прав. Трябва ПРОМЯНА!
В това интервю не е прав за нищо. И ако точно той ще ми прави промяна - не, мерси. Дали тая кочина ще я управлява боби и лечков или лечков и боби ми е все тая.
- Ticha
- Контакти:
За всичко е прав Лечков. Чест му прави че говори нещата, такива каквито са.
- unist_gp
- Контакти:
малко встрани, но пак по темата за Мъри
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=297875
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=297875
МТренера трябва да е чужденец,нашите са сбирщина от гъзари които нямат грам уважение към треньорите исрам от феновете!Държанието им не подхожда на статуса който имат в обществото! Примери-М.Перука,И.Иванов-викат ги ,те не могат,единия да го извади,другия да стане!Футболистите са виновни и това е!Мъри е безволев плужек и тия си го правят квот си искат.