PAJO написа:doktora25 написа:Открих една интересна закономерност. Ако се вземе статистиката от последните 8 години виждаме:
сезон 2005/2006 - 3 отбора ЛЕ
сезон 2006/2007 - 1 отбор ШЛ
сезон 2007/2008 и 2008/2009 - гладни
сезон 2009/2010 - 2 отбора ЛЕ
сезон 2010/2011 - 2 отбора ЛЕ
сезон 2011/2012 и 2012/2013 - гладни.
От тук се виждат 2 неща:
1. Или Лудогорец влиза в ШЛ, или Ботев в ЛЕ.
2. Догодина също ще бъде успешна за нашите клубове в ЕКТ.

Да това е вярно статистиката мисля, че всички я знаем

Аз съм на 90% сигурен, че който и отбор да им се падне с малко повече късмет в мачовете без значение къде е първия или втория мач ще влязат в ШЛ, просто работят правилно единственото дразнещо е ... феновете ... отбор без фенове е еднодневка днес те има утре те няма... иска ми се Ботев да бе на тяхно място щеше да е невероятно шоу на стадиона. Спомнете си когато Левски бе на мястото на Лудогорец, какво беше на стадиона с Киево.. а във Верона ... някой от вас беше ли

там беше невероятно

Лудогорец има фенове. Не са колкото на на някои други отбори и не са точно такива, като на други отбори. Но и феновете на другите български отбори не са като количество равни на феновете на централноевропейските и западноевропейските отбори. Така че, не се сравнявайте с по-малките риби, да не дойде акулата (не черноморската, а истинската) да иска да се сравнявате с нея!
Има едно важно положително нещо в публиката на Лудогорец и то е че тя е представителна извадка от населението - различен социален статус, различна възраст, различи полове. И тук не става дума, че на 200 мъжаги има едно дете, а на 100 едно момиче, а че като цяло публиката е многообразна и ходи да подкрепя и да се забавлява. Това прилича на западния модел, където се ходи но мач като на друг вид обществнено събитие. Подкрепя се позитивно, с ръкопляскания и се набляга на възприемането на срещата, не на експресивността на публиката, която понякога е за сметка на друго (сещам се за случая в който докато агитките на "Левски" и "Ботев" се дракаха се вкара гол и някои дори не обърнаха внимание на това, заети с по-важни дела).
Всъщност, настоящият Лудогорец е колкото проект на Разград, толкова и на цяла България. Ще е хубаво отборът да заслужи подкрепа и от цяла България. Ако чудесата продължат, това може да се случи.