Лудогорец... Ко? Да!

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: Лудогорец... Ко? Да!

Мнениеот danko_sot » 07 авг 2013 16:09

Просто след такъв мач майна като снощния на Лудогец не върви да се пишат такива статии. който разбира от футбол майна ще се съгласи с мен предполагам, дори и феновете на Лудата гора. Та те по едно време второто не знаеха къде се намират и къде неумението на "суперзвездата" на Партизан, оня с звездичките на главата, ги спаси, къде късмета . Предполагам че с Платини все пак ще изглеждат по-добре. А и суперпрехваления Марселиньо какво точно игра снощи??? Да не говорим че и в първия мач от 5-6 чисти положения, вкара само едно, а те го изкараха най-добрия едва ли не ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 07 авг 2013 16:11

minchev_1951 написа:Трети български отбор, който попада /минимум/ в групите на ЛЕ. Дано се представи по-добре от втория ни отбор /2010-2011 г./!

Днес изпи ли си Гинко Билобата , защото склерозата те тресе. :!: Лудогорец е четвъртият български отбор, които ще участва в груповата фаза на евротурнирите.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 07 авг 2013 16:12

Наред с чисто емоционалните и не дотам уместни въпроси, според мен и ма и няколко много актуални, върху които всеки един фен на футбола трябва да се замисли. Верните отговори, посочени към въпросите дават поне за мен основание за размисъл на всички онези, които инвестират във футбола и онези, които несимпатизират на Лудогорец да се замислят.

Игра ли най-добрия футбол в България? - Да!

Показа ли Лудогорец, на така наречените грандове, че само с име и история в Европа не се играе, а трябва и работа? - Да!

Има ли злоба и завист породени от успехите на Лудогорец? - Да!

Това ли е пътят за възвръщане на направените инвестиции във футбола? - Да!

Има ли нужда българския футбол от развитие на модела „Лудогорец“, а и вече „Ботев“ и в другите клубове? - Категорично Да!

В ролята на догонващи ли се превърнаха Левски и ЦСКА на „провинциалните“ проекти – Лудогорец, Ботев, Литекс...? - Да!

От коментарите, които чета днес оставам с впечатление, че голяма част от "феновете" все още си мислят, че двуполюсният модел е единствената подходяща за България възможност. За разлика от преди обаче тези два полюса вече са Лудогорец и Ботев (за тях все още има време за доказване) и завистта от това блика в голяма част от коментарите.
Чисто футболно Лудогорец наистина играе най-постоянно и най-смислено в България през последните 2 сезона, Чисто инвестиционно направиха така, че да се види как с пари, но вложени на точното място и дадени на точните хора (селекция, треньори и база) наистина футболът може да стане успешен бизнес. А историята наистина се създава с времето и сега времето работи за Лудогорец. Голяма част от пишещите днес във форума сигурно не си спомнят как се създаде Литекс и как след двете шампионски титли се говореха и пишеха същите работи като днес. Но ето че вече 15 години и Литекс е фактор и име в България. Разбира се че ще е дотогава, докато има пари, но това в днешните условия касае всеки клуб. Отбори като Етър, Спартак Плевен, Спартак Варна, Пирин, Дунав и още мнооого, за които с носталгия се сещаме като извор на таланти, т.е имат история просто нямат футбол, защото нямат инвеститори. Само с приказки и гола слава и самочувствие без покритие се стига до Иртиш, Тампере, Спартак Търнава и Мура.

Да - доста емоционален текст, но донякъде той е насочен към тези, които могат да мислят... За другите остава заяждането
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
Левски_с_дубъла
Контакти:

Мнениеот Левски_с_дубъла » 07 авг 2013 16:13

Партизан и Звезда в момента са в криза, както и цялото сръбско първенство. Школите са им силни и произвеждат страхотни таланти ,но дотам. Колкото до Лудогорец се вижда ,че се влагат огромни средства и е нормално да има възвращаемост в някаква степен. Не мисля ,че обаче трябва да определяме модела им като правилен ,защото кагато Домус ага спре кранчето всички класни футболисти ще напуснат и отборът ще изпадне. Най-правилния модел са мен е използването на юноши на клуба и млади местни футболисти ,които да не се продават веднага при първата оферта.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 07 авг 2013 16:18

На Лудогорец едно голямо браво, но типично по български веднага скочихме от "разпни го" до "осанна".

Ще продаде ли Партизан до 1-2 години играчи за 10 милиона евро? - Да!

Ще продадат ли за същото това време българските отбори общо играчи на стойност колкото Партизан? - Не!

Ей над това си заслужава да се замислим! 8-)
Последна промяна от pampi на 07 авг 2013 16:21, променено общо 1 път.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 07 авг 2013 16:21

danko_sot написа:Просто след такъв мач майна като снощния на Лудогец не върви да се пишат такива статии. който разбира от футбол майна ще се съгласи с мен предполагам, дори и феновете на Лудата гора. Та те по едно време второто не знаеха къде се намират и къде неумението на "суперзвездата" на Партизан, оня с звездичките на главата, ги спаси, къде късмета . Предполагам че с Платини все пак ще изглеждат по-добре. А и суперпрехваления Марселиньо какво точно игра снощи??? Да не говорим че и в първия мач от 5-6 чисти положения, вкара само едно, а те го изкараха най-добрия едва ли не ;)

Аз мисля, че Лудогорец играха добре. А относно "суперзвездата" Митрович искам да ти кажа, че няма и 19г., а го чака отлично бъдеще.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 07 авг 2013 16:21

danko_sot написа:Чудех се сутринта дали да пиша коментар по темата, реших да не пиша, тъй като мнението ми е малко по-различно, но сега видях коментара на Веско Вълчев и той ме провокира.
Значи, искам да кажа, че се радвам като българин за успеха на Лудогорец, но наистина играта на отбора снощи беше слаба за мен. Освен че играха слабо си личеше че има паника на моменти, най-вече в защита. Момчетата бяха объркани, особено към средата на второто полувреме, може би имаше и страх. Просто за мен Партизан сами се прецакаха в тоя мач. Срещу Шинник също не са отбелязали гол у дома. Сръбският футбол последните 3-4 години е на нашето ниво. Разбира се, не искам да умаловажавам успеха на Лудогорец, например срещу Слован в Разград играха супер. Но не мога и да се съгласяя с коментара на Вълчев. Та това е само едно влизане в групите на Уефа засега, не бързайте с хвалебствените слова. Лудогорец бил станал заслужен шампион последните два сезона??? Ко? Еми няма как да се съглася напълно че те са момина сълза и света вода ненапита едва ли не в сравнение с другите отбори. Инамче разбирач че Веско иска да се подмаже на шефовете на Лудогорец, само че... Нека не забравяме 2011-2012 как станаха шампиони и че имаше един мач с Миньор Перник, който го спечелиха като гости доста съмнетелно след като перничани играха с юношите си по много странни причини. после пък Миньор биха ЦСКА у дома си, а треньор на перничани по същото време беше не кой да е а сегашният треньор на Лудогорец Стойчо Стоев. Последният шампионта също титлата им беше малко късметлийска след големия резил на Левски срещу Славия и кой знае колко пари е взел Венци от Домусчиев. Така че нека да не преиначаваме напълно фактите. Лудогорец са добър отбор, но голямото изпитание ще бъде за тях в следващия кръг. А и не съм убеден че Стоев е най-подходящият треньор за тях. Не знам, трябва малко повече живец и енергия да показва един треньор. Но ще видим какво ще стане. Пожелавам им успех в следващия кръг! ;)

За мача снощи си прав. Може би най-слабия мач на Лудогорец от 6-те му евромача, но трябва да се отбележи, че не са се отказвали и се връщаха в мача. В същото време създаваха не по-малко сериозни опасности. Нещата приличаха на мач на националния ни отбор срещу по-класен съперник, където със себераздаване и концентрация се компенсира класата и самочувствието на другия отбор.
Но за българското първенство не си прав. И именно 6-те евромача на Лудогорец го доказват. Изцяло положителен баланс. 3 победи, едно равенство, две загуби (и то в последните минути, дори в продълженията). Общ резултат 10:7 срещу шампиони на други държави. Това показва реалното ниво на Лудогорец. Конспирации винаги могат да се правят, но нека не забравяме, че Лудогорец няма кръг от приятелски отбори. Да, Миньор взе решение, което най-малкото облекчи Лудогорец тогава, но Стойчо каква роля има, като това беше решение на собственика на Миньор. А за последната титла - колкото късметлийски беше автоголът на "Левски", толкова беше и голът им срещу Лудогорец. Това е първенството, играят се всички кръгове. Да не забравяме, че "Левски" имаха късмета да играят още един кръг по-малко, имаха и много късмет в последните мачове. Напълно вярно, че изминалото първенство беше слабо, самият Лудогорец беше по-слаб от миналата година, но такива са реалностите и добре, че орлите получиха правото да играят квалификации за ШЛ за да има това добро развитие за целия български футбол.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Мнениеот bnborisov » 07 авг 2013 16:22

кристи3 написа:Не мисля, че някой сериозно завижда на Лудогорец, защото един отбор като няма фенове, няма и завистници. Но се присъдинявам към някои от изказаните по-горе мнения относно това какво точно представлява проекта "Лудогорец" (или "Ботев", "Литекс" и т.н.)? Накратко това е един човек с много пари, който решава да се направи кефа създавайки отбор (наистина с добра организация, спор няма) - за предпочитане на място, където няма да му задават много въпроси и няма контра-интереси. Такива "проекти" виждаме колкото щеш в Европа, само дето стандартите са различни - Ман С., Челси, Анжи, Фулъм и т.н. Ясно е, че с определено количество средства, можеш да си направиш приличен отбор. В това не виждам никакъв "проект" - всичи знаем, че което не става с пари, става с много пари - ако това е "проект", значи - да, имаме такива проекти. Очевидно, по този начин в печеливш проект може да се превърне и ФК "ШУРДАНИЦА" с. Г. Дамяново. Без значение е дали отбора има фенове или не (тук изключение прави Ботев), а нещата опират до това колко богат е собственика и колко пари ще отделя за "проекта". А изчезне ли собственика - ясно е, изчезва и отбора.

само да ми кажеш как точно ще изчезне Ботев ако изчезне собственика? Няма как щото веднага ще дойде друг. През годините Ботев го искаха (Г.Ганчев, Черепа, Жоро Илиев, Коко Динев, Трактора) Няма как отбор с огромна фенска маса (без задължения разбира се, което е на-важно) да изчезне. За другите може и така да е

Потребителски аватар
dickinson
Контакти:

Мнениеот dickinson » 07 авг 2013 16:26

Не съм съгласен много със статията, и не ми харесва това писане на журналистите от Осанна до Разпни го
Ако бяхме получили гол и загубили - нали си представяте какво щяха да пишат (некадърници, неудачници и т.н.)
сега хвалят като за световно
Постижението е НЕВЕРОЯТНО и НЕМИСЛИМО за скапаната ни държава и футбол, нали не забравяте че Лудогорец победи 2 отбора поставени в жребия
да се порадваме на успеха и да помечтаем, приказката продължава

Само Лудогорец

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Мнениеот danimann » 07 авг 2013 16:40

ros написа:Наред с чисто емоционалните и не дотам уместни въпроси, според мен и ма и няколко много актуални, върху които всеки един фен на футбола трябва да се замисли. Верните отговори, посочени към въпросите дават поне за мен основание за размисъл на всички онези, които инвестират във футбола и онези, които несимпатизират на Лудогорец да се замислят.

Игра ли най-добрия футбол в България? - Да!

Показа ли Лудогорец, на така наречените грандове, че само с име и история в Европа не се играе, а трябва и работа? - Да!

Има ли злоба и завист породени от успехите на Лудогорец? - Да!

Това ли е пътят за възвръщане на направените инвестиции във футбола? - Да!

Има ли нужда българския футбол от развитие на модела „Лудогорец“, а и вече „Ботев“ и в другите клубове? - Категорично Да!

В ролята на догонващи ли се превърнаха Левски и ЦСКА на „провинциалните“ проекти – Лудогорец, Ботев, Литекс...? - Да!

От коментарите, които чета днес оставам с впечатление, че голяма част от "феновете" все още си мислят, че двуполюсният модел е единствената подходяща за България възможност. За разлика от преди обаче тези два полюса вече са Лудогорец и Ботев (за тях все още има време за доказване) и завистта от това блика в голяма част от коментарите.
Чисто футболно Лудогорец наистина играе най-постоянно и най-смислено в България през последните 2 сезона, Чисто инвестиционно направиха така, че да се види как с пари, но вложени на точното място и дадени на точните хора (селекция, треньори и база) наистина футболът може да стане успешен бизнес. А историята наистина се създава с времето и сега времето работи за Лудогорец. Голяма част от пишещите днес във форума сигурно не си спомнят как се създаде Литекс и как след двете шампионски титли се говореха и пишеха същите работи като днес. Но ето че вече 15 години и Литекс е фактор и име в България. Разбира се че ще е дотогава, докато има пари, но това в днешните условия касае всеки клуб. Отбори като Етър, Спартак Плевен, Спартак Варна, Пирин, Дунав и още мнооого, за които с носталгия се сещаме като извор на таланти, т.е имат история просто нямат футбол, защото нямат инвеститори. Само с приказки и гола слава и самочувствие без покритие се стига до Иртиш, Тампере, Спартак Търнава и Мура.

Да - доста емоционален текст, но донякъде той е насочен към тези, които могат да мислят... За другите остава заяждането

Най-правилното мнение,което съм чел изобщо в този пълен с комплексари форум !!! Колко отбори умряха именно защото нямаше кой да ги финансира.Време е държавата да се намеси във футбола и парите от спортния тотализатор да отиват за спорта като цяло.Щото както Литекс и Лудогорец ще си отидат ако се махнат ГГ и Домусчиеви,така и Локо,Ботев,Берое и т.нат заминават в небитието.Не може все да чакаме някой бизнесмен да вади пари от джоба си за да го има футбола ни и за да може всички да ги плюят.Малко се отплеснах от темата.Успех на Лудогорец в плейофите.Ще им трябва !
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА

Върни се в “Лудогорец”