Черноморец (Бургас) - Нефтохимик (Бургас) FT. 2-3

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Re: Черноморец (Бургас) - Нефтохимик (Бургас) FT. 2-3

Мнениеот Devian » 04 авг 2013 05:46

Agnostic front 1912 написа:
subzero написа:Аз още не съм готов да коментирам мача. Все още ми е като сън. Най-много ме е яд,че заради тази загуба,загубихме фенове. Ако бяхме победили,следващия мач щеше да има доста повече зрители. Уви,оставаме 20.

Преди 90-те години знаех само за един отбор от Бургас и това беше Черноморец!!Къде отиде публиката на Черноморец?!Цветовете ли смениха?!Ако е така,жалко за такива хора!Феновете на Нефтохимик са повече и имат "по-ултра култура".

Е как да знаеш Нефтохимик преди 90-те като те бяха асансьор между Б и В група и единственото с което се прочуха беше изхвърлянето им Б група заради уговорен мач.На стадиона ходеха по 1000 семки, а тези техните велики фенове дето подкрепяли отбора от 80-те нито се чуваха или виждаха,понеже нямаше скандирания,шалчета и т.н.,а само люто чоплене на семки и махленски псувни и подвиквания.Не си от тези, които ни следиш форума,иначе щеше да разбереш как водещи фигури от тяхната агитка са подкрепяли Черноморец началото на 90-те или не са се интересували от футбол, а останалите са дечица от това време израснали с успехите на Нефтохимик.Ето и един дето не пропускаше мач на Черноморец до средата на 90-те http://www.burgasutre.bg/2013/06/19/173070-zhoro_unisona_vizhdam_12_tochki_za_naftata_v_purvite_chetiri_kruga.
Феновете на Черноморец изчезнаха покрай лутането на отбора в долните групи през 90-те,миграцията на хората напуснали Бургас в търсене на реализация,мръсотията настъпила в българския футбол,по възрастните от онова време са напуснали този свят с някои изключение, други както би отбелязал Акаунта не припознават този отбор,отделно Бургас се напълни със селяни от Сливенско,Ямболско,Руенско,Странджа и други населени места,които или не се вълнуват от футбол или са били облъчени по родните си места с шопските отбори и затова стадиона се пълни що годе единствено, когато играем срещу тях,а заради такива пришълци в града липсва оня местен шовинизъм,заради който се пълнеше стадиона през онези години.
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 04 авг 2013 09:07

Нефтохимик написа:
ntodorov написа:
Не знам защо сте толкова тънко обидни от една фенска песен "Зелен Бургас"Колкото и да си чешем "клавиатурите" при тази обща бройка не виждам смисъл.Но всички знаем,че тези които бяха във В сектор и намериха и развяваха сини флагчета оставени на седалките.Една голяма част когато ние сме домакини ще бъдат отново там,но ще развяват зелени знаменца :mrgreen: .

Да, да...И може би скачаха на головете на Черноморец, защото седяха в домакинския сектор и за това си бяха сложили и сини одежди.
Ако ти дам синьо знаменце ти ще го вееш ли ? За знаменцата . Не бяха на седалките.
Хората идваха и си ги взимаха. Никой на сила не е получил знаме и не го е веел по задължение.
Както и да е. Може би отдавам значение на тези незначителни факти заради очакванията ми, че ще ви победим на
терена, а вие тотално ще доминирате, като присъствие. Както писах и по-напред - не се случи нито едното, нито другото.
За числеността и симпатиите на кибиците в нашия сектор съдя по радостта им след отбелязване на гол. Може би имаше около 20 човека
пръснати сред тези хора, които ставаха на ваш гол и още толкова в отсрещната страна. Всички останали фенове на Нафтата бяха в отредените 3 сектора.
Факт е обаче, че като активна агитка вие бяхте повече. Искрено се надявам и ние да се съберем всите там, когато ви гостуваме, но надали,

Успя" да ме убедиш,че с изключение на 40 човека извън отредените ни три сектора всички други са симпатизирали на Черноморец,като бонус и руснака който е седял до К.Димитров :mrgreen:

Относно руснака, ако те интересува мнението му, мога да ти дам телефона му, обади му се, ще го разбереш. Между впрочем, когато си тръгвах, в агитката на Черноморец видях 2 англичанчета, около 18-20 годишни, облечени в екипи на Черноморец. Руснакът също ги видя и това много го учуди.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 04 авг 2013 09:08

Да. Жоро Филипов и брат му си ходеха на мачовете на Черноморец. Дори в началото на демокрацията 91/92, когато вече го имаше и "Унисон"-а Жоро
се беше сдобил с една много качествено направена маска ( ако се не лъжа с лика на Т. Живков ), която слагаше по време на мач и раздаваше "правосъдие" на чуждите играчи. Запечатал ми се е спомена с Локо ГО в Бургас, когато на полувремето гостуващите Ивайло Йорданов ( там играеше ) и дребничкия Гюджеменов на прибиране в съблекалните бяха овикани от Жоро. Същия си беше сложил маската, едната ръка на кръста, а с другата назидателно им се караше, като им посочваше централния изход на стадиона.
Виковете към терена: "Заграждай", "Обхождай", " Олеле майко" ( когато противника нападаше към Пинко ) - тръгнаха от там . :) . Беше весело...По това време Нафтата се бъхтеше във В група. Аз ходих да ги гледам. Когато пък влязоха в Б група на стадион 9-ти септември всички се интересуваха за отбора. Ходехме си едни и същи...Сменяхме седалките на 9-ти септември с тези на стадион Нефтохимик. Ей го на. Жоро Филипов може да потвърди това. Само, че от тогава мина много време. Колелото на историята се върти и да живеем с миналото - нито е удачно, нито пък има смисъл. Но...тогава имаше нещо, което сегашните нямат. Имаше го този местния шовинизъм. Чуехме ли Бургас - настръхвахме. Болеше ни за всяка една загуба, на който и да е отбор, радвахме се на победите, на който и да е отбор. Времената след 1994 г. тотално объркаха нещата в града ни, а футболът пострада най-много. Сега вече - всеки си е сложил някаква граница според спомените си и в тази зависимост определя, кой е отборът на Бургас, какъв цвят е градът ни и прочие.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 04 авг 2013 11:02

Agnostic front 1912 написа:
subzero написа:Аз още не съм готов да коментирам мача. Все още ми е като сън. Най-много ме е яд,че заради тази загуба,загубихме фенове. Ако бяхме победили,следващия мач щеше да има доста повече зрители. Уви,оставаме 20.

Преди 90-те години знаех само за един отбор от Бургас и това беше Черноморец!!Къде отиде публиката на Черноморец?!Цветовете ли смениха?!Ако е така,жалко за такива хора!Феновете на Нефтохимик са повече и имат "по-ултра култура".

Покрай много трансформации през последните 10-на години , Черноморец загуби своята идентичност . Там се крие големия проблем ... и в народо психологията на българина да следва победителите . В това отношение Нефтохимик са по-успешния отбор . Отделно - всеки човек малко или много усеща фалша . От 2006-а година насам в Черноморец са потънали над 80 млн лева . Насреща има ... едно голямо нищо .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

El greco
Контакти:

Мнениеот El greco » 04 авг 2013 12:37

След толкова нелепа загуба нямам никакво желание да коментирам . Бой и е... не се анализират . Имам чувството , че този мач още 1000 пъти да беше се играл никога няма да завърши по този начин .
Искам да благодаря на всички , които се включиха по един или друг начин в подготовката и организацията на нашата хореография .Мисля , че се получи не лошо . Създаде се атмосфера по трибуните и най - много ме радва факта , че десетки деца си отнесоха у дома като спомен със сините флагчета . Значи семето е посято . Мисля , че това трябва да даде тласък и броя ни ще се увеличава прогресиращо с победите на отбора . Убеден съм , че те ще дойдат много скоро !
На победителите честито !

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 04 авг 2013 13:07

El greco написа:След толкова нелепа загуба нямам никакво желание да коментирам . Бой и е... не се анализират . Имам чувството , че този мач още 1000 пъти да беше се играл никога няма да завърши по този начин .
Искам да благодаря на всички , които се включиха по един или друг начин в подготовката и организацията на нашата хореография .Мисля , че се получи не лошо . Създаде се атмосфера по трибуните и най - много ме радва факта , че десетки деца си отнесоха у дома като спомен със сините флагчета . Значи семето е посято . Мисля , че това трябва да даде тласък и броя ни ще се увеличава прогресиращо с победите на отбора . Убеден съм , че те ще дойдат много скоро !
На победителите честито !
Един път да няма "селяни", "чалгаджии", "утрепки" и т.н. в постовете ти. Явно доста си разочарован. Така е, като се пада от високо най-много боли. ;)
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 04 авг 2013 13:10

ntodorov написа:Да. Жоро Филипов и брат му си ходеха на мачовете на Черноморец. Дори в началото на демокрацията 91/92, когато вече го имаше и "Унисон"-а Жоро
се беше сдобил с една много качествено направена маска ( ако се не лъжа с лика на Т. Живков ), която слагаше по време на мач и раздаваше "правосъдие" на чуждите играчи. Запечатал ми се е спомена с Локо ГО в Бургас, когато на полувремето гостуващите Ивайло Йорданов ( там играеше ) и дребничкия Гюджеменов на прибиране в съблекалните бяха овикани от Жоро. Същия си беше сложил маската, едната ръка на кръста, а с другата назидателно им се караше, като им посочваше централния изход на стадиона.
Виковете към терена: "Заграждай", "Обхождай", " Олеле майко" ( когато противника нападаше към Пинко ) - тръгнаха от там . :) . Беше весело...По това време Нафтата се бъхтеше във В група. Аз ходих да ги гледам. Когато пък влязоха в Б група на стадион 9-ти септември всички се интересуваха за отбора. Ходехме си едни и същи...Сменяхме седалките на 9-ти септември с тези на стадион Нефтохимик. Ей го на. Жоро Филипов може да потвърди това. Само, че от тогава мина много време. Колелото на историята се върти и да живеем с миналото - нито е удачно, нито пък има смисъл. Но...тогава имаше нещо, което сегашните нямат. Имаше го този местния шовинизъм. Чуехме ли Бургас - настръхвахме. Болеше ни за всяка една загуба, на който и да е отбор, радвахме се на победите, на който и да е отбор. Времената след 1994 г. тотално объркаха нещата в града ни, а футболът пострада най-много. Сега вече - всеки си е сложил някаква граница според спомените си и в тази зависимост определя, кой е отборът на Бургас, какъв цвят е градът ни и прочие.
Един въпрос към теб, макар че доста хора "натякват", че нафтата са били едва ли не до миналия сезон във "В" група. Черноморец колко сезона има в "А", "Б", "В" и т.н. Като брой там и ПСФК-то в тая бройка, макар че аз лично не го припознавам с този отбор от 1919г.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
plamenski
Контакти:

Мнениеот plamenski » 04 авг 2013 14:15

Колеги, колкото и да не ви се ще да повярвате - не ни бяхте на нивото. Нито на терена , нито на трибуните. Има върху какво да работите, но пък не мога да отрека, че се постарахте...
П.П. Срамота, че толкова малко хора бяха на стадиона! Срамота за града!
‎"Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

https://www.facebook.com/photo.php?v=597275566961592

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 04 авг 2013 14:28

maldin1 написа:
ntodorov написа:Да. Жоро Филипов и брат му си ходеха на мачовете на Черноморец. Дори в началото на демокрацията 91/92, когато вече го имаше и "Унисон"-а Жоро
Един въпрос към теб, макар че доста хора "натякват", че нафтата са били едва ли не до миналия сезон във "В" група. Черноморец колко сезона има в "А", "Б", "В" и т.н. Като брой там и ПСФК-то в тая бройка, макар че аз лично не го припознавам с този отбор от 1919г.

Статистики си има. Аз никога не съм се занимавал с нея. Иначе с теб сме се разбрали. Хронологията ни е различна в предвид и възрастовата ни граница.
За това не искам да се бъркам в чуждата истина, а и не трябва. Светът, върви само напред и се развива. Историята е полезна, но пък си е минало. Аз отдавна съм решил да живея за мига, защото еднакво се страхувам да поглеждам, както назад, така и много напред. В цитирания ми поуст дадох за пример Жоро Филипов, който макар и по-голям от мен беше един от хората, с които на времето заедно припознавахме оня Нефтохимик и тогавашната му идея. Аз на Нефтохимик бях заведен за сефте от дядо си, когато Дражо Стоянов ( негов племенник) играеше там. В моето детство силния отбор на Бургас беше Черноморец. От там са и първите ми спомени и преживявания, което пък автоматично не означава, че различните от мен трябва да бъдат с моите/нашите убеждения или усещания.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Elland
Контакти:

Re: Черноморец (Бургас) - Нефтохимик (Бургас) 02 август от 21:00

Мнениеот Elland » 04 авг 2013 14:39

Bartolomej написа:Както казахме вече , цифровизацията започва в петък 02.08.2013 г.
5:0

КО? НЕ!

Върни се в “Черноморец”