simonovich написа:factotum написа:Чак се чудя как не си вкарал в изречението и модерната думичка "комплекси", само дето малка част знаят истинското й значение и се ползва за щяло и нещяло, щото е фешън.
Аз мога да дам два примера за правилна употреба на думата комплекси:
- играе се мач между Черноморец и Нефтохимик, т.е. морско дерби. Получава се много интересен мач, с обрати, хубави голове и интрига. Второто полувреме (само него гледах, за първото коментаторите казаха, че било по-зле) футболът беше на доста прилично ниво, на мен поне много ми хареса. Някой си (доколкото разбирам не е фен нито на Черноморец, нито на Нафтата, но дори и да е това не променя особено нещата) влиза във форума и пуска тема, в която прави сравнения с вечното дерби и оплюва Левски и цска - класически пример за комплекси.
- понеже съм на почивка, вчера гледах Ботев-Щутгарт тук в хотела с доста хора, между които имаше и двама пловдивчани (в интерес на истината като ги слушах не ми звучаха да са от най-запалените фенове (то това е ясно де, иначе щяха да са в Бургас), според мен по-скоро се водеха от Ботев отколкото да бяха истински фенове). Когато Щутгарт вкараха, единия пловдивчанин каза дословно следното: "Абе важното е, че Левски и цска ги няма, ше ги еба у шопите" - класически пример за комплекси.
Какво ще кажеш, знам ли значението на думата, или я използвам неправилно за да съм фешън
Ще трябва да обясняваш и какво е "фешън", щото някои и това не знаят!