5 май 1981 Ботев- Пирин Бл 1-0 финал за купата на съветската армия
Искам да разкажа на по-младите фенове на тези 2 отбора за този мач на кой то лично присъствах. По интересното е ,че това бе може би един от най-големите десанти на публика които се е случвал в България и най-вече от феновете на Ботев Пловдив.
Въпреки работният ден тогава около 2 часа преди мача агитката от около 6000 души от Благоевград пристигнахме пред националният стадион и влезохме вътре на самият стадион , и какво да се види над 20000 фенове от Ботев ни чакаха , но това не бе всичко хора прийждаха от всякъде с коли рейсове влак и така нататък. За жалост обаче вратите на стадиона се затвориха от властите с цел уж събражения за сигурност, понеже за да връчи купата бе дошъл генерал -маршал не помна вече името командващ сухонътни войски на СССР.
И така извън стадиона остават около 10000-12000 души от Ботев и около 1000 от Благоевград като МВР ги изтласка по посока централна гара.
За самият мач с гол на Аргиров в 43мин и по добра игра през цилия мач Ботев победи с 1-0
ретро Ботев-Пирин Бл 1-0 финал-1981г.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
ретро Ботев-Пирин Бл 1-0 финал-1981г.
Последна промяна от metal1111 на 30 юли 2013 09:26, променено общо 1 път.
OFK PIRIN
Re: ретро Ботев-Пирин Бл 1-0 финал-1981г.
до скоро пазех статия от стар вестник за този мач , самоте поправям , че купата бе връчена от командващият армията на СССР Маршал.....
ofk pirin написа:до скоро пазех статия от стар вестник за този мач , самоте поправям , че купата бе връчена от командващият армията на СССР Маршал.....
може и така де е
OFK PIRIN
И аз бях там. Първото ми турне извън Пловдив на 14 годинки. Веех огромно, според мен, знаме, което още пазя. Оказа се, че е само размер 150х120 см, но тогава ми изглеждаше най-голямото знаме на света. Незабравимо. 
малко снимки от мача

малко снимки от мача

factotum написа:И аз бях там. Първото ми турне извън Пловдив на 14 годинки. Веех огромно, според мен, знаме, което още пазя. Оказа се, че е само размер 150х120 см, но тогава ми изглеждаше най-голямото знаме на света. Незабравимо.
малко снимки от мача
а на една от снимките се вижда маршала където връчва купата
OFK PIRIN
- FC Pirin - Real
- Контакти:
Два невероятни отбора за времето си
- El Commandante
metal1111 написа:че това бе може би един от най-големите десанти на публика които се е случвал в България и най-вече от феновете на Ботев Пловдив.
Най-големия десант на който съм присъствал аз беше за финала за Купата в Благоевград по времето на брокерите, тогава паднахме 2:1 ама от кой паднахме въобще не помня...ЦСКА май...е тогава бехме повече от 20 рейса от Пд, повече от половината стадион-жълто черен,яко много...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?
El Commandante написа:metal1111 написа:че това бе може би един от най-големите десанти на публика които се е случвал в България и най-вече от феновете на Ботев Пловдив.
Най-големия десант на който съм присъствал аз беше за финала за Купата в Благоевград по времето на брокерите, тогава паднахме 2:1 ама от кой паднахме въобще не помня...ЦСКА май...е тогава бехме повече от 20 рейса от Пд, повече от половината стадион-жълто черен,яко много...
Паднахме с 1:0 и рейсовете бяха над 160. Брокерите спонсорираха тогава.
El Commandante написа:metal1111 написа:че това бе може би един от най-големите десанти на публика които се е случвал в България и най-вече от феновете на Ботев Пловдив.
да бях на този мач в Благоевград вярно бяхте много , но онзи през 1981 г беше нещо страшно от фенове на Ботев
OFK PIRIN