фифи перото написа:daniel875 написа:Отборите в "А" група са много слаби, просто "Левски" е също толкова посредствен. Радикални мерки няма да променят нещата. Няма смисъл от непрекъсната смяна на играчи и ръководство. Колкото и да не го харесвам Сираков, той е много прав, казвайки, че самите футболисти са тези, които трябва да направят крачката. Няма как да е другояче.
Не съм особен поддръжник на тактиката, която използва днес Йоканович, и това се потвърди. 4-1-4-1 играеше "Милан" на Анчелоти, но за тази тактика трябва да имаш играчи. Едно е Пирло да е този един пред защитата, при това в най - добрите му години, пред него да са Зеедорф и Гатузо, в атака Руи Коща, Ривалдо и Индзаги, а друго е този един да е Гаджев или Велев. Изключено е да се получи.
Такава тактика, колкото и схемите да не играят, е само за класен отбор. Пред защитата се слага за помощник сигурен полузащитник, пред него още двама такива. Къде са тези полузащитници в тима? Велев, Гаджев и Бру ли? Това подигравка ли е? По - добре да се изберат двама души пред бранителите в центъра на защитата, че да могат да си помагат, а напред да я мисли Йоканович, каквато си иска. Може да играе с двама централни нападатели и така трябва да е всъщност, може и с един, но на отбор като "Левски" това му е чуждо.

Нашите отбор не е класен, Фифи. По - добре да играем 4-4-2 или 4-5-1, отколкото тази прекалено атакуваща схема, при която рискът да те пробият е много по - голям. Анчелоти неведнъж си изпати с нея, но и постигна някои успехи. Значи работи.
За нашите стандарти е неприложима, независимо колко мнения ще се изкажат, че не съм прав. Сигурен съм, че с нея нищо няма да стане.