Мнениеот acmilan » 28 юли 2013 14:15
niki87 написа:acmilan написа:Направих го и съжалявам за което

По-селски мач от Черно море - Славия едва ли може да има към днешна дата

За немския мач ще кажа, че се изкефих на Борусия, играят страхотен футбол. Такава бързина в разгръщането на атаките не знам друг отбор да може да развива. Всичко това се дължи на треньора. Успех им пожелавам в новия сезон в Германия. За Байерн ще кажа, че комерсиализацията само може да им навреди. И не говоря за Гуардиола, той се е доказал, създаде явлението Барселона, просто Байерн, макар и тотален доминант в Германия, никога не е бил медиен и комерсиален продукт по примера на Реал и английските грандове. Струва ми се, че започва да губи идентичност. Не може да събираш само звезди откъде ли не в офанзивен план, а отзад да си на ниво Фрайбург или Нюрнберг. Реал го правиха дълги години и до нищо добро не ги доведе този модел.
Не ти е особено точен анализа. Байерн направи точно 3 трансфера- Кирхоф, Гьотце и Тиаго. Тези футболисти не са взети с цел комерсиализация, а с поглед за бъдещето. Рибери и Робен скоро ще минат 30-те и присъствието на горните двама+ Шакири и Мюлер е гаранция, че тяхната липса един ден няма да се усети. Байерн нямаше как да изглежда по-дбре в защита вчера, при положение, че липсваше основната ос в тази зона- Нойер- Данте- Мартинез- Швайнщайгер. И като прибавим игралия след тежка контузия Кроос и дошлия преди седмица Тиаго + липсата на Рибери и Гьотце, вчерашната продукция е напълно нормална.
Един хубав предсезонен шоу мач, който не може да бъде показателен за абсолютно нищо.
Комерсиализацията е факт, самото привличане на Гуардиола го доказва, както и това да купиш звездата на големия си противник, само и само да не играе срещу теб. В предното мнение имах предвид, че не смятам, че Пеп проваля бъдещето на клуба, не че не е комерсиализация, държа да направя това уточнение, защото се получава двусмислица сега. Не претендирам, че анализът ми е перфектен, просто си е мой, както ти имаш свой. Прекрасно е да имаш страхотна вариативност в състава, просто събирането на прекалено много звезди, няма как да осигури на всички тях адекватно време за игра. Наясно съм както с трансферите, така и с липсващите снощи. Лично на мен далеч по-симпатичен ми е моделът на Борусия и смятам всяка тяхна победа над Байерн за победа на футбола. Нищо лично. И винаги съм уважавал Байерн.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.