От доста време говорим, че искаме Черно море да играе нападател и агресивен футбол. С идването на Гонзо се сложи аспект точно на това - смяна на схемата на игра. През пролетта в отделни мачове дори се и получи. Началото тогава също бе неуспешно и трудно. За това си има логично обяснение. С години играехме може би най-грозния футбол у нас. Да споменавам ли какво бе при Велизар Попов. След него Даскала имаше познания, но не му стигна смелост и хъс да тръгне на "пълна промяна". За Адалберт Зафиров да не говорим - тогава не играехме нищо. Така че Гонзо се нае да промени изцяло облика на отбора. Поздравления за това, че се зае с тази задача, засега не е направено кои знае какво, разбира се че има и негови грешки, но има и обективни обстоятелства, които пречат да стане това. На първо място е липсата на каквато и да е визия и концепция за игра през последните години. На второ място е неумението, а може би и нежеланието на старите футболисти да се впишат в новата схема.(ярък пример капитана на отбора)! На трето място липса на качества у новопривлечените футболсти за такава игра. Най-сериозната грешка на Гонзо за мен е привличането на Бакари. Абсолютно недоразумение! Другото е как се докарахме до там да нямаме алтернатива в атака. Защо бе освободен Миро при положиние, че няма адекватен заместник. Предлагам на модераторите за Черно море да пуснат няколко отделни теми, които не са свързани с конкретен мач, а по-глобално за бъдещето на отбора, като например: Да се продължава ли налагането на схемата с крила или да се върнем кам по-трайно владеене в средата на терена? Има ли смисъл да се залага на Бакари и какво да се прави при липса на друг типичен нападател? Да се залага ли повече на Расим, А.Петров и други юноши дори и за сметка на твърди титуляри?
Колкото до това, че имаме само една точка за сега с новата схема е още рано да се говори за криза, провален сезон и прочие. Дори и да не влезем в първата седмица няма да е трагедия. За мен мажното е да се продължи с промяната като се намерят точните изпълнители за всеки пост.
Черно море - Славия | 27.07.13г.
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Черно море - Славия | 27.07.13г.
БЯХ МАЛЪК, СЕГА СЪМ ГОЛЯМ, КОГАТО ОСТАРЕЯ ПАК ЩЕ СЪМ ТАМ - НА "ТИЧА" СТАДИОНА ЛЮБИМ!
-
- Контакти:
Голямата грешка на Гонзо е отказът да се използва Бекир Расим!Звездата на елитната юношеска група,капитан на националния отбор до 19 г.,най-добрия млад играч за своята възраст!И най-важното - типичен плеймейкър,наличен в отбора ни във време,когато НЯМА КОЙ да даде 1 свестен пас!!!Упоритостта на Гонзо да залага на халфовете Жоро Илиев-Жоро Божилов+Дани Г/Еденилсон....когато ОЧЕВДИНО не работят,ОЧЕВИДНО липсва мозъкът,ОЧЕВИДНО липсва пасът е гаранцията за неуспехът на неговата схема.Нападателен футбол е отлична концепция,но без ПОДАВАЧА,без този,който да хвърли тънкия пас,да изведе някой е просто едно ДРАПАНЕ ПО СТЕНИТЕ НА ТРОЯ,такова,каквото показахме вчера и каквото показахме в Бургас!Защото всеки отбор,който се нареди в защита срещу нас сега има гаранция за минимум 0:0.Гонзо е упорит,но това може да бъде както плюс,така и огромен минус и в момента е огромен минус!Това,че е сложил 3 опитни играчи съвсем не значи,че ще направят игра,защото НИКОЙ от тях не е плеймейкъра от който схемата на Гонзо има нужда.Бакари е ОТЛИЧЕН играч,нападател та дрънка,но вчера получи 0(НУЛА) добри паса,крилата бяха изведени 0(НУЛА) пъти,просто няма как да стане.А помните ли,когато Бакари излезе на позиция,макар и след фал какъв удар направи и как вкара по диагонала?На този просто му трябва 1 пас,един добър пас да бъде изведен и ще е сериен убиец,но без Бекир Расим това НЯМА как да стане,просто НЯМА как.И целия ни отбор се срина след заминаването на Кривия по същата причина,пак имахме играчи,но липсваше тънкия пас,хитрия пас.Това е.Абсолютно съм убеден,че ако Расим беше играл вчера щяхме да бием Славия
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
За мен мача беше трагичен .Всички чакаме на Г.Илиев но май вече това няма да стане,той играе без желание . Два мача подред е трагичен .Да не говорим за новите попълненения .Незнам кога ще се климатизират ,но до като това стане ,може и да изпаднем .За мен два мача подред в отбора имаше само един футболист на ниво и това е Г.Божилов .Всичко смислено направи той ,но ,,сам война не е войн '',поне в футбола .
- Green_power
- Контакти:
От много време не съм писал тук, но това, на което станах свидетел вчера направо ме потресе. Съгласен съм, че играта ни беше под всякаква критика, но в 10-тата минута на първия ни домакински мач за сезона вече се чуваха викове "ай ши играйти ли уууееее" и "Гонзо вади го тоя". А след края на мача един чичко пламенно обясняваше на друг как "Капитана бил виновен за всичко, включително и за това, че Кривия си тръгнал". Хора, докато ни е такава публиката и ръководството, такъв ще ни е и отборът. По повод ръководството: скоро посещавали ли сте официалния ни сайт? Горе вдясно все още гордо се подвизават Паломино и Дончо..... Но комент!!!
Take a look to the sky just before you die, it's the last time you will.
Green_power написа:От много време не съм писал тук, но това, на което станах свидетел вчера направо ме потресе. Съгласен съм, че играта ни беше под всякаква критика, но в 10-тата минута на първия ни домакински мач за сезона вече се чуваха викове "ай ши играйти ли уууееее" и "Гонзо вади го тоя". А след края на мача един чичко пламенно обясняваше на друг как "Капитана бил виновен за всичко, включително и за това, че Кривия си тръгнал". Хора, докато ни е такава публиката и ръководството, такъв ще ни е и отборът. По повод ръководството: скоро посещавали ли сте официалния ни сайт? Горе вдясно все още гордо се подвизават Паломино и Дончо..... Но комент!!!
Много си прав
ShooterMan написа:Голямата грешка на Гонзо е отказът да се използва Бекир Расим!Звездата на елитната юношеска група,капитан на националния отбор до 19 г.,най-добрия млад играч за своята възраст!И най-важното - типичен плеймейкър,наличен в отбора ни във време,когато НЯМА КОЙ да даде 1 свестен пас!!!Упоритостта на Гонзо да залага на халфовете Жоро Илиев-Жоро Божилов+Дани Г/Еденилсон....когато ОЧЕВДИНО не работят,ОЧЕВИДНО липсва мозъкът,ОЧЕВИДНО липсва пасът е гаранцията за неуспехът на неговата схема.Нападателен футбол е отлична концепция,но без ПОДАВАЧА,без този,който да хвърли тънкия пас,да изведе някой е просто едно ДРАПАНЕ ПО СТЕНИТЕ НА ТРОЯ,такова,каквото показахме вчера и каквото показахме в Бургас!Защото всеки отбор,който се нареди в защита срещу нас сега има гаранция за минимум 0:0.Гонзо е упорит,но това може да бъде както плюс,така и огромен минус и в момента е огромен минус!Това,че е сложил 3 опитни играчи съвсем не значи,че ще направят игра,защото НИКОЙ от тях не е плеймейкъра от който схемата на Гонзо има нужда.Бакари е ОТЛИЧЕН играч,нападател та дрънка,но вчера получи 0(НУЛА) добри паса,крилата бяха изведени 0(НУЛА) пъти,просто няма как да стане.А помните ли,когато Бакари излезе на позиция,макар и след фал какъв удар направи и как вкара по диагонала?На този просто му трябва 1 пас,един добър пас да бъде изведен и ще е сериен убиец,но без Бекир Расим това НЯМА как да стане,просто НЯМА как.И целия ни отбор се срина след заминаването на Кривия по същата причина,пак имахме играчи,но липсваше тънкия пас,хитрия пас.Това е.Абсолютно съм убеден,че ако Расим беше играл вчера щяхме да бием Славия
Няма как да не се съглася с теб за пореден път.Да започнем от халфовете,защото хората разбиращи от футбол са казали-"Кажи ми кои са ти халфовете,за да ти кажа какъв е отбора ти".В нашият случай слаб халф нямаме.Разбира се може някой да няма ден,но като цяло са можещи играчи и технически определено добре.Тези играчи могат да задържат топката,да убиват темпото,да пресират съперника,да изнасят добре топката,да мачкат ако трябва влизайки смело в единоборства,да преливат добре от нападение в атака.Въпроса е какво не могат.Не могат да пуснат тънкия последен пас.в такъв случай на преден план излиза въпроса-къде е проблема?Стрелеца определено е в десятката с искането си за налагане на Бекир за плеймейкър на отбора.Той иска-Гонзо се дърпа.Тогава отиваме на следващият въпрос-какво трябва да се направи за да заиграе отбора добре без плеймейкър.Отговор на този въпрос дават отборите които определено не разполагат с такъв играч.Трябва да се играе опростено,с бързи подавания по крилата и МНОГО ДОБЪР централен нападател,който да вкарва поне едноо от три подавания/центрирания/.Имаме ли такъв нападател?Според стрелеца да,според мен,по скоро-не.За игра по такъв начин трябва ЦН играещ с двата крака,притежаващ бомбен шут и много добра игра с глава.Нападател-мечта,за какъвто се облизват повечето отбори.Нападател като Ибрахимович,или поне като за БГ-Дембеле,Неи,Спалевич.Какво забелязвам от това с което разполагаме.ЦН търсещ и намиращ свободните пространства и чакащ последният пас който няма кой да му даде.Ефективност-НУЛА.Караме я постарому с дълги топки да го караме да се бори.Еми няма да му се получи на юнака.Не е такъв тип нападател.Другото=играем като отбор с типични крила,но без изявен ЦН,няма кой да оползотвори някакви добри центрирания.Отново ефективност-НУЛА.Хубавото което се вижда е че отбора има сили и възможности да смачка съперника ии да го натика в неговата половина.Защо обаче не се използва това?Ами защото играчите не са подредени според техният потенциал.Двата бека играят като халф-бекове/дотук добре/.Но после се събират с крилата и се получава ефективност-НУЛА.Ако приемем че Гонзо не иска да пуска Бекир по някаква негова си причина,просто трябва да барне малко схемата и персоналните задачи на тези играчи и вероятно ще му се получи.Прибира крилата зад нападателя в триъгълник,халф-бековете покриват зоните,халфовете играят същото като досега,но с трима в атака,които могат да навляазат в наказателното поле срещу вратаря,могат да стрелят,а могат и да комбинират на скорост ще е съвсем друго нещо.Бакари няма да е сам,а вероятно ще получава и повече шансове за стрелба.Другата схема за която също имаме изпълнители/с уточнението,че класата им е като за БГ/е на Аякс от времето на отбора,преди масово да отидат в Барса.Но те имаха Патрик Клуиверт-нападател какъвто ние нямаме и имаха даже един Литманен.Но дори и на тях,един сакат Милан им затвори крилата и малко остана да ги победи на финала за КЕШ мисля че беше мача.Така че видимо проблемите идват от треньора,а не от играчите.Просто Гонзо трябва да пренастрои играта и нещата ще тръгнат.В противен случай виждам сериозни проблеми и то от отбор,имащ потенциал за нещо сериозно.Далии Гонзо има този потенциал,предстои да разберем.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"
Абе нямаме право с тези футболисти да играем по този начин. На тоя не му се игреало, на оня му било горещо... Глупости. Имаме две бързи крила (не си спомням откога не е било това) и не ги използваме по никакъв начин. Само един Божилов задържа топката и се върти на място, защото няма открит на кого да я даде. Росен в малкото случаи когато не сгреши кюскаше напред както по времето на Прическата. Не в Каляри ами и в Калиакра няма да го вземат такъв. Нямат право такива рутинирани футболисти да се подвеждат по играта на Славия. Не го знам Бакари какъв голаджия е щото не е вкарал гол още, ама видях че не може да спира топката. Бекир може да е решение, но трябва другите да се движат. Ако продължаваме по същия начин в следващите пет мача това ще ни е единствената точица.
Мисля, че докато нашите не започнат да играят по-агресивно, да се движат повече, да играят успешно с едно докосване, оттам да печелят пространства и да получават топката на скорост, ще се измъчваме както в Бургас и вчера. Може би Гонзо опитва да постигне точно това. Дали знае как, ще видим.
За Бакари - според мен не е тежък център, който поема с гръб към вратата. Има скорост, дано се появят подавачи и се стикова с тях. Защото поне на мен не ми е ясно дали той тръгва рано и получава в засада или се закъснява с паса, както в Бургас, или тръгва навреме, но пасът не стига до него, както стана два пъти вчера през второто полувреме. Първият път сгреши Капитана, вторият - Дани Младенов му подаде на крак, дори зад него и го "върна", вместо в пространството напред и да го изведе срещу онова на вратата им.
За Бакари - според мен не е тежък център, който поема с гръб към вратата. Има скорост, дано се появят подавачи и се стикова с тях. Защото поне на мен не ми е ясно дали той тръгва рано и получава в засада или се закъснява с паса, както в Бургас, или тръгва навреме, но пасът не стига до него, както стана два пъти вчера през второто полувреме. Първият път сгреши Капитана, вторият - Дани Младенов му подаде на крак, дори зад него и го "върна", вместо в пространството напред и да го изведе срещу онова на вратата им.
-
- Контакти:
Както и да играят тези футболисти това е таванът им като игра,разбирате ли го това?Абсолютно същото след като си замина Кривия,без импровизация и идеи - ТОЛКОЗ!!!Без Бекир Расим,макар и млад такава ще е играта ни.Да,не е бияч,да,не се вписва в някои от идеите на Гонзо...но той е човекът,който може с пас да разсече защитата отстреща,той е човекът,който може да пусне пасът така,че бързите ни крила да ползват качествата си,той е човекът,който може да елиминира 2-3 съперника с финт и да осигури числен превес....това е.Жоро Илиев е голям,но НЕ Е такъв тип играч,колкото и да е голям просто ги няма тези качества.Бяхме голям отбор защото той и Кривия се допълваха взаимно,като всяка една смазана машина,но помним,че нито Кривия сам,нито после другите направиха нещо съвещствено,нали така?Този отбор и тази схема ИМАТ нужда от Бекир и неговите качества,иначе просто ще гледаме ето такова безобразие и не разбирам Гонзо за какво се инати.Смята,че опитните играчи ще компенсират с опит,да,ама НЕ Гонзо,да,ама не....и колкото по-бързо го вдене нашия треньор-толкова по-добре,защото още 1-2 такива мача и столът му ще се разклати много сериозно.Казвам го,защото си направи селекцията,подготовката,контролите...има и качествени играчи,има и НУЖНИТЕ играчи и ние ИСКАМЕ РЕЗУЛТАТИ.Отаказът му да използва Бекир,упорството му да се уповава на играчи в БЕЗОБРАЗНА форма като Жоро Илиев и Жоро Божилов обещава страхотни главоболия.Слабата форма на Жоро Илиев е гарнирана и с нежелание за игра от всякакво естество,дузпата вчера я изпълни меко казано...БЕЗХАБЕРНО 

"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
Вторник тази контрола ще е интересна за гледане с Добруджа.http://www.varnautre.bg/2013/07/26/1789 ... _dobrudzha
Надявам се да играе и Бекир,според мен трябва да му се дава повече шанс,има качества безспорни.
Жоро Илиев не е робот,нормално е да има и слаби мачове.
Надявам се да играе и Бекир,според мен трябва да му се дава повече шанс,има качества безспорни.
Жоро Илиев не е робот,нормално е да има и слаби мачове.