К`ъв ЮАР бе, брато?!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Бай Марин
Контакти:

К`ъв ЮАР бе, брато?!

Мнениеот Бай Марин » 16 окт 2008 19:08

Тръгнахме аслани, върнахме се насрани!
Позната ли ви е тази поговорка? За по-младите ще поясня, че аслан означава лъв на турски.
Днес целукупните български журналя се пенят и фърлят слюнка, та знае ли се! Ауууу, ама какъв слаб отбор! Аууууу, ама тези нямат ли сърце българско?! Ауууу, никаква игра! Ауууу, никаква тактика!
Честито! Журналята се пробудиха, макар и конюнктурно! Няма по-големи извършители на френската любов от родните журналисти, независимо от жанра и медията! Те са превърнали този акт във висше изкуство така, че не само те да угодят и получат удоволствие, ами и четящите, слушащите и зрящите да съпреживеят този толкова вълнуващ оргазъм!
Улисани в удоволствията журналята някак си между другото пропуснаха редица немаловажни случки в родния футбол през последните двадесет години.
Някак си незабелязано детско-юношеските школи се затриха, след това едни съмнителни хора влязоха във футбола - и в БФС и в клубовете. Последните се превърнаха в перачници.
Българският запалянко се чешеше по немитата тиква, люпеше семки и пърдеше по стадионите и си попържаше този и оногози, като си мислеше, че все пък някога нещата ще се оправят.
И верно за една бройка и това можеше да се случи. Парк де Пренс, САЩ, илюзии, мечти и….реалност.
След САЩ 1994 управниците и “босовете” на клубовете бавно и методично ебаха мамата на родния футбол и на родния запалянко. Последният обаче се оказа някаква особена мутагенна форма, която подобно на хлебарките след ядрен взлив се отърси и продължи делирично да следи любимата игра…
Цикъл след цикъл нещата се влошаваха. Класирахме се с гръм и трясък на Европейското и с още по-голям гръм и трясък ни опуха, кой и където ни хвана…. А пък ние се чудехме, защо пък аджеба така се получи…
Обаче пък се реши, ч ако заложиш на неопитен треньор, това ще е гаранция за успех и назначиха Стоичков.
Камата беше голям футболист, но стана това, което беше, защото зад него имаше един треньор, наречен Йохан Кройф и още девет на терена, играещи за него. Да, ама тук той трябваше да мисли за хората на терена, а мисленето хич не му е сила… В последното съм се убедил лично.
Както и да е. Стоичков тотално одриска нещата и си тръгна… обиден. Дойде чичо Митко и направи, каквото можа, а за благодарност го освободиха…
И тук настъпи кулминацията. Пламен Марков… Когато чух за решението ми стана много мъчно, жално и тъжно… Пламен Марков ме отказа да ходя на мачове на ЦСКА по време на последния си престой в клуба и не, защото той ми е антипатичен, а защото изповядва някакъв футбол, който беше модерен в средата на 60-те…
Резултатите не закъсняха и отборът заприлича на осемдесет годишен дядка, дето хем не му става, хем няма мерак, а пък се точи на млади булки…
Аз лично не си спомням по-слаб национален състав от този, а пък съм доста паметлив…
Кои са виновниците?
Нека ги подредим от върха на пирамидата към основата:
1. БФС - това не е съюз, а откровена мафиотска структура, като скандалите напоследък недвусмислено го доказват! Принципно това би трябвало да е органът, който взима правилните решения в интерес на просперитета на футбола у нас.
Да, ама не! Мениджърски игри, черно тото, съдийски тесли и корупция. В това БФС няма УПРАВЛЕНЦИ! За Батето може да се говорят много неща, но той имаше доказани качества на управленец и никога не би допуснал нещо, като случващото се. Единственото достойнство на Михайлов, което го доближава до Батето е, че той също попрекалява с чашката. Дотук. Относно останалото е на светлинни години!
БФС играе играта на мениджърите, а това се нарича копфликт на интереси! За Данчо Лечков пък да не говорим! Вицепрезидент на БФС, кмет на Сливен и де юре и де факто принципал на ОФК Сливен! Във всяка друга държава вече щеше да има разследване!
За съдиите няма да говоря - то е очевадно!
2. “Босовете” на клубовете. Изключвам априори Гриша Ганчев, а другите са в кюпа - Илия Павлов, Божков, Томов, Лафчис, Чорни, Грашнов, Батков, Георги Илиев, Николай Цветин, ТИМ, Коце Маца, Калъмбов, Манджуков…. На пропуснатите поднасям извинение… Имаше и едни такива, като Ганди, Кеби, Банев… Карай…
Та тези “босове” праха, играха черно тото и еврофутбол и в крайна сметка също дадоха своя дан за покварата на любимата игра!
3. Треньорите. У нас НЯМА добри треньори. У нас няма треньорска школа! Продаваме навън футболисти, но не и треньори, което е факт много показателен! Не зная кой и на какво ги учи тук, но резултатите са смешни и плачевни!
А читавите треньори, дошли от чужбина много бързо изчезват. Така стана с Катуци (смея да твърдя, че никога преди и никога след това ЦСКА не е играл толкова грамотно и прилекателно), така стана и с Грозни. Системата е толкова гангренясала и обърната към себе си, че не търпи нищо качествено!
А ако нямаш треньор, който да подреди и мотивира футболистите, който да ги респектира и да ги накара да го слушат, дори и най-качествените бразилци да доведеш, пак ще е трагедия тип “гостуване на Грузия”! Армия от овни, водена от лъв ще победи армия от лъвове, водена от овен!
4. Футболистите! 3/4 от тях имат по два леви крака, като дори не знаят, кой им е опорния! Защо така ли? Ами, защото като деца не са учени! През тези години се изграждат основните умения за работа с топка и се усвояват елементарните, но базисни тактически познания! Много често в детските формации перспективните и талантливи деца дремят на пейката за сметка на момчето, чийто татко се е ръснал на съответния треньор, който пък храни семейство…
След това момчето става на 18, придобива известност и гаджетата му се лепят, като лайно на риза и се почват едни БИАД, Син Сити… На тренировка се ходи с отегчение и омерзение и се скатаваме… Така де, ако някой ни хареса и сме талантливи, като излезем в чужбина ще се научим….
Освен това футболистите също играят черно тото и еврофутбол. Полага им се в края на краищата - нали те са основното средство за постигане на печалбите… А резултата всички го знаем…

Какво трябва да се направи?
1. Метла в БФС! До дъно! ДАМС се обръща към братския немски народ и моли да ни изпратят управленци за БФС - от чистачката до Президента! За срок от поне десет години! ДАМС им превежда възнагражденията и хер Дойчо и сие си ги получават от родната организация, като по този начин няма никакво ош-беш с нашите изобретателни тарикати. Освен това братска Германия ще следи да не корумпираме техните си кадри.
2. Чужд национален селекционер! Без пари нищо не става! Мама на тате не дава, както се казваше в един популярен лаф! Без пари - само с Пламен Марков!
Нима Гузинският ФС е по-богат от нашия?! Та тази държава още е в сериозен военен конфликт! Но там очевидно обичат футбола!
3. Журналистите! Престанете с фелациото бе, хора! Доста от вас ги познавам лично и зная, че разбирате от футбол! Пишете истината!

Ето, това е! Дано само не е твърде утопично!

maspex
Контакти:

Re: К`ъв ЮАР бе, брато?!

Мнениеот maspex » 16 окт 2008 19:21

Браво,в този форум се намират интелигентни хора.Но няма кой да чете от КРАТУНИТЕ.

kokomokoko
Контакти:

Мнениеот kokomokoko » 16 окт 2008 19:23

Браво човече! :|

KZL_KZL

Мнениеот KZL_KZL » 16 окт 2008 19:31

ДО КЪДЕ СМЕ Я ДОКАРАЛИ ,ЧЕ АБСУРДЪТ ДА НЕ УЧУДВА НИКОГО!ОТБОР ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ИГРАЧИ СТАВА ЖЕРТВА НА МИЖАВ ТРЕНЬОР,НАЗНАЧЕН ОТ АЛЧНИ И ПОДЛИ МИШОЦИ.ПОСЛЕ НЕКАДЪРНИЦИТЕ СЕ НАХВЪРЛЯТ ВЪРХУ МОМЧЕТАТА-"ВИЕ НЯМАТЕ СЪРЦА,НЕ СТАВАТЕ,НИЕ БЯХМЕ ВЕЛИКИ,А ВИЕ НЕ СТЕ...."СЛЕД ПРОВАЛА В ГРУЗИЯ,МИШОЦИТЕ СА СЕ ИЗПОКРИЛИ.ПОКАЖАТ СЕ ТУК-ТАМ,ПЛЮННАТ ПО МИТКО И-ХАЙДЕ В ДУПКАТА.А НА МИТКО МУ СЕ РЕВЕ ,СИГУРНО ОТ АБСУРДА ДА СЕ ЧУВСТВА НА ТЕРЕНА КАТО ПАТЕ В КАЛЧИЩА.НА ДРУГИТЕ СЪЩО.ВСЕ ПАК ТОВА СА НАЙ-ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ(С ИЗВЕСТНИ ,НО ВАЖНИ КОРЕКЦИИ)И СЕГА КАКВО?БЕРБАТОВ И ПЕТРОВИТЕ ВИНОВНИ.!!!Я ГО КАЖЕТЕ НА СЪР АЛЕКС И НА О'НИЙЛ И ЩЕ ВИ КАЖАТ,ЧЕ Е АБСУРД.МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАК ТОЧНО УПЛЪТНЯВАТ РАБОТНОТО СИ ВРЕМЕ ТЕЗИ ПИЧОВЕ ОТ ФУТБОЛНИЯ СЪЮЗ.КОГАТО АЗ РАБОТЯ ПО 10 ЧАСА НА ДЕН И ДЪРЖАВАТА МИ СКЪСВА ГЪЗА ОТ ДАНЪЦИ,ИМАМ ПРАВО ДА ЗНАМ КАКВО ТОЧНО ПРАВЯТ ПОЛУГРАМОТНИТЕ ТАРИКАТИ ЛЕЧКОВ И МИХАЙЛОВ ПО 8ЧАСА,ЗА ДА СИ ЗАРАБОТЯТ НАДНИЦИТЕ?АБСУРДНО Е ДА НЕ СЕ ПОЯВЯТ И ДА ДАДАТ ОБЯСНЕНИЕ.АБСУРДНО Е ОЩЕ ДА НЕ СА НАМЕРИЛИ НОВ ТРЕНЬОР.АБСУРДНО ЩЕ Е ДА ПРОГОНЯТ БЕРБАТОВ ОТ БЪЛГАРИЯ.СЪС ИЦО УСПЯХА ,МАЙ.А СЕГА И ЧЕРЕШКАТА В ТОРТАТА НА АБСУРДА-ЕДНА КАРИКАТУРА,ИЗПЪЛНЕНА С ДУХОВНОТО И ВИЗУАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ НА БАЙ ВИ ГАНЯ ЩЕ ПОЛУЧИ ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА"!АЙ,СЕКТИР!ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА,А ТЕРИТОРИЯ,НАРЕЧЕНА АБСУРДИСТАН

Потребителски аватар
Бай Марин
Контакти:

Мнениеот Бай Марин » 16 окт 2008 19:32

Благодаря :) Все си мисля, че вкусовете се налагат от по-интелигентните хора, макар в последните години у нас да се наблюдават доста по-различни явления.

СинТерор
Контакти:

Мнениеот СинТерор » 16 окт 2008 19:37

наи-точното ми определение за всички играчи в националния отбор без Петков е така...

77153.jpg
Нямаме сърца, нямаме желание, нямаме дух! За къде сме!?
(31.61 KиБ) Свален 1079 пъти

Потребителски аватар
Бай Марин
Контакти:

Мнениеот Бай Марин » 16 окт 2008 19:37

KZL_KZL написа:ДО КЪДЕ СМЕ Я ДОКАРАЛИ ,ЧЕ АБСУРДЪТ ДА НЕ УЧУДВА НИКОГО!ОТБОР ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ИГРАЧИ СТАВА ЖЕРТВА НА МИЖАВ ТРЕНЬОР,НАЗНАЧЕН ОТ АЛЧНИ И ПОДЛИ МИШОЦИ.ПОСЛЕ НЕКАДЪРНИЦИТЕ СЕ НАХВЪРЛЯТ ВЪРХУ МОМЧЕТАТА-"ВИЕ НЯМАТЕ СЪРЦА,НЕ СТАВАТЕ,НИЕ БЯХМЕ ВЕЛИКИ,А ВИЕ НЕ СТЕ...."СЛЕД ПРОВАЛА В ГРУЗИЯ,МИШОЦИТЕ СА СЕ ИЗПОКРИЛИ.ПОКАЖАТ СЕ ТУК-ТАМ,ПЛЮННАТ ПО МИТКО И-ХАЙДЕ В ДУПКАТА.А НА МИТКО МУ СЕ РЕВЕ ,СИГУРНО ОТ АБСУРДА ДА СЕ ЧУВСТВА НА ТЕРЕНА КАТО ПАТЕ В КАЛЧИЩА.НА ДРУГИТЕ СЪЩО.ВСЕ ПАК ТОВА СА НАЙ-ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ(С ИЗВЕСТНИ ,НО ВАЖНИ КОРЕКЦИИ)И СЕГА КАКВО?БЕРБАТОВ И ПЕТРОВИТЕ ВИНОВНИ.!!!Я ГО КАЖЕТЕ НА СЪР АЛЕКС И НА О'НИЙЛ И ЩЕ ВИ КАЖАТ,ЧЕ Е АБСУРД.МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАК ТОЧНО УПЛЪТНЯВАТ РАБОТНОТО СИ ВРЕМЕ ТЕЗИ ПИЧОВЕ ОТ ФУТБОЛНИЯ СЪЮЗ.КОГАТО АЗ РАБОТЯ ПО 10 ЧАСА НА ДЕН И ДЪРЖАВАТА МИ СКЪСВА ГЪЗА ОТ ДАНЪЦИ,ИМАМ ПРАВО ДА ЗНАМ КАКВО ТОЧНО ПРАВЯТ ПОЛУГРАМОТНИТЕ ТАРИКАТИ ЛЕЧКОВ И МИХАЙЛОВ ПО 8ЧАСА,ЗА ДА СИ ЗАРАБОТЯТ НАДНИЦИТЕ?АБСУРДНО Е ДА НЕ СЕ ПОЯВЯТ И ДА ДАДАТ ОБЯСНЕНИЕ.АБСУРДНО Е ОЩЕ ДА НЕ СА НАМЕРИЛИ НОВ ТРЕНЬОР.АБСУРДНО ЩЕ Е ДА ПРОГОНЯТ БЕРБАТОВ ОТ БЪЛГАРИЯ.СЪС ИЦО УСПЯХА ,МАЙ.А СЕГА И ЧЕРЕШКАТА В ТОРТАТА НА АБСУРДА-ЕДНА КАРИКАТУРА,ИЗПЪЛНЕНА С ДУХОВНОТО И ВИЗУАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ НА БАЙ ВИ ГАНЯ ЩЕ ПОЛУЧИ ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА"!АЙ,СЕКТИР!ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА,А ТЕРИТОРИЯ,НАРЕЧЕНА АБСУРДИСТАН

Е, да! Така е, но ако ние мълчим? За мен орденът на Батков е подигравка с редовите данъкоплатци! Ние не управляваме парите на Чорни и не спонсорираме БСП, или някой неин друг дериват (разбирай всички останали партии)!
Всичко е пародия! Пародия на държава, пародия на управление, пародия на живот и пародия и на спорт, естествено!

Потребителски аватар
Бай Марин
Контакти:

Мнениеот Бай Марин » 16 окт 2008 19:42

СинТерор написа:наи-точното ми определение за всички играчи в националния отбор без Петков е така...

77153.jpg

Приятелю, сещам се за един коментар на Витомир Саръиванов (ако не бъркам фамилията) по време на една среща реванш между Левски и турски тим - "Страхотна игра на Левски! Най-добрият на терена е Иванков!"
Не ти ли звучи, като римейк... Тъпо, всичко се повтаря....

Потребителски аватар
nostradamus
Контакти:

Мнениеот nostradamus » 16 окт 2008 19:44

Батков вън!

СинТерор
Контакти:

Мнениеот СинТерор » 16 окт 2008 19:52

Бай Марин написа:
СинТерор написа:наи-точното ми определение за всички играчи в националния отбор без Петков е така...

77153.jpg

Приятелю, сещам се за един коментар на Витомир Саръиванов (ако не бъркам фамилията) по време на една среща реванш между Левски и турски тим - "Страхотна игра на Левски! Най-добрият на терена е Иванков!"
Не ти ли звучи, като римейк... Тъпо, всичко се повтаря....

Когато едни играчи нямат сърце, душа, себераздаване, желание няма как да дойдат успехите! Когато кажем, че вратаря ни бил най-добрия тогава за какъв футбол въобще да говорим. Димитър Бербатов (Барби) нали уж струва 30 млн. !? Какво е направил за националния отбор през последните години!? Да е вкарал някакъв решителен гол!? НЕ!!! Петков който не струва 1 млн. играе 100 пъти по-добре от Барби, а него са го сложили за капитан и с цялото си нахалство казва " Толкова си можем " Дори и да е така според мен не трябва да се казва... Щом толкова си може да се маха има млади момчета които искат да играят и ще се раздават на терена!

Върни се в “Футбол - България”