11-годишна булка шокира света с историята си

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Infozone
Контакти:

Re: 11-годишна булка шокира света с историята си

Мнениеот Infozone » 24 юли 2013 13:10

Евала на момичето, че е достатъчно умно, напористо, мотивирано, мога да продължавам и още и е взело живота си в ръце макар и на такава крехка възраст. Благодарение все пак и на чичото, който малко или много е голям фактор момичето да се изучи. Наистина живота на тези момичета не е лек въобще, те направо са обречени..

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 24 юли 2013 15:14

THE G.A.M.E написа:За съжаление това е ежедневие в мюсюлманският свят.
Има разлика между християнството и исляма, и тя се корени в това, че при нас има "Нов завет".
Тоест, християнството е напредничава религия, която се основава на познанието, грамотноста и самосъзнаването.
Християнството се е развило до такава степен, че отдавна не е просто религия, а учение.
Върнало се е към корените си ...
Тук индивидът има свободна роля - да вярва, или пък ако иска, да не вярва.
Ако в мюсюлманският свят някой заяви, че няма Аллах, и че човекът е произлязал от маймуните, най малкото, което ще му се случи, е да го убият с камъни.

Така че, да, за съжаление жените са просто предмети в ислямските страни ... Като няма разлика между жена и момиче.
Но по-лошото е, че няма никакви изгледи това да се промени там.
Просто ислямът е страшно закостеняла религия, но няма как, след като се е родила да сее смърт.

Аз предлагам всички религии да изчезнат и да остане само учение,което да съдържа най-доброто от тях.Без излишни заблуди.Защото светът се дели на християни,мюсюлмани,юдеи...а ние всички сме хора. А светът е едно голямо семейство. Няма нужда да се делиме. И да се избиваме заради някакви измислени богове които са само в наще глави-Алах малах,Вишну кишну,Зевс и други подобни. А някой да докаже съществуването на който и да било човешки бог ! Е да,ама не!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 юли 2013 16:53

Jürgen написа:Аз предлагам всички религии да изчезнат и да остане само учение,което да съдържа най-доброто от тях.Без излишни заблуди.Защото светът се дели на християни,мюсюлмани,юдеи...а ние всички сме хора. А светът е едно голямо семейство. Няма нужда да се делиме. И да се избиваме заради някакви измислени богове които са само в наще глави-Алах малах,Вишну кишну,Зевс и други подобни. А някой да докаже съществуването на който и да било човешки бог ! Е да,ама не!

To в интерес на истината, има и не-религиозни общества, където също се извършват никак не малко гаври с личноста.
То не е до религия ( или учение ) ... Явно е до манталитет в самото общество.

Иначе познатите ни религии не призовават към насилие, правят го отделни течения в тях, които по-скоро са навлезли по-късно в самите религии ( учения ) ... И тези течения служат единствено за утоляването на жаждата за власт на едни, или други групи хора.
Ако ги нямаше религиите, можеби към момента нещата на нашата Планета щяха да са плачевни.
Твърде вероятно популацията на Планетата щеше да е неимоверно по-малка, а нивото на цивилизация - бедствено.

Jürgen написа:А някой да докаже съществуването на който и да било човешки бог ! Е да,ама не!

Самото съществуване на живота на нашата Планета доказва, че има Бог/създател.

Сред атеистките общества, също има големи изверги.
Те действат на принципа, който посочва "Теорията на Дарвин", а именно - хората сме животни и трябва да се следва "законът на джунглата"
Тоест - по-силните не само да не помагат на по-слабите, а направо да ги унищожават, или подчиняват.
Ето защо, масовото невярването в Бог, може да доведе дори и до край на нашата цивилизация, като такава. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 24 юли 2013 17:24

Не мисля че религията има голяма роля в тези неща. Ето в една от най-развитите страни, където официалната религия е протестантството (за тези които не са били на този урок: протестантството е разновидност на християнството, възникнала с цел противопоставяне на голяма част от догмите на средновековния католицизъм, инквизицията и т.н.) какви неща се случват. viewtopic.php?f=53&t=136349&st=0&sk=t&sd=a
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 24 юли 2013 17:55

THE G.A.M.E написа:Иначе познатите ни религии не призовават към насилие, правят го отделни течения в тях, които по-скоро са навлезли по-късно в самите религии ( учения ) ... И тези течения служат единствено за утоляването на жаждата за власт на едни, или други групи хора.
Ако ги нямаше религиите, можеби към момента нещата на нашата Планета щяха да са плачевни.
Твърде вероятно популацията на Планетата щеше да е неимоверно по-малка, а нивото на цивилизация - бедствено.

Игра,не мисля,че вярата в Бог развива мисленето. Светът е такъв,какъвто е днес,не заради религиозните проповедници,а заради тези,които са търсели каква е истината в действителност и не са приемали за вярно всяко твърдение на религията. Без тези хора, днес ние нямаше да имаме електричество,камо ли интернет! И още куп неща,които нямаше да имаме,ако се осланяхме на ''сведенията" за света,които ни предоставят книги като библията и разл. пророци. Не знам за теб,но аз съм останал с впечатлението,че силно религиозните хора си обясняват всичко(или повечето неща),с волята на бог. :shock: :shock: :shock: На мен поне ви се вижда адски абсурдно.
Jürgen написа:А някой да докаже съществуването на който и да било човешки бог ! Е да,ама не!

THE G.A.M.E написа:Самото съществуване на живота на нашата Планета доказва, че има Бог/създател.

Не знам какво доказва,ама се чудя защо всеки процес(е то навярно са доооста процеси),които влияят на средата трябва да се пишат Божие дело. Та ние хората не познаваме и 10% от цялата тая Вселена,тръгнали сме да обясняваме как отлично разбираме Бога :o !
THE G.A.M.E написа:Сред атеистките общества, също има големи изверги.
Те действат на принципа, който посочва "Теорията на Дарвин", а именно - хората сме животни и трябва да се следва "законът на джунглата"
Тоест - по-силните не само да не помагат на по-слабите, а направо да ги унищожават, или подчиняват.
Ето защо, масовото невярването в Бог, може да доведе дори и до край на нашата цивилизация, като такава. ;)

За теорията на Дарвин- тя обяснява развитието на живота. След Големия Взрив и създаването на нашата Земя,едва ли е било пълно с всякакви животни,растения и тн. Просто живота се е развивал спрямо усовията(еволюция). И на мен ми е чудно как от маймуната може да стане човек,но не мисля,че някой изобщо разбира в пълна степен тоя процес,който отнема милиони години. Като цяло съм склонен да вярвам на Дарвин. ПП. за пръв път чувам,че теорията на Дарвин гласяла,че щом сме произлезли от маймуните трябва да се държим като тях :roll: !

Потребителски аватар
amstel_beer
Контакти:

Мнениеот amstel_beer » 24 юли 2013 18:31

doktora25 написа:Не мисля че религията има голяма роля в тези неща. Ето в една от най-развитите страни, където официалната религия е протестантството (за тези които не са били на този урок: протестантството е разновидност на християнството, възникнала с цел противопоставяне на голяма част от догмите на средновековния католицизъм, инквизицията и т.н.) какви неща се случват. viewtopic.php?f=53&t=136349&st=0&sk=t&sd=a

Интересно! Нали и в България се появиха "западни педофили", и ако там са толкова добре организирани кому го дирят тук извратеняците? :?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 юли 2013 19:44

Jürgen написа:Игра,не мисля,че вярата в Бог развива мисленето. Светът е такъв,какъвто е днес,не заради религиозните проповедници,а заради тези,които са търсели каква е истината в действителност и не са приемали за вярно всяко твърдение на религията.

Нещата са много по-дълбоки.
Религията е начин на живот ... Както в миналото, така и сега.
Не напразно определението > Християнски ценности > е нещото, което обуславя цивилизованото общество.
Цивилизация без закони, норми и правила, е обречена цивилизация.
В абсолютно всички свещени книги, на всяка религия или учение, пише че Бог ги дава тези неща.
Не сме ги измислили ние, хората. ;)

Иначе теорията на Дарвин е пълен кьорфишек и е създадена с цел манипулация.
Но това е друга тема ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 25 юли 2013 01:54

THE G.A.M.E написа:Нещата са много по-дълбоки.
Религията е начин на живот ... Както в миналото, така и сега.
Не напразно определението > Християнски ценности > е нещото, което обуславя цивилизованото общество.
Цивилизация без закони, норми и правила, е обречена цивилизация.
Съгласна съм с това.
Забелязвам, че много хора се заемат да посочват манипулативната част на християнството, но удобно пропускат нравоучителната, която всъщност е основната.
Християнството възпитава морални ценности и точно тяхната липса провокира упадъка на съвременния свят.
Разбира се, че не е редно да се убива и краде, лошо е да се лъже и изневерява - това са все догми, възприети в едно общество като нещо нормално, което не пречи да бъдат нарушавани, за съжаление.
Няма нужда една религия да се следва сляпо и фанатично. Битието определя житието. Не е необходимо да постиш и да ходиш редовно на църква, за да си добър християнин. Просто и в това, както във всичко, трябва да се намира баланс. :)
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Върни се в “Свободна зона”