Мнениеот Robbery » 23 юли 2013 14:02
Хванали сте се за думичката "government" и на другото не сте обърнали внимание. Да наистина токсичността на THC спрямо други дроги е нищожна ( а понеже мерихуаната в повечето случаи се инхалира смъртен риск от свръхдоза не съществува), но все пак има токсичност. Това, което ми направи впечатление в този материал и го постнах е, че марихуаната дава позитивен резултат при т. нар. "Ames test", с чиято помощ се изследва мутaгенността на определени субстанции. Така че в този ред на мисли ТHC може да помага при рак, но в чистия си вид, докато Марихуаната (джойнта) по скоро наврежда.
Аз не съм от тези, които ще определят марихуана, канабис или каквито и други разновидности там има за дяволска дрога. Просто съм против легализирането и, защото има доказано психоактивно действие. И за тези, които смятат, че легализирането ще донесе огромни приходи - да така е, но разходите ще бъдат 10 пъти повече. Проучване в Германия преди няколко години показа, че приходите от алкохол възлизат на 3,5 милиарда €, докато разходите причинени от последствията са 24,4 милиарда.
Колкото до фармаиндустрията. Ако след проучвания с хора и след преминаването на няколко успешни изследвания (напр. плацебо) се докаже, че ТХЦ има позитивен ефект при онкологични заболявания, то големите фармацевтични компании веднага ще екстрахират полезните продукти ще отделят вредните и пак ще продават скъпо лекарствата. Колкото до самия рак. Това е много коварно заболяване. не си мислете, че рак в напреднал стадий се лекува толкова лесно. Ако беше така Стийв Джобс още щеше да е жив (той не е страдал от липса на средства и е могъл да си позволи всяко едно лечение)
[center]

[/center]