Тъжната истина за БГ-футбола!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Remi Gaillard
Контакти:

Re: Тъжната истина за БГ-футбола!!!

Мнениеот Remi Gaillard » 22 юли 2013 20:59

zlatan написа:Знам че темата ми може би е банална,но ме накара да я напиша днешния мач между Славия и Берое.
Не е изненада за никога че в момента трите отбора:Ботев,Берое и Лудогорец имат най-добрите състави в БГ,ако може да говорим за добри.
Като видях днес с каква лекота Берое надигра Славия и като си спомня как Апоел се разходи в Стара Загора ми стана адски тъжно.
Ние футбол средно-европейски нямаме това е истината,дори отборът на Ботев който ще се касира за 3 кръг игра срещу отбор в който най-скъпоплатения играч взима 2хил евро.А в този Жрински имаше само Босненчета които се бориха докрай.Дали има рецепта и за нас Българите-вече не знам,но ми е болно че двата гранда са адски слаби,че днес на ст.Славия имаше 1000души,че Лудогорец води до 87мин с човек повече и накрая губи и като се върнат тук в БГ на летището ги чака 100 журналя за да им отдадат нужното внимание.
Нарочно не се спирам на Иртиш-всичко се каза и изказа.
Нарочно не се спирам на №3.
Каква е рецептата за Бг-футбола АЗ НАИСТИНА НЕ ЗНАМ.

1во - недей предсказва докъде ще стигне Ботев
2ро - Ако имаше силен Левски и ЦСКА и аналогично ниво на А група - всичко щеше да е наред.... много рев от шопландци....
3то - именно когато шампиона пада от новобранеца се гради отбор... иначе шампиона играе едни протоколни 20 мача на сезон
4то - последния сезон бе по интересен от предходните 5 накуп....
5то - безпаричието създава хаоса в момента...

А успехите в Европа - ще дойдат когато започнем да играем честно, започнем да играем като за финал на всеки мач (дори и с последния)... мисля, че това време идва!
Майката на Иванчо му дава 50 стотинки за закуска и той ги изял...

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 22 юли 2013 21:02

Апоел е средноевропейски по сила отбор, който има 6 участия в групови фази на Шампионската лига и Лига Европа в последните 7 години. Този отбор има самочувствието, парите и класата, каквито няма в нашите отбори. И да, точно тези отбори трябва да са ни мерилото, а явно сме далеч от тях. Но като се замислим, ние сме далеч от такива клубове почти винаги след 1990 - та година. През този период имаше различни проблясъци и геройства на отделни отбори като Левски на Мъри, но това са епизодични успехи, които не можем да поддържаме и развием. Нашите отбори са посредствени, защото не се работи правилно на всички нива във веригата. Ситуацията е, както в цялата държава, ден да мине, друг да дойде.

zergRush
Контакти:

Мнениеот zergRush » 22 юли 2013 21:05

Рецептата е доста проста: Намалят се групата до бройка отговаряща на финансово стабилните клубове, инвестират се парите в младежки формации и класни треньори, Лудогорец спира да купува съдии, Левски и ЦСКА излизат от филма че са богопомазани космически грандове и си подкпреят отбора на макс.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 22 юли 2013 21:09

Най-простата рецепта е държавна помощ, облекчаване на данъците, свързани с футбол и бази и безмилостна борба с черното тото. Най-важното е да има работеща икономика, за да има пари в тази страна. Няма друга рецепта.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Мнениеот zlatan » 22 юли 2013 21:11

veseo написа:
zlatan написа:...дори отборът на Ботев който ще се касира за 3 кръг игра срещу отбор в който най-скъпоплатения играч взима 2хил евро...

http://www.bnews.bg/article-81180

Годишният бюджет на Ботев е 2,7 милиона евро, а на Астана 5 пъти по-голям.

Айде да не изопачаваме истината и да не омаловажаваме (макар и малките засега) успехи, а? И си оправи заглавието - казваш "български футбол" и после твърдиш, че единствените по-стабилни отбори са три провинциални. Тоест, "тъжната истина" е май най-вече за софийския футбол, а?

вессо не бе човек спри с това разделение.Софийските отбори са адски зле,но погледни реално с трите отбора които наистина играят що годе някъв футбол.
Не умаловажавам успеха на Ботев,но помисли човек Жрински бяха равностойни на канарите,а там говорим за 2000 евро.
LEVSKI_FOREVER

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 22 юли 2013 21:17

Levskar_90 написа:Кво ти пука, докато не разкарат чужденците от А група няма, да се оправим. Трябва да има лимит от 2-3 чужденеца в титулярните 11.

Като Рамос, който се опита да откъсне краката на Тошко Неделев, толкова ме хвана яд при това положение, че е на път да съсипе един от младите таланти.....
Мюлдер също, той е не е лош защитник, но това което направи на Карачанаков си беше ужас.
Същото се отнася и за чужденците в ЦСКА и другите отбори, оня ден Менди ми хареса като физика, но имаше няколко къча, където можеше да пореже някой младок от Локо за дълго време .......
Отделно повечето не вдигат класата на отбора ама грам. Изключение правят няколко , но всичко друго е плява.

Потребителски аватар
moreni_max
Контакти:

Мнениеот moreni_max » 22 юли 2013 21:19

daydreamer написа:
zlatan написа:Каква е рецептата за Бг-футбола АЗ НАИСТИНА НЕ ЗНАМ.

Като почнат след 4-5 години Берое и Ботев да бълват родни таланти ще разбереш.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 22 юли 2013 21:22

На мен пък не ми пука,че "Левски" и ЦСКА затъват.ЗАЩОТО НЕ МИ ПУКА ЗА ТЯХ.По приятно ми е,че отбори извън столичните са в подем.Успехи в Европа никога сме нямали само епизодични,никога не сме били фактор. ;)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 22 юли 2013 21:26

Levskar_90 написа:
Trueplayer написа:
Levskar_90 написа:Кво ти пука, докато не разкарат чужденците от А група няма, да се оправим. Трябва да има лимит от 2-3 чужденеца в титулярните 11.

И 2-3 са много, най-добре 1 в титулярите и макс още един в групата за мача.

И така става.

Аз само да попитам дали българите ще станат по добри ако ги няма чужденците ? Защото в момента от относително приличните играчи в А група - 70-80% са чужденци. Именно те дърпат отборите си напред.
Ще ти дам пример с Левски... когато бяха в групите на УЕФА за последно.... Кой дърпаше отбора и кой пречеше ? Гара, Сержиньо, Дъсти, Жоазиньо и ко или Милиев, Иво Иванов и ко бг "звезди" ?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

vankata462
Контакти:

Мнениеот vankata462 » 22 юли 2013 21:29

zashto obviniavate samo chuzdencite niakoy ot sa shto gode dobri.ako tiah gi niama kakvo? ot kude shte doyde bulgarska stoka s dobro kachestvo. ot koia shkola che to ima samo dve po na nivo i tolkoz drugite sa tashak ot tiah li chakate neshto interesno .prosto nikoga .taka che izmislete neshto po realno.

Върни се в “Национален отбор”