Канабисът лекува рак !
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Канабисът лекува рак !
Още веднъж ще помоля да ми дадете пример на излекуван от рак, защото е пушил канабис!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
djoni написа:Robbery написа:djoni написа:Един интересен факт, който бих желал някой от противниците на марихуаната да коментират. Този факт лесно може да бъде проверен. В човешкия мозък има рецептор, който се активира и произвежда протейн единствено и само когато влезе в контакт с канабиноли съдържащи се в марихуаната. Защо съвършената майка природа е решила да ни дари с един такъв рецептор, ако допира с марихуаната е вреден?
Ето и един интересен документален филм: http://vbox7.com/play:mee9e5ae61
Изгледайте го и тогава може пак да коментираме.
Free your mind
За пръв път чувам рецептор да произвежда протеин. Това трябва да е някоя научна сензация. Колкото до тези рецептори (CB1 и СB2) те се свързват с опиати, които биват произвеждани от човешкото тяло и по този начин действат болкоуспокояващо.
Прав си, изказването ми може би е прозвучало наивно защото не съм експерт в човешката биология и анатомия. Говорех по спомени. И все пак съм сигурен, че става дума за рецептор, който се активира само при контакт с канабиноли. Мисля, че може да се провери, дори го има и в клипчето, към което съм пуснал линк.
То е нормално канабоидните рецептори да реагират при допир с канабоиди, както и допаминовите реагират на допамин. (допаминът между другото се съдържа в цигарите) Научно доказано е обаче, че канабиса има негативно влияние върху синаптичната пластичност, тоест свойството на мозъчните клетки да правят връзки помежду си, което неминуемо води до намаляване на мозъчния капацитет.
Не се съмнявам, че канабиса може да лекува рак ( щом учените са го доказали, то значи е така) но едни от най-ефективните и най-често практикуваните методи за лечение на тази болест са химиотерапията и облъчването, които освен върху раковите клетки имат и пагyбно действие върху здравите клетки. От материала, който си предоставил, не ми става ясно как канабиса може да има проaпоптично действие, но то да не засяга останалите здрави клетки. Много медицински термини станаха, така че ще кажа само едно. Цигарите също могат да предотвратят паркинсон, но никoй не ги препоръчва за тази цел.
Последна промяна от Robbery на 22 юли 2013 21:48, променено общо 1 път.
[center]
[/center]

MainEventer написа:Едно нещо може да помага за едно и да ти вреди за друго. Сещай се.
Щото хапчетата предписани ни от докторите само помагат и на нищо друго не вредят,нали

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Кашчей написа:CTAHKO написа:Кашчей написа:Станко, познавам един пич от пловдивско, който се занимава с производство на масла от различни семена. Как досега нито веднъж не препоръча на някого масло от канабис
Кнабиса е конопКонопа е маслодайно растение
Може и да е, аз не го отричам.Само че тоя пич препоръчва всякакви други, само не и от канабис.. странно
Явно и той като теб не разбира

- MainEventer
- Контакти:
za nas e toj religiq написа:MainEventer написа:Едно нещо може да помага за едно и да ти вреди за друго. Сещай се.
Доказано е че вреди на .. ?????
Е колко пъти...Затъпяваш.
СТАНКО, безсмислено е защото няма да си направят труда да прочетат. Те предпочитат това, което са гледали по телевизията защото това е тяхната истина.
Като му гледам на "Кашчей" аватара и не знам защо се сещам за народната поговорка - "Тъп и упорит като магаре"
Като му гледам на "Кашчей" аватара и не знам защо се сещам за народната поговорка - "Тъп и упорит като магаре"
MainEventer написа:za nas e toj religiq написа:MainEventer написа:Едно нещо може да помага за едно и да ти вреди за друго. Сещай се.
Доказано е че вреди на .. ?????
Е колко пъти...Затъпяваш.
Менделеев е казал: "Няма вредни вещества,има вредни количества"

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Кашчей написа:Абе, знаещите, дайте някой пример на излекуван от рак, само защото е пушил марихуана!
Засега има само излекувани лабораторни мишки. Така че единственото твърдение, което може да се постулира е: "Канабисът лекува рак при мишките."
[center]
[/center]

- za nas e toj religiq
- Контакти:
Robbery написа:djoni написа:Robbery написа:djoni написа:Един интересен факт, който бих желал някой от противниците на марихуаната да коментират. Този факт лесно може да бъде проверен. В човешкия мозък има рецептор, който се активира и произвежда протейн единствено и само когато влезе в контакт с канабиноли съдържащи се в марихуаната. Защо съвършената майка природа е решила да ни дари с един такъв рецептор, ако допира с марихуаната е вреден?
Ето и един интересен документален филм: http://vbox7.com/play:mee9e5ae61
Изгледайте го и тогава може пак да коментираме.
Free your mind
За пръв път чувам рецептор да произвежда протеин. Това трябва да е някоя научна сензация. Колкото до тези рецептори (CB1 и СB2) те се свързват с опиати, които биват произвеждани от човешкото тяло и по този начин действат болкоуспокояващо.
Прав си, изказването ми може би е прозвучало наивно защото не съм експерт в човешката биология и анатомия. Говорех по спомени. И все пак съм сигурен, че става дума за рецептор, който се активира само при контакт с канабиноли. Мисля, че може да се провери, дори го има и в клипчето, към което съм пуснал линк.
То е нормално канабоидните рецептори да реагират при допир с канабоиди, както и допаминовите реагират на допамин. (допаминът между другото се съдържа в цигарите) Научно доказано е обаче, че канабиса има негативно влияние върху синаптичната пластичност, тоест свойството на мозъчните клетки да правят връзки помежду си, което неминуемо води до намаляване на мозъчния капацитет.
Не се съмнявам, че канабиса може да лекува рак ( щом учените са го доказали, то значи е така) но едни от най-ефективните и най-често практикуваните методи за лечение на тази болест са химиотерапията и облъчването, които освен върху раковите клетки имат и пагyбно действие върху здравите клетки. От материала, който си предоставил, не ми става ясно как канабиса може да има антaпоптично действие, но то да не засяга останалите здрави клетки. Много медицински термини станаха, така че ще кажа само едно. Цигарите също могат да предотвратят паркинсон, но никoй не ги препоръчва за тази цел.
Добре казваш че е научно доказано , обаче пропускаш най важния факт ! Че става въпрос за прекомерната употреба ! Ако се използва в разумни граници , нищо от това което си написал , няма опасност да се случи !
- MainEventer
- Контакти:
CTAHKO написа:MainEventer написа:Едно нещо може да помага за едно и да ти вреди за друго. Сещай се.
Щото хапчетата предписани ни от докторите само помагат и на нищо друго не вредят,налиАми храните дето ядем
И при тях е същото.
Robbery ви го е написал научно.