Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА
И откъде го изкопа това, щото не виждам такова нещо.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
Гледам дискусии изобщо не са променили своят характер
За съжаление отиваме на избори Май месец и сами сме си виновни
Ако бяхме излезли още по мащабно и то в цяла България,оставката щеше да е факт...

Гледайте "Лице в лице", председателят на БСК и двама уважавани финансисти направиха на пух и прах бюджета на Дянков!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
dunavfc написа:Гледам дискусии изобщо не са променили своят характерЗа съжаление отиваме на избори Май месец и сами сме си виновни
Ако бяхме излезли още по мащабно и то в цяла България,оставката щеше да е факт...
[offtopic]О-о, братчед, какво става, къде се губиш? Питаха за тебе тука доста народ.

Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Оставете кабинета да работи
Това напрежение повече вреди, отколкото да помага. "Протестиращите", като са толкова "отворени", да създадат сдружение и да влязат в парламента. По цял ден да пиеш кафе и да искаш оставката на управляващите е смешно.
Парите на ГЕРБ няма да стигнат.

Парите на ГЕРБ няма да стигнат.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
doktora25 написа:vaskonti написа:Изобщо не е работа на обикновените хора да предлагат алтернатива! Това е работа и задължение на политиците, за това им се плаща! Обикновените хора просто искат нормален живот, искат работа, прилични доходи и адекватно управление на страната. Този протест не агитира за нито една партия, това е очевиден и безспорен факт. Исканията на протеста са абсолютно същите като през зимата. Но точно БСП не може да бъде носител на никаква промяна поради простата причина, че точно тази партия е носител на всичко мафиотско, създадено в началото на 90-те, даже в края на 80-те години и което и до ден днешен владее икономиката държавата. Това е истината.
Орешарски сега ще тегли заем от 1 милиард, при положение, че абсолютно всички и всевъзможни специалисти извън правителството са на мнение, че не е необходим, а напротив - опасен е. Защо го тегли? Защото другата година предстоели някакви плащания и "за всеки случай да сме имали пари". Подобен аргумент е просто абсурден! Ти на това ли му викаш необходима мярка? Лихвите по тоя заем кой ще ги плати?
Ами нали именно протестите са срещу въпросните политици. Кажи ми каква е алтернативата, кой да стои зад въпросната промяна и какви точно промени трябва да осъществи това ВНС, нещо конкретно, има ли изобщо единомислие по този въпрос? Образователен ценз примерно, съгласен съм, ще намалее купеният вот, но играчите нали остават същите? Така или иначе ако всички негласуващи гласуват, то купеният вот по никакъв начин няма да влияе. Друго какво? Хората ти разправят, че има няколко милиарда вътрешен дълг, който е пагубен за родните предприятия, държавата 4 години не им е плащала както трябва, народът мизерства и няма доходи, на теб 1 милиард излишен ти се струва. Дори и за безплатни лекарства за някои тежки болести да отиде пак добре би било. Някой по-горе каза, че не бива да се увеличават доходите, без да има икономически растеж. Не съм особено съгласен с това, но какъв икономически растеж да има при този вътрешен дълг? Просто трябва нещата започнат да се наместват едно по едно, а това може да стане единствено с работещо правителство!
И накрая ти хубаво викаш, че промяната е работа и задължение на политиците и затова им се плаща, само че защо "твоите хора" взимат в момента пари без грам работа да вършат и защо при положение, че БСП искат да вършат работа и осъществяват промяна има протестиращи? И ако отговорът е няколкото назначения на хора, на които дори не им бе даден шанс да докажат качествата защо бяха търпяни Дянков, Цвъ. Цвъ, Делян Добрев, Румяна Желева, г-жа Усмихвам се, Мадам ИФ и други такива?
А между другото какво значи политик? Не е ли народен представител? А ти ми казваш, че не е работа на обикновените хора да предлагат алтернатива. Ами кой тогава? Извънземните ли трябва да издигат политици?
И още нещо ми дойде на акъла по този въпрос. Много от противниците ми в споровете казвате, че привържениците на левите идеи са лентяи, които чакат всичко наготово държавата да им даде. Тези, които искат да падне правителството, но не са готови да дадат нещо от себе си, участвайки по някакъв начин във властта не са ли също готованци?
Кои са тия "мои хора" бре? Кога ще вденете най-накрая, че не всеки, който подкрепя протестите е гербер? Покажи ми едно мое изказване, с което искам ГЕРБ на власт? Айде като четете, поне осмисляйте какво четете, баси!
Народът избира не системата на управление, а конкретни хора. Как мислиш - ако от 1990г. насам "народните" представители вършеха точно това, което обещаваха и за което бяха избирани, дали щяхме да сме на това дередже или щяхме да сме една от най-развитите източно-европейски държави? Отговорът на този въпрос ще ти даде да разбереш, че каквото се иска от народа, той го е направил - дал е мандат на определени хора да направят тази държава нормална и просперираща, но тези хора и съответно политически сили водят съвсем друга политика от това, което е обещано. И след като очевидно който и да се избере ще е все тая, значи има нужда от друга промяна, а не само едната партия да стане за да седне другата. Това не променя нищо. А след като няма хора, които да променят системата, значи системата трябва да бъде променена буквално насила. И точно опити за такава промяна започна през зимата и продължава и сега. Тъпото е, че същите тия политици политизираха както оня протест, така и сегашния. Оня бил против ГЕРБ, тоя бил за ГЕРБ! Пълни глупости!
Аз никога не съм казвал, че привържениците на левите са лентяи. Но съм казвал, че предишните 50г. ни превърнаха в мързелив и абсолютно безотговорен народ. Доказателства за това има безброй, навсякъде около нас, в която и сфера на живота си помислиш.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
vaskonti написа:Кои са тия "мои хора" бре? Кога ще вденете най-накрая, че не всеки, който подкрепя протестите е гербер? Покажи ми едно мое изказване, с което искам ГЕРБ на власт? Айде като четете, поне осмисляйте какво четете, баси!
Народът избира не системата на управление, а конкретни хора. Как мислиш - ако от 1990г. насам "народните" представители вършеха точно това, което обещаваха и за което бяха избирани, дали щяхме да сме на това дередже или щяхме да сме една от най-развитите източно-европейски държави? Отговорът на този въпрос ще ти даде да разбереш, че каквото се иска от народа, той го е направил - дал е мандат на определени хора да направят тази държава нормална и просперираща, но тези хора и съответно политически сили водят съвсем друга политика от това, което е обещано. И след като очевидно който и да се избере ще е все тая, значи има нужда от друга промяна, а не само едната партия да стане за да седне другата. Това не променя нищо. А след като няма хора, които да променят системата, значи системата трябва да бъде променена буквално насила. И точно опити за такава промяна започна през зимата и продължава и сега. Тъпото е, че същите тия политици политизираха както оня протест, така и сегашния. Оня бил против ГЕРБ, тоя бил за ГЕРБ! Пълни глупости!
Аз никога не съм казвал, че привържениците на левите са лентяи. Но съм казвал, че предишните 50г. ни превърнаха в мързелив и абсолютно безотговорен народ. Доказателства за това има безброй, навсякъде около нас, в която и сфера на живота си помислиш.
Извинявай ако не харесваш ГЕРБ, но просто с такова впечатление бях останал от цялостните ти коментари. Тук хубаво говориш за смяна на системата, аз съм с 2 ръце ЗА, но пак опираме до хората, хора търсим, които да осъществят промените. Те са най-важните, а аз в момента не ги виждам на хоризонта. И на второ място тези хора да имат конкретни и ясни идеи, около които масата да се обедини. Системата не е някаква абстрактна машина, която ни мъчи всеки ден и чието счупване ще ни разреши всички проблеми. Видя се този начин на мислене до какво ни доведе след 89.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
.
Последна промяна от daduradam на 16 ное 2013 20:11, променено общо 1 път.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]
doktora25 написа:vaskonti написа:Кои са тия "мои хора" бре? Кога ще вденете най-накрая, че не всеки, който подкрепя протестите е гербер? Покажи ми едно мое изказване, с което искам ГЕРБ на власт? Айде като четете, поне осмисляйте какво четете, баси!
Извинявай ако не харесваш ГЕРБ, но просто с такова впечатление бях останал от цялостните ти коментари. Тук хубаво говориш за смяна на системата, аз съм с 2 ръце ЗА, но пак опираме до хората, хора търсим, които да осъществят промените. Те са най-важните, а аз в момента не ги виждам на хоризонта. И на второ място тези хора да имат конкретни и ясни идеи, около които масата да се обедини. Системата не е някаква абстрактна машина, която ни мъчи всеки ден и чието счупване ще ни разреши всички проблеми. Видя се този начин на мислене до какво ни доведе след 89.
Пак повтарям, че наличието на конкретни и ясни идеи изобщо не значи, че като вземе властта конкретния човек или партия, те ще се случат. Напротив - най-вероятно няма да се случат. Доказателства - последните 24 години, в които именно БСП доминира заедно с ДПС. А както знаем, левите са най-щедри на обещания за доходи и добра социална политика, което пък значи, че именно те са лъгали най-много.
По тази причина протестът в момента, както и този от зимата, не е за или против конкретни политици. Това е повече от очевидно. Може повечето хора да не са в състояние да формулират наистина конкретно какво искат, те просто искат някаква коренна промяна, а не "стани ти да седна аз". Аз и преди съм казвал какви са исканията - нов изборен закон, закриване на институцията ВНС и даване на възможност за промяна на конституцията от обикновено НС с квалифицирано мнозинство от примерно 2/3 или 3/4. Конституцията трябва така да се направи, че да предизвика дълбоки ревизии на всички основни закони - икономически и политически. Направи ли се това, тогава вече и самите политици ще бъдат принудени да се променят. Но да се радваме на БСП, основателите на всички възможни мафиотски структури от началото на 90-те насам, това просто не знам какво е. Навсякъде в Източна Европа, където тия партии изпаднаха от сцената, съответните държави си се развиват като стой та гледай. Тук БСП си остава най-влиятелната партия, съответно развитието ни е точно нулево, а мафията владее държавата.
[center]I'll be the savior of you all
Близо 500 страници едно и също.И пак има хора които не разбраха,че протестите са за морал.БСП се опитва да компенсира липсата на морал в правителството с икономически мерки,но не това искат протестиращите.За това и #ДАНСwithme продължава.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]