Йоканович: Единствено спечелването на титлата ще осмисли сезона
"Всички трябва да се обединим в името на Левски, готов съм да изведа отбора на върха", каза треньорът
Новият старши треньор на Левски Славиша Йоканович заяви, че е предпочитал да поеме отбора преди лятната подготовка, за да има повече време да наложи своя стил на работа. Сърбинът даде да се разбере, че единствено спечелването на титлата ще се счита за успех.
„Приех да водя Левски, защото това е най-големият клуб в България. Притежава невероятна история, а освен това има амбиции да се развива. Последното съвпада с моето желание да се усъвършенствам като треньор, да печеля титли в нови първенства. Надявам се, че ни предстои много хубав съвместен период. Знаете ли, когато отидох в Партизан в края на 2007 г., ситуацията беше много идентична с настоящата. Отборът не беше ставал шампион в два поредни сезона, като титлите бяха спечелени от Цървена звезда. Дори загубих първото си дерби на Белград с 1-4 и преднината ни на върха пред големия съперник беше стопена до 3 точки. Но в крайна сметка завоювахме дубъл, на следващия сезон повторихме успеха. Сега обстановката в Левски е идентична. Отборът не е печелил трофей от 4 г., което е много дълъг период за клуб от такава величина. Ето защо ни предстои здрава работа, за да върнем тима там, където му е мястото - на върха. Разбира се, на мен самия ми се искаше да мога да започна всичко от нулата. Аз да водя лятната подготовка, аз да работя по селекцията, но сега трябва да действам според завареното положение. А най-важното е, че няма време за радикални промени“, каза Йоканович пред вестник „Преса“.
„Мисля, че Иво Тонев се свърза с мен, след което говорих и с Наско Сираков. Разказаха ми за амбициите на клуба. Знам, че ни предстои много важен сезон, може би най-важният в историята. В края му Левски ще отпразнува своя стогодишен юбилей и затова е много важно да спечели трофей. Само така може да бъде осмислен сезонът. Нека да е ясно, че този тим не се примирява с второто място. Разбрах, че централният защитник е един от проблемните постове в състава. Ще се опитаме да намерим играч на тази позиция, но това не означава, че веднага ще открием най-подходящия. Затова трябва да избираме внимателно. Може да отнеме седмица, а може и месец. Отборът има още много какво да подобрява в играта си, но същевременно трябва да работя с футболистите за укрепване на психиката им. Провалите, които са преживели в последните два месеца, неминуемо се отразяват на самочувствието им Аз обаче искам играчите да са уверени както в своите способности, така и в тези на целия тим. И да вярват, че всички заедно ще върнем успехите в Левски“, каза Йоканович.
„За мен провалите срещу Славия и Иртиш остават безвъзвратно в миналото. Оттук нататък искам да гледаме само напред, към бъдещето, където се надявам да ни очакват много положителни моменти. За целта обаче всички в Левски - шефове, треньори, играчи, фенове, трябва да сме обединени. Разбрах, че феновете обмислят бойкот. Вижте, моята работа е долу, на терена. И с нея трябва да върна хората по трибуните. Ще направя всичко, което е по силите ми, за да подобря представянето на отбора. И така навиячите сами ще дойдат на стадиона. Надявам се да усещаме тяхната подкрепа, особено ако покажем силни игри. Искам скоро да видя „Герена“ пълен. Искам отборът ми да използва максимално наличния си потенциал, а не да мечтае за ниво, което така и така не може да достигне. Готов съм за трудната работа, която ми предстои. Знам, че заедно може да триумфираме. Разбира се, трябва ми и малко спортно щастие. Без него нищо не се получава“, каза треньорът на Левски.
Официално: Славиша Йоканович е новият треньор на Левски
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- ralka_levskarka
- Контакти:
Re: Официално: Славиша Йоканович е новият треньор на Левски
Изглежда надъхан и амбициран. Дано не се пренавие. Успех още веднъж от мен 

[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]
- Stanislav_Ivanov
- Контакти:
Старши треньорът на Левски Славиш Йоканович пристига в София с двама асистенти. Гонг научи техните имена. Единият се казва Александър Янкович, но не познатият у нас помощник от екипа на Славолюб Муслин. Александър Янкович е кондиционен треньор и ще отговаря за физическата подготовка на Левски.
Другият асистент се казва Дражен Болич, който има няколко мача за югославския национален отбор. Голяма част от кариерата му е минала в Италия, а преди това има солидна бройка мачове за Партизан Белград. На Апенините Болич е носил последователно екипите на Салернитана, Анкона, Виченца и Виртус Ланчано.
Според запознати Славиша Йоканович ще има и един български помощник, чието име ще бъде обявено в следващите дни. От събота Йоканович ще е в София и запретва ръкави, за да вдигне Левски на крака. Той няма да води „сините“ срещу Ботев в Пловдив, с това ще се заемат Мариян Христов и Елин Топузаков.
[wrapimg=]http://i.minus.com/iI5nsNXNvjSsF.gif[/wrapimg]
Stanislav_Ivanov написа:Старши треньорът на Левски Славиш Йоканович пристига в София с двама асистенти.
Това е добра новина. След като е изгледал последните мачове и не се е отказал значи има надежда.

...
Вчера в ранния следобед потърсихме новия треньор на Левски Славиша Йоканович. Първоначално той помоли да се свържем с него по-късно, защото опакова багажа си и тръгва към София, за да се присъедини към сините. След това удържа на думата си и ни отдели малко време, докато пътуваше с кола от Сърбия до София, въпреки че връзката бе ужасна. Йоканович трябваше да пристигне в столицата ни късно снощи. Г-н Йоканович, вече сте изгледали няколко пъти предоставените ви от Наско Сираков записи с играта на Левски. Какво е първото нещо, което искате да промените в нея? - Интересно! Вижте, щом в момента пътувам към София, за да поема Левски значи наистина нещо трябва да се промени, нали така? Да ви кажа обаче още на секундата какво ще правя, преди да съм говорил с футболистите, няма да е коректно. Трябва обаче да сте наясно, че няма да съм като слон в стъкларски магазин и да счупя и разваля всичко, което е било преди мен. Нека да е ясно - Левски има добри играчи. Всички са наясно, че тези футболисти могат да се представят по-добре, да постигнат повече от това, което преживяха през последните два месеца (б.а. - през този период сините паднаха във финала за Купата на България, изпуснаха титлата на "Герена" и бяха елиминирани още в първия квалификационен кръг на Лига Европа от шестия в Казахстан Иртиш). Могат и повече от постиженията в последните 4 години. Питате ме дали ще променя нещо и моят отговор е "Да". Ще ме питате кое и за какъв период. Естествено, ще ми трябва малко време, нищо не става за един ден. Ще се постарая да подобря значително представянето. Ще видите как ще стане, потърпете малко. Когато се чухме последния път казахте, че опаковате багажа си. Опаковаха ли го и ваши сънародници, които искате да ви помагат с Левски? - Естествено. Заедно с мен пристигат още двама човека. Те ще говорят с ръководството в София. Мисля, че ще се разберат. А може ли да разкриете техните имена? - Вярвам, че ще е по-удобно да проведем този разговор в София, но щом настоявате - единият ми помощник ще бъде Александър Янкович. Другият ми асистент ще бъде Дражен Болич. Той е доста популярно име, беше национал на Югославия. Като футболист прекара доста време в Италия. Ще ми помогне. За кой Александър Янкович става въпрос? Този, който беше помощник на Славолюб Муслин в Левски и беше спряган за треньор на отбора преди вас ли? - Не, не (смее се). Просто съвпадения на имената, но говорим за различни личности. Александър Янкович е кондиционен специалист. Той работи като такъв в Нови Сад, а след това натрупа и дълъг стаж в Китай. Мисля, че той е човекът, който ще ми помогне много. Даже не мисля, а съм уверен, че ще направи много за Левски! Ще говорите ли с Елин Топузаков и Мариян Христов, хората, които в момента отговарят за тима? Ще останат ли те? - Янкович и Болич ще са в екипа по мое настояване. Но в него ще има и българи. Със сигурност треньорът на вратарите ще остане (б.а. - Руслан Михайлов). Говорих с ръководството на клуба, че ще ми е нужен още един български помощник. Ще обсъдим това с шефовете в София. Ще видим кой ще ми стане асистент. Вярвам, че ще бъдем готови да обявим името му в понеделник сутринта. Първенството започва в неделя, а на Левски му предстои мач с Ботев в Пловдив... - Така е. И сигурно искате да знаете дали ще спечелим? Амбицията пред клуба винаги е била една и съща - да печели, независимо от имената, които в момента са в него. Ще се постараем да е така и в неделя - да направим добър мач. Трябва да вървим стъпка по стъпка. Не е възможно да решим всичко с един замах. Но вярвам, че в неделя Левски може да направи добър старт на първенството и да победи.
Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=438447
Бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич е категоричен, че Левски е улучил десетката с привличането на Славиша Йоканович за наставник. Уволненият само след два мача тази пролет наставник на "армейците" изсипа куп суперлативи по адрес на новия треньор на Левски. Йешич обаче не скри съжалението си, че качественият сръбски специалист е избрал "синия" лагер, вместо да отиде на "Българска армия".
"Познаваме се отлично със Славиша още от 1990 година. Тъкмо се бях завърнал от турския Трабзонспор в Партизан, а той вече беше започнал да играе в тима на "черно-белите", разказа пред "7 дни спорт" Йешич. - Остана в отбора една година. Мога да ви кажа, че той е едно прекрасно и всеотдайно момче. Като треньор качествата му също са много добри, така че настоящият му тим направи голям удар с привличането му. Единственото, за което съжалявам, е, че не беше назначен в ЦСКА, а отиде в "синия" лагер. През 2009 година беше уволнен от Партизан по същата причина, заради която ме уволниха мен от ЦСКА през март. Пробваха да му се месят в работата и да му налагат играчи, които не искаше, въпреки че беше спечелил две поредни титли. Единственото, което му липсва, е успех в Европа, така че, предполагам, именно натам ще насочи усилията си. При всички случаи мога да ви гарантирам, че ако в София има вмешателство в работата му, ще си тръгне веднага".
От 13:30 ще е представянето на Славиша.
Сръбският специалист Славиша Йоканович бе официално представен като старши треньор на Левски. Новият наставник на „сините“ заяви на първата си пресконференция, че е напълно наясно каквъв клуб е Левски и какви са целите пред него, а именно спечелването на шампионата. В същото време обаче, Йоканович призна, че тимът има сериозни проблеми в отбрана, които ще се опита да реши.
Ето какво сподели Йоканович на „Герена“:
„Гледал съм четири мача на Левски, включително и мача вчера срещу Ботев Пловдив. Вчера Левски загуби, но мачът можеше да приключи по всякакъв начин. Не съм особено доволен от това, което видях, като мисля, че и привържениците не са доволни. В Левски има качество, има добри футболисти, трябва ни много воля и организация. Нямаше колективна игра. От това, което знам, имаме проблеми в отбраната и ще търсим как да ги решим."
"Има много добри футболисти, но оттук нататък ще налагам своя стил на игра. Ще искам играчите ми да играят както аз желая, а не както те искат. Ще се съобразя с играчите, които имам. Ще играем по начина, по който можем с наличния потенциал. Ще се опитам да играем организирано и да няма дупка в различните линии. Нямам поглед върху останалите отбори в първенството и ще се готвим отделно за всеки мач.“
"Имаме проблеми в отбрана, и ще търсим начин как да ги решим. Ще говоря с моя екип, който ще ми обясни къде точно са проблемите. С тях ще мислим как да решаваме нещата. Ясно е, че това е слабото ни място."
"Имаме много големи амбиции, и аз като треньор и клубът като клуб. Ще направим всичко възможно да решим проблемите си възможно най-бързо. Локомотив Пловдив е един организиран отбор и ще трябва да подходим сериозно към този съперник. Знам, че Левски е бил на крачка от титлата миналата година. Амбициите са ясни – спечелване на първенството."
"Знам какво е да работиш в голям клуб. Знам, че в Левски е проблем, когато загубиш първенството. Трябва да печелиш всеки мач, целта е единствено и само спечелване на титлата. Наясно съм какъв клуб е Левски."
„Много е важна организацията и дисциплината на терена. Моята мисия е играчите да играят така, че да задоволят амбициите на клуба. По начина, по който играе Левски сега, няма шанс да стигне до трофея“.
„Левски има добри и бързи играчи, нямам планове да махам футболисти от състава. Разговаряхме на сутрешната тренировка“
"Тъжна беше гледката в сектора на Левски в Пловдив. Искаме през май месец публиката е доволна, а ние да вземем трофея. Левски е велик клуб, познат в Европа и да си треньор на този клуб, в 100-годишнината е нещо голямо. Амбициите на клуба са ясни и аз приех тази отговорност.“
„Знам, че сега не е лесно на никой в клуба и аз съм човека, който трябва да изкара отбора на правилния път и да направим стъпката. Ако някъде се допускат грешки, то аз ще съм виновен, аз приемам отговорността Говоря испански и ще се разбирам лесно с португалците, а сръбският е близък до българския, така че няма да има проблем с комуникацията.“
„Аз съм дошъл, за да работя, за да постигнем резултат. Не се знае какво ще стане в бъдеще. Може да остана за по-дълго, може и за по-кратко. Във футбола няма смисъл да се правят такива планове. Мен ме е тренирал Любко Петрович, но не съм разговарял с никой от сръбските треньори на Левски. Имам поглед върху младите играчи. Ето Стеван Йоветич. Във футбола се правят грешки, аз нямам против да погледам младите и ако някой има качества да кажа на моя екип“.
Новият старши треньор на Левски Славиша Йоканович коментира, че би искал да задържи в отбора българския национал Владимир Гаджев. Сръбският специалист обяви, че ще разговаря с халфа и друг футболист, който отпадна от сметките на спортно-техническото ръководство след провала срещу Иртиш (Павлодар) - Даниел Димов. "Владимир Гаджев и Даниел Димов? Утре преди тренировката ще говоря с Гаджев. Мисля, че той може да ни помогна и е качествен футболист. Надявам се той да бъде в нашия тим. Димов си тренира с нас. Това е", каза Йоканович.
Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=438785
Незнам за вас,но от много време насам треньор на Левски не ми е вдъхвал толкова доверие и оптимизъм.За последно имах добро предчувствие за Ясен Петров като го назначиха през 2010г. и се справи доста добре,но остана недооценен за съжаление.Така че мисля че на този етап този е правилният човек за Левски и съм убеден че ще вдигне отбора на крака