vaskonti написа:БСП не са били на власт единствено през последните 3.5 години, както и по времето на Костов. Тоест, 7-8 години от 24. Ок, не е 80, а 70%.
Освен това...едва ли има смисъл да го казвам, но все пак - протестът не е срещу правителството, а срещу цялата система на прехода, а това правителство е част от тази система. Протестът от зимата също не беше срещу ГЕРБ, както най-вероятно смяташ, а беше срещу съвсем друго... но може би няма смисъл да казвам срещу какво.
През февруари казах на един от форумците, бивш модератор тук, който вече напусна тоя форум, че саможертвата на Пламен Горанов е напълно безсмилена и ще бъде забравена до 3-4 месеца. Той не искаше да повярва, но... ето че стана точно така. Абсолютно нищо не се промени - отново олигарсите си назначават хора и си прокарват политиката, която им изнася. Народа масово не проумява срещу какво всъщност се протеста, а хвърля капата във въздуха от радост, че сметките им за ток ще паднат от 150 на 140лв. Точно за това казвам, че колажа на Blue Champions по-горе е абсолютно верен по принцип - тоя народ е един овчи народ и това е. Радва се на жълти стотинки и изобщо не го интересува друго. Това е истината.
За годините преди 95 не съм съгласен, че само БСП са управлявали, а точно тогава най-много мизерии се извършиха, но да не издребняваме. Колкото до политическата система по време на прехода и аз съм категорично против нея, но лошото е че господата и госпожиците протестиращи не предлагат никаква алтернатива. Вместо да протестират по-добре да се съберат някъде другаде, да си учредят партия, да се обединят около идеи, да привлекат специалисти-експерти, да си издигнат лидери без политическо минало и едва тогава да искат свалянето на правителството с идеята да управляват те. Но аз не съм чул някой от протестиращите да изказва амбиции за властта, което навежда на мисълта, че преобладаващата част от тях са симпатизанти или на ГЕРБ, или на сините. Всички социологически агенции казват, че при едни нови избори или ще бъде избрано същото правителство, или ГЕРБ ще се върнат на власт. И аз затова съм против протестите, защото считам че политиката на ГЕРБ е пагубна за страната, а мерките от "плана Орешарски" са необходими. Иначе съм напълно съгласен, че и сред едните, и сред другите е пълно с олигарси и всеки си назначава свои хора.